Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Fahrenheitstraat 54 - 56 1097PT Amsterdam, De Wetbuurt

Vraagprijs € 1.650.000 

Bouwjaar
1913
Woonoppervlakte
338 m²
Aantal kamers
13
Perceeloppervlakte
244 m²

Omschrijving

EEN UNIEK PROJECT!!! Aan de rand van de Watergraafsmeer (Amsteldorp), grenzend aan het Amstelkwartier en het in ontwikkeling zijnde Bajes Kwartier, op 5 minuten loopafstand van het Amstelstation, liggen deze 2 ROYALE PANDEN, gebouwd in 1913.
Het object bestaat thans uit 3 WONINGEN: een benedenwoning met tuin, verdeeld over de begane grond van nummer 54 en 56, een bovenwoning op nummer 54 en een bovenwoning op nummer 56. Het geheel meet circa 338 m² aan woonoppervlakte.
De ligging, stijl en mogelijkheden die de panden bieden, zijn uitgelezen voor een belegger, ontwikkelaar of een groot gezin.
Globale indeling:
- Fahrenheitstraat 54: trapopgang naar 1e verdieping: hal, woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en badkamer. Op de 2e verdieping liggen nog 2 slaapkamers en een wasmachine ruimte.
- Fahrenheitstraat 56-H: entree, hal, slaapkamer 1, 2e royale hal (mogelijkheid tussenkamer), slaapkamer 2 en slaapkamer 3, doorloop naar andere zijde van het pand met woonkamer, slaapkamer 4, keuken, badkamer en toilet. Daarachter een overdekte doorloop naar de schuur en tuin.
- Fahrenheitstraat 56-I: trapopgang naar de 1e verdieping: royale woonkamer van voor naar achter, open keuken en badkamer. Op de 2e verdieping liggen 2 slaapkamers en een berging.
Het object is gelegen op eigen grond.

LIGGING
De panden zijn gelegen in Amsteldorp, een karakteristiek en gunstig gesitueerd deel van de Watergraafsmeer. De wijk heeft een rustige, dorpse sfeer maar biedt alle voordelen van de stad. De Middenweg, Linnaeusstraat en Wibautstraat met een uitgebreid aanbod aan winkels en horeca liggen op loopafstand. Het Amstelstation ligt letterlijk om de hoek, hetgeen een uitstekende verbinding met het Centrum en de rest van de stad garandeert door middel van de trein, bus en metro. Uitvalswegen richting de A10, A2 en A9 liggen op nog geen 5 minuten rijden.
Verder liggen het hippe Amstelkwartier en Bajes Kwartier aan de overkant van de Weesperzijde. Deze wijken zijn thans volop in ontwikkeling en maken het Amsteldorp nóg aantrekkelijker: hier voelt u een stukje geschiedenis en originele stijl!

INDELING
FAHRENHEITSTRAAT 54: entree vanuit de voortuin met een eigen trapopgang naar 1e verdieping.
1e verdieping: hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde ligt de woonkamer annex eenvoudige open keuken. Een schuifpui leidt naar het balkon. Aan de voorzijde liggen de royale 1e en 2e kleinere slaapkamer. De badkamer is eenvoudig, maar compleet met een ligbad, separate douche, toilet en wastafel.
2e verdieping: hal met toegang tot de royale 3e slaapkamer en ruime 4e slaapkamer aan de achterzijde. Verder ligt op deze etage een ruimte voor de wasmachine.
FAHRENHEITSTRAAT 56-H: entree, hal met toegang tot de 1e royale slaapkamer aan de voorzijde. De 2e hal is bijzonder ruim van opzet en geeft toegang tot de overige ruimtes. Het realiseren van een tussenkamer behoort hier tot de mogelijkheden. De woonkamer ligt aan de voorzijde en een voormalige voordeur geeft toegang tot de voortuin. Aan de achterzijde liggen, allen van uitstekend formaat, slaapkamer 2, 3 en 4. De keuken is eenvoudig uitgevoerd en biedt toegang tot een overdekt gedeelte van de achtertuin met daarachter de schuur. Van hieruit is de achtertuin ook bereikbaar. De eenvoudige badkamer is voorzien van een douche, wastafel en wasmachine aansluiting. Separaat het toilet.
FAHRENHEITSTRAAT 56-I: entree vanuit de voortuin met een eigen trapopgang naar de 1e verdieping.
1e verdieping: hal met toegang tot de bijzonder ruime L-vormige woonkamer van voor naar achter met balkon. De lichte open keuken is gelegen aan de voorzijde en voorzien van enige inbouwapparatuur. De badkamer met douche, toilet, wastafelmeubel en wasmachine aansluiting zijn eveneens op deze etage te vinden.
2e verdieping: hal met toegang tot de eerste royale slaapkamer aan de achterzijde en ruime slaapkamer een de voorkant. Daarnaast een berging.

EIGENDOMSSITUATIE
De 2 panden zijn gelegen op eigen grond.

RECENT UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN
De panden dienen volledig gerenoveerd te worden, wat mogelijkheden biedt om de indeling aan te passen en mogelijk, na goedkeuring van de gemeente, tot splitsing over te gaan.

AFMETINGEN TOTAAL (gemeten conform NEN2580)
• Gebruiksoppervlakte wonen: 338,4 m².
• Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: 27,2 m².
• Gebouw gebonden buitenruimte: 11,5 m².
• Bruto inhoud woning: 1285 m³.

BIJZONDERHEDEN
• Bouwjaar: 1913.
• De balkons zijn gesitueerd op het zuidoosten en noordwesten.
• Isolatie: grotendeels voorzien van dubbel glas.
• Elektra: er zijn eigen elektra voorzieningen voor 54, 56-H en 56-I.
• Verwarming en warm water middels een CV combi ketel. Zowel 54, 56-H en 56-I hebben een eigen CV installatie.
• Energielabel: D (voor 54, 56-H en 56-I).
• Parkeren is mogelijk op basis van betaald parkeren. Voor de mogelijkheden, wachttijden en kosten van een parkeervergunning kunt u kijken op de website van de gemeente.
• "As is where is-clausule" is van toepassing.
• Het object wordt tijdelijk verhuurd, maar wordt leeg opgeleverd.
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Oplevering: in overleg.


Voorbehoud
Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuist verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoekplicht.

Interesse in dit huis?
Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-02-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
338 m²
Perceeloppervlakte
244 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
13
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren ’50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts één buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder