Steeds meer huiseigenaren willen hun woning verduurzamen. Een natuurlijk moment om hiermee aan de slag te gaan, is wanneer een woning wordt verkocht. Om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden en verbeterkansen, biedt de MVA aan haar leden de Energiescan aan.

De MVA werkt hierin samen met De Groene Grachten, die de Energiescan heeft ontwikkeld. De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort.

Wat houdt een Energiescan in?

De Energiescan is bedoeld voor verkopers of nieuwe eigenaren van monumenten en vooroorlogse panden. Door een inspectie van het pand en het bestuderen van relevante documentatie worden de verbeterwensen van de eigenaar in kaart gebracht en gekoppeld aan duurzame maatregelen.

Groene Grachten

De uitkomsten hiervan worden verwerkt in een adviesrapport dat o.a. de volgende onderwerpen omvat:

  • Analyse van de huidige bouwkundige en installatietechnische opbouw van het pand;
  • Selectie van geschikte bouwkundige en installatietechnische maatregelen;
  • Cultuurhistorisch waardevolle elementen;
  • Financieringsmogelijkheden;
  • Stappenplan voor verdere acties richting uitvoering.

Nadat het rapport is opgeleverd neemt de Groene Grachten binnen een week telefonisch contact op om de resultaten door te spreken met de eigenaar.

Prijs

Een MVA Makelaar kan de Energiescan tegen een gereduceerd tarief laten opmaken door De Groene Grachten.

MVA Ledenprijs: € 950,- (excl. 21% btw)
Niet ledenprijs: € 1.080,- (excl. 21% btw)

Aanvraag Energiescan

Ben je MVA-makelaar, wil je meer weten en/of wil je een Energiescan bestellen voor jouw klant? Stuur dan een email naar info@mva.nl t.a.v. met als onderwerp Energiescan.