Vorige | Volgende

Eerste Egelantiersdwarsstraat 8 1015RW Amsterdam

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
99 m²
Aantal kamers
3
Perceeloppervlakte
70 m²

Omschrijving

OPEN HUIS OP MAANDAG 30 MEI EN DINSDAG 31 MEI TUSSEN 15.00 UUR EN 17.00 UUR

DEZE WONING ZAL VERKOCHT WORDEN PER INSCHRIJVING. DEZE SLUIT OP 3-6-22 15:00u

ENGLISH VERSION SEE BELOW

Algemeen
Op fantastische locatie aan de Eerste Egelantiersdwarsstraat, in het hart van de Jordaan, uniek pand met vele mogelijkheden (ca. m2) en op eigen grond! De woning bestaat uit twee verdiepingen met entree op de begane grond, nu in gebruik als atelier/werkruimte met veel licht door groot dakraam. Via interne trap naar eerste verdieping met geweldig dakterras met middag en avondzon en uitzicht op mooie plataan.

Het bestemmingsplan laat nog ruimte voor het opbouwen van 2 lagen en het gelijktrekken van de achtergevel met de buren. Derhalve biedt dit pand ook interessante ontwikkelingsmogelijkheden en het geheel is ook opnieuw naar eigen inzicht in te delen.

Indeling
Entree in werkruimte/atelier met keukenblok. Badkamer met bad en douche, WC en wastafel. Doorloop naar achterkamer die nu in gebruik is als atelier maar tevens ook als slaapkamer kan dienen. Deze kamer heeft veel lichtinval door groot dakraam. In deze ruimte bevindt zich tevens de opstelplaats voor de was en droogmachine.
Trap naar boven met ruime zithoek. Via schuifpui toegang tot geweldig dakterras en uitzicht op mooie plataan.
De voorkant heeft uitzicht op blinde muur waardoor geen inkijk en is helemaal met klimop begroeid.

Omgeving
De Eerste Egelantiersdwarsstraat ligt in het hart van de Jordaan, haaks op de Westerstraat en loopt van de Egelantiersstraat tot aan de Egelentiersgracht. De Jordaan heeft werkelijk alles; een enorme diversiteit aan kleine winkeltjes, gezellige cafés, restaurants, de Noordermarkt en de markten op de Lindengracht en Westerstraat en op loopafstand de Haarlemmerdijk en de Negen Straatjes. De Jordaan staat bekend om haar gezelligheid. Het Centraal Station ligt op 7 minuten loopafstand en vanaf hier vertrekken treinen, trams, bussen en metro’s in alle richtingen.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

BRIDGES Makelaars is gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties van appartementen en andere woningen in Groot Amsterdam.

ENGLISH VERSION
OPEN HOUSE ON MONDAY MAY 30 AND TUESDAY MAY 31 BETWEEN 3 PM AND 5 PM

General
On a fantastic location on the Eerste Egelantiersdwarsstraat, in the heart of the Jordaan, unique property with many possibilities (approx. m2) and on private land! The house consists of two floors with entrance on the ground floor, now used as a studio / workspace with lots of light through a large skylight. Via internal stairs to the first floor with a great roof terrace with afternoon and evening sun and a view of beautiful plane tree.

The zoning plan still leaves room for building up 2 layers and aligning the rear facade with the neighbors. Therefore, this property also offers interesting development opportunities and the whole can also be rearranged according to your own insight.

Layout
Entrance into workspace/studio with kitchen unit. Bathroom with bath and shower, WC and washbasin. Walk through to the back room that is now used as a studio but can also serve as a bedroom. This room has a lot of light through the large skylight. The space for the washing machine and dryer is also located in this room.
Stairs to the top with spacious seating area. Through sliding doors access to a great roof terrace and a view of the beautiful plane tree.
The front has a view of a blind wall so that it is not overlooked and is completely overgrown with ivy.

Environment
The Eerste Egelantiersdwarsstraat is located in the heart of the Jordaan, perpendicular to the Westerstraat and runs from the Egelantiersstraat to the Egelentiersgracht. The Jordaan really has everything; an enormous diversity of small shops, cozy cafes, restaurants, the Noordermarkt and the markets on the Lindengracht and Westerstraat and within walking distance of the Haarlemmerdijk and the Nine Streets. The Jordaan is known for its cosiness. Central Station is a 7-minute walk away and trains, trams, buses and metros leave from here in all directions.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
99 m²
Perceeloppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder