Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit, dit is een vorm van duurzame energie. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen het is daarom handig om het rijtje af te gaan van alles wat je moet weten over de zonnepanelen, en wat de vereisten zijn voor de plaatsing van de zonnepanelen. Essent heeft een zonnepanelencheck opgesteld, deze check geeft je inzicht in hoeveel je per jaar kunt besparen, hoeveel zonnepanelen op je dak passen en wat het investeringsbedrag zou kunnen zijn.

Zonneboilers

Iedereen maakt gebruik van warm water, dat water wordt uiteraard verwarmd door een boiler. Dit zou kunnen door een ´gewone´ elektrische boiler, of bijvoorbeeld een zonneboiler. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen, en is dus erg duurzaam. Het helpt je dan ook om kosten te besparen. Op de site van Energie in Huis kan je een gratis bespaarplan aanvragen.

Het water wat verwarmd wordt door de zonneboiler is geschikt om mee te koken en/of douchen. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, deze staat op het dak gevestigd, een voorraadvat (of terwijl de boiler) en een na-verwarmer, dit wordt gebruikt indien er geen genoeg zon is om het water te verwarmen. Verdere informatie over de werking van de zonneboilers kan je hier vinden. De prijzen van de zonneboilers kunnen per soort verschillen, hier kun je prijzen vinden. Verdere informatie en advies kan je hier te lezen. Natuurlijk is het bij het aanschaffen van een zonneboiler belangrijk om op een aantal zaken te letten. De Consumentenbond heeft deze hier duidelijk omschreven.