Vorige | Volgende

Fonteinkruidstraat 56 1032LW Amsterdam, Papaverweg e.o.

Koopsom € 967.500 v.o.n.

Bouwjaar
2020
Woonoppervlakte
149 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Op een toplocatie in Buiksloterham, aan het Johan van Hasseltkanaal, ligt dit luxe en bijzonder licht vierkamer appartement. Met een plafondhoogte van maar liefst 3 meter. En op een plek die enorm tot bloei is gekomen in de afgelopen jaren.

Het appartement van 149 m2 op de eerste verdieping is onlangs opgeleverd. Ales is spic en span. Het is er een en al licht en zicht met de oriëntatie op de zon- en de waterzijde. Licht komt al vroeg in de ochtend het appartement binnen aan de zuidoostzijde, om door te gaan, tot in de avond, naar de voorzijde, die op het zuidwesten is gericht. De woning heeft niet alleen een vrije hoogte van maar liefst drie meter, maar ook een fraaie, zichtbare houten draagstructuur met een industrieel, betonnen plafond, verdiepingshoge ramen en minimaal 29 m2 buitenruimte. De buitenruimte is de gehele dag voorzien van zon en vanuit de woonkamer bereikbaar door maar liefst vier enorme schuifpuien.

De indeling - naar een ontwerp van de architect Tom Frantzen - is er één van comfort en luxe. En van openheid.
Via de entree kun je twee kanten op. Rechtdoor naar de royale living met open keuken, onderwijl kijkend naar het weidse uitzicht over het Johan van Hasseltkanaal. Of de andere kant op naar de drie slaapkamers. Daarbij loop je in wezen rondom een blok met een badkamer, een toilet, de ruime berging annex technische ruimte en de garderobe.

De ruime living is gericht op de waterzijde. De breedte telt ruim 13 meter. De min of meer open keuken sluit direct op de woonkamer aan. Voor de keuken zijn de voorbereidingen getroffen voor een kookeiland.
Daarnaast volgen drie ruime slaapkamers, waarvan de grootste een eigen badkamer en-suite heeft. De hal bij de slaapkamers is dusdanig breed dat er ruimte is voor een enorme kastenwand.

Het appartement wordt aangeboden zonder keuken, sanitair en tegelwerk. Die kun je naar eigen smaak kiezen.

Buiten
De buitenruimte speelt een belangrijke rol. De loggia is waanzinnig, ruim 29 vierkante meter. Op het breedste deel is deze loggia ruim drie meter breed. Je hebt dus alle ruimte voor een lekkere zithoek of een grote tafel. Boven de glazen balustrade zitten glazen vouwpanelen, die je kunt openklappen. Zo kun je met een beetje zon op een mooie winterdag al buiten zitten. Je zit bovendien overdekt en uit de wind. En nog steeds heel zonnig!

Duurzaam
Door het toepassen van onder andere dubbel glas, zonnepanelen, warmte accumulerende loggia's en hergebruik van regenwater voor toiletspoeling wordt het gebruik van energie en drinkwater zo klein mogelijk gehouden.
Duurzaam in materiaal, energiegebruik en toekomstig gebruik.

Buiksloterham - circulair
Buiksloterham is een nieuwe woonomgeving en kenmerkt zich door opvallende architectuur. Dat komt omdat veel van de complexen en woningen in de directe omgeving door particulieren, al dan niet in collectieve vorm, zijn ontwikkeld en gebouwd. Dat maakt de locatie extra aantrekkelijk.
In Buiksloterham wordt de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waardevernietiging geminimaliseerd. In het geval van Top-Up: het gebouw kan over 100 of 200 jaar uit elkaar worden gehaald en alle grondstoffen zoals hout, beton en aluminium kunnen worden hergebruikt.

Karakteristieken appartement:
+ 149 m2 woonruimte
+ een ruime living met open keuken met kookeiland
+ drie royale slaapkamers en twee badkamers
+ veel ruimte voor kasten
+ 3 meter vrije plafondhoogte
+ hoekligging met zuidoost- en zuidwest-oriëntatie
+ aan het water
+ 29 m2 buitenruimte
+ zichtbare houten draagstructuur
+ duurzaam en circulair

Koopsom
De koopsom bedraagt € 967.500 v.o.n. INCLUSIEF afgekochte erfpachtcanon tot 15 mei 2046.
De aankoop van een een parkeerplaats is verplicht. De koopsom v.o.n. voor een parkeerplaats bedraagt € 39.000,- v.o.n. inclusief afgekochte erfpachtcanon tot 15 mei 2046.

Bezichtigen?
Bel ons voor een afspraak en we laten dit bijzondere appartement graag zien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 208 p/m
Aanmeldingsdatum
02-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
149 m²
Inhoud
450 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Noordelijke IJ-oevers West

Op de Noordelijke IJ-oevers West is veel bedrijvigheid. De wijk bestaat uit Buiksloterham, het NDSM-terrein en Overhoeks.
Buiksloterham: droogmakerij wordt duurzame woonwijk
Buiksloterham, ooit een droogmakerij die in de 19e eeuw werd aangelegd in het IJ, transformeert langzaamaan van industrie naar een duurzaam gebied waar wordt gewoond en gewerkt. Op dit moment zijn er 1500 woningen in ontwikkeling en zijn er plannen om in de komende jaren meer dan 3000 woningen te bouwen. Het gebied trekt ondernemers en bewoners die ervan houden te pionieren en te gaan wonen of werken in een plek in ontwikkeling, wat ook ruimte biedt voor veel eigen initiatief. Zo zijn er op verschillende kavels zelfbouwers en bouwgroepen hun eigen huis aan het bouwen en hun dromen aan het realiseren. Dit resulteert in verrassende bouw en gevarieerde wijken. Verwacht wordt dat de transformatie van Buiksloterham over tien jaar zal zijn afgerond.
Van scheepswerf en Shell-terrein naar hip and happening
Ook aan de westzijde van de IJ-oevers ligt het NDSM-terrein. Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw van het NDSM-terrein één van de grootste scheepswerven van de wereld. Nadat de werven werden verplaatst werd het industriële terrein - met haar originele kraanspoor en loodsen – een enorme broedplaats; thuishaven voor creatieve pioniers, met horeca, festivals en woningen. Ten oosten naast het NDSM-terrein en ten westen van architectonische eyecatchers A’DAM Toren en EYE Filmmuseum ligt, op het voormalige Shell-terrein, de nieuwe woonwijk Overhoeks. Deze wijk, met hoge woontorens met luxe woningen, ligt direct aan het IJ. Overhoeks wordt een plek om te wonen, te werken en uit te gaan en ligt heel strategisch: tegenover het stadscentrum, waarvan het slechts gescheiden wordt door het IJ. Kortom: De Noordelijke IJ-oevers West bieden het beste van twee werelden: het eigenzinnige, rustgevende, maar ook spannende ‘pioniersgevoel’ van het noorden in combinatie met de bruisend nabijheid van het centrum.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder