Vorige | Volgende

Eerste Van Swindenstraat 10 1+tuin 1093GC Amsterdam

Bouwjaar
1891
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Op een superplekje, midden in Oost, dichtbij zowat alles wat ons mooie Amsterdam te bieden heeft mogen wij met trots aanbieden dit PERFECT INGEDEELDE 3-kamer appartement van 62 M2 met enorme TERRAS/STADSTUIN van 40 M2 op het zuiden.

Dit appartement is goed gerenoveerd en voorzien van moderne elektra, CV, plafonds, vloeren, keuken en badkamer. Je kunt hier werkelijk zo in!

Loop je de deur uit om wat te eten dan wordt het nog moeilijk kiezen. Een leuk restaurantje, een van de vele toko’s of wellicht toch nog even kijken op de Dappermarkt en dat lekker treuzelend oppeuzelen in het Oosterpark. De buurt is divers en levendig. Op je eigen terras, die wat ons betreft de stempel stadstuin verdient, pak je de rust na een dag hard werken. Of plan je een gezellige borrel!

Een plek en appartement die gecombineerd alles in zich hebben om gelukkig van te worden in Amsterdam.

Indeling: zie de plattegrond in de fotobijlage of beter nog, plan een afspraak met ons voor een bezichtiging. Dit appartement ‘klopt’ helemaal en dat laten we je graag zelf zien.

De speerpunten zijn wat ons betreft de indeling, de gezellige living aan de straat met drie ramen en fijne, open keuken, de twee prettige slaapkamers, de complete badkamer, de fraaie vloer en de net gladgestukadoorde wanden en plafonds.

Bijzonderheden:

- Riant dakterras van ca. 39m˛, heringericht in 2014 ;
- Dakterras afwerking bestaat uit luxe Afrikulu hardhoutplanken;
- Mooie parketvloer in de gehele woning;
- Ruime, op maat gemaakte inbouwkast in de master bedroom;
- Op maat gemaakte inbouw kast in de woonkamer;
- Kleine gezonde VvE, met 4 leden;
- Buitenschilderwerk uitgevoerd in 2022;
- Trappenhuis geschilderd in 2020;
- Op loopafstand van het Oosterpark, Tropenmuseum en Dappermarkt.
- Splitsing en renovatie in 2008;
- Omzetting naar eeuwigdurend erfpacht heeft plaatsgevonden in 2021.

Prijs: euro 550.000,- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1891

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder