Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Formosastraat 35 1094SW Amsterdam, Zuidwestkwadrant Indische buurt

Bouwjaar
1982
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Superleuk groot en licht appartement (83 m wonen) in de hippe Indische Buurt in Amsterdam Oost. Het appartement is volledig verbouwd en nieuw ingedeeld in 2018 en heeft een 3 kamers, een luxe open woonkeuken met een spoeleiland (borrelbar!), een badkamer met ligbad, twee balkons, een flinke berging in het souterrain en een fijne gemeenschappelijke binnentuin. And last but not least: de erfpacht is omgezet naar eeuwigdurende erfpacht.

Het appartement ligt op de tweede verdieping van een appartementencomplex met een goed georganiseerde en actieve VVE. De Formosastraat ligt zo'n beetje om de hoek van de Javastraat met alle dagelijkse voorzieningen, het Javaplein, de Dappermarkt, het Oosterpark en het Flevopark. Cafs en restaurants liggen allemaal op loopafstand. Naar Artis is het nog geen 10 minuten fietsen. Het openbaar vervoer ligt op loopafstand, het is 2 minuten lopen naar het Muiderpoortstation (treinen naar Amsterdam-Centraal, Rotterdam, Zaandam, Utrecht Centraal, Amersfoort, Zwolle etc) en met de auto is de Ringweg A10 (afslag S113 Diemen) goed bereikbaar.

INDELING

Souterrain:
Ruime eigen (fietsen) berging

Begane grond:
Gemeenschappelijk trappenhuis met toegang naar de groene gemeenschappelijke binnentuin.

Tweede verdieping:
Entree appartement, hal met ruimte voor jassen en tassen. Twee goede slaapkamers waarvan een aan de voorzijde en een aan de tuinzijde. Fris witte badkamer (2018) met ligbad met douche, brede wastafel, toilet, mooie vloertegels en een zwarte handdoekradiator.
L-vormige woonkamer aan de voorzijde met grote draaikiepramenramen op het zuidoosten, met een hoek waar je goed kunt thuiswerken en een deur naar het balkon op het zuidoosten. Je kunt eventueel een extra slaap- of werkkamer realiseren in de woonkamer. Grote open woonkeuken (2018) aan de tuinzijde met inbouwapparatuur, alle ruimte voor een grote eettafel en een kast met de cv ketel en aansluiting voor wasmachine en droger. Grote ramen aan de tuinzijde met twee deuren naar het brede balkon op het noordwesten.

BIJZONDERHEDEN
-Woonoppervlak 82,70 m meetrapport NEN2580 aanwezig
-Eigen berging in het souterrain.
-Servicekosten 151,09 per maand
-Bouwjaar 1982
-Gerenoveerd en nieuwe indeling 2018
-Cv-ketel Intergas 2014 (jaarlijks onderhoud mei 2020)
-Eeuwigdurende erfpacht!
-Eeuwigdurende canon 139,44 per jaar (jaarlijkse aanpassing aan daadwerkelijke inflatie van het voorgaande jaar)

Van harte welkom voor een bezichtiging!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1982

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
83 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder