Rijksoverheid:

Er zijn verschillende mogelijkheden om een energiezuinig en duurzaam huis te krijgen, bijvoorbeeld door zonnepanelen, isolatie en ventilatie. Hier staan een aantal verbeteropties op een rij. Deze zijn in kaart gebracht door de Rijksoverheid, zij hebben de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ gelanceerd. Dit is om meer woningen energiezuinig en duurzaam te maken.

Persoonlijk advies:

Voor iedere woning/ pand zijn er andere voorwaarden verbonden, dit zorgt ervoor dat elke woning op een andere manier verduurzaamd kan worden. Zo gelden er voor monumenten andere eisen met betrekking tot raamisolatie etc. Vandaar dat een persoonlijk advies erg belangrijk is. Ook de woonomstandigheden spelen een grote rol in de mate van isolatie. Een jong gezin met kruipende kinderen vindt een warme vloer erg belangrijk, voor hen is dan vloerverwarming een bijpassende oplossing. Homeq go heeft de mogelijkheid om je te voorzien van persoonlijk advies. Dit is mogelijk door enkel je naam en adresgegevens in te vullen, erg gemakkelijk dus!

Bespaartips:

Besparen is voor veel mensen erg belangrijk. Vaak gaat het besparen erg moeizaam en vinden gezinnen het lastig. Milieucentraal geeft een aantal eenvoudige maar ook erg effectieve bespaartips. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het wassen van kleding op 30 graden, het eco-programma gebruiken van de wasmachine. Zoals eerder is verteld zorgt het verduurzamen van een woning ook voor besparingen. Door bijvoorbeeld een woning goed te isoleren blijf je woning langer warm, en hoef je ook minder energie te stoken. Door hier de betreffende soort woning aan te klikken kun je zien hoe je je woning kan verduurzamen.

Duurzaamheid