Ramen zorgen voor voldoende lichtval binnen de woning, iets waar wij toch erg gehecht aan zijn. Ramen zorgde vroeger echter ook voor kou. Vandaag de dag is dit niet meer het geval, dubbel glas, HR++ glas en zelfs triple glas, zijn allerlei vormen van isolerend glas. HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. De warmte blijft in huis en je energierekening gaat omlaag. Door HR+++ of triple glas heb je geen tocht, geen condens aan de binnenkant en geen kou bij de ramen. Bekijk wat je kunt besparen door het goed isoleren van de ramen.

Met HR++ glas bedoelen we HR++ dubbel glas met 2 isolatielagen. Triple glas heeft 3 isolatielagen en wordt ook wel HR++ triple glas, HR+++ glas, drievoudig glas of driedubbel glas genoemd.

Raamfolie

Ook is er een goedkopere en eenvoudige manier van isoleren, namelijk raamfolie. Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren. Raamfolie is wel een stuk minder isolerend dan HR++ glas of triple glas en je bespaart ook minder op je energie gebruik. Echter is dit wel een prima alternatief voor speciaal monumentenglas. Bekijk hier een aantal tips over raamisolatie.

Duurzaamheid