Vorige | Volgende

Eerste Constantijn Huygensstraat 41 1 1054BR Amsterdam

Vraagprijs € 500.000 

Bouwjaar
1896
Woonoppervlakte
58 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Sfeervol, goed onderhouden en zeer ruim opgezet 3-kamerappartement van ca. 58m², met een Frans balkon aan de voorzijde en fijn balkon aan de achterzijde.
Deze charmante woning met een unieke plafondhoogte, bijna 3 meter, heeft een prettige lay out met twee goed bemeten slaapkamers, een badkamer v.v. ligbad, inloopdouche en wastafel met meubel, alsmede veel opbergruimte.

Het appartement is centraal gelegen in de geliefde en levendige buurt Oud-West, op loopafstand van het Vondelpark, Oud-Zuid, maar ook de Jordaan.

ENGLISH TEXT BELOW

INDELING
Via het verzorgde trappenhuis kom je bij de entree op de eerste verdieping. Bij binnenkomst valt gelijk de mooie breedte van het pand op, maar ook de fijne plafondhoogte, bijna 3 meter, en het Franse balkon. Door de drie grote ramen, de fraaie plafondhoogte en de prettige lay-out is dit een heerlijk huis.
Aan de voorzijde de heerlijke living met zit- en eetopstelling. Deze living met gezellige open keuken heeft weids uitzicht over de Constantijn Huygensstraat en hierdoor heb je ook veel privacy. De open keuken is van allerlei gemakken voorzien waaronder een 5-pits gaskookplaat inclusief wokbrander, combi oven-magnetron, afwasmachine (2022), ijskast met vrieslade en heel veel opbergruimte, en ook werkruimte.
Centraal gelegen een thans open ruimte waar een garderobe-schoenenkast is gecreëerd, een separaat toilet met fonteintje en separate ruimte voor de wasmachine- en droger met opbergruimte. De heerlijke en luxe badkamer is voorzien van ligbad met handdouche, inloopdouche en wastafel met meubel. Aan de achterzijde twee goed bemeten slaapkamers, waarvan de master-bedroom toegang geeft tot het balkon met ochtendzon. De tweede kamer is perfect geschikt als kantoor, of als tweede slaapkamer. Met gemak past hier ook een twee-persoonsbed met kastruimte.
Door de gehele woning ligt een prachtige eikenhouten plankenvloer.

LIGGING
Het appartement ligt op loopafstand van het Vondelpark, met om de hoek diverse specialiteitszaken zoals een fijne slager, wijnhandel, goede bakker, maar ook een aantal supermarkten. Restaurants, koffietentjes en gezellige bars in overvloed. Denk aan Fikissimo, de nieuwe Italiaan, Le Forel, Pastis en Gertrude met alledrie een fijn terras. Voor even een snelle koffie is de Koffiesalon een goede tip. Voor de vrijdagmiddagborrel zit je heerlijk in de zon bij cafe Helmers en voor een lunch ga je al snel naar een Teds of Bosco, ook beiden met een terras. Tevens is de P.C. Hooftstraat, de Jordaan, maar ook bijvoorbeeld het Leidseplein op loopafstand. Aan het openbaar vervoer geen gebrek en met de auto ben je zo de stad in of de stad uit.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De actieve, kleine VvE wordt intern beheerd en telt 3 appartementsrechten. De maandelijkse kosten bedragen €101, 31,-.
Recent is zowel de voor- als de achtergevel geschilderd. Tevens staat de VvE ingeschreven bij de KvK.

EIGEN GROND
De woning staat op eigen grond.

BIJZONDERHEDEN
- Energielabel B;
- Houten kozijnen voorzien van dubbel glas;
- Zeer goed onderhouden trappenhuis;
- Royaal opgezet appartement;
- Twee balkons;
- Twee slaapkamers;
- Perfecte centrale en levendige locatie;
- Oplevering in overleg.

ENGLISH VERSION

Stylish, well-maintained, spacious three-room apartment with approx. 58m² of living space, a Juliet balcony at the front, and a larger balcony at the rear.
This charming property with a unique ceiling height of almost 3 meter, has a practical layout with two good-sized bedrooms, a bathroom with a bath, walk-in shower, and vanity unit, plus lots of storage space.

The apartment is centrally located in the vibrant Oud-West area, within walking distance of Vondelpark, Oud-Zuid en the Jordaan.

LAYOUT
The neat staircase takes you to the front door on the first floor. The width of the apartment stands out immediately, as does the high ceiling of almost 3 meter and Juliet balcony. The apartment has a fabulous atmosphere, largely thanks to the three large windows, the height of the ceiling, and the practical layout.
The living room with a sitting and a dining area is at the front. The cosy open-plan kitchen has a panoramic view of Constantijn Huygensstraat and provides lots of privacy. The kitchen itself has all the mod cons, including a five-ring gas hob including wok burner, a combination oven-microwave, dishwasher (2022), fridge with freezer drawer, and lots of work and storage space.
In the centre of the apartment there is an open area with a wardrobe/shoe cupboard, a separate toilet with a hand basin, and a separate room for a washing machine and dryer and storage place. The fabulous luxury bathroom has a bath with a handshower, walk-in shower, and a vanity unit. Two good-sized bedrooms are at the rear of the property. The principal bedroom opens onto the balcony, which catches the morning sun. The second bedroom is now used as an office space, but is also due the size perfect as a second bedroom with wardrobe.
Solid oak flooring has been laid throughout the apartment.

OWNERS' ASSOCIATION
The VvE consists of 3 members and is managed by its members. Recently the wooden window frames were painted.
The VvE is registered with the Chamber of Commerce.

LOCATION
The apartment is within walking distance of Vondelpark, with various speciality stores including a good butcher, an off-licence, a baker, and a number of supermarkets just around the corner. There are also plenty of restaurants, cafés, and friendly bars. There’s Fikissimo, the new Italian, and Le Forel, Pastis, and Gertrude, all of which have inviting pavement cafés. The Koffiesalon is a good tip for a quick cup of coffee. And you can go to Helmers and sit in the sun for Friday afternoon drinks, or Teds or Bosco for lunch, both of which have a pavement café. P.C. Hooftstraat, the Jordaan neighbourhood, and Leidseplein square are all within walking distance. There is no shortage of public transport, and car drivers can be in or out of town in next to no time.

PARTICULARS
- Energylabel B;
- Wooden frames with double glazing;
- Freehold;
- Very well maintained staircase.
- Spacious apartment;
- Two bedrooms;
- Two balconies;
- Excellent location in vibrant area;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1896

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder