Makelaarsvereniging Amsterdam is per 1 januari 2019 verbonden aan het Friendship Sports Centre.

Friendship Sports Centre – Het enige sportcentrum voor kinderen met een beperking

Het Friendship Sports Centre is een uniek sportcomplex in Amsterdam Noord dat samen met sportclub Only Friends, mensen met een beperking een eigen omgeving biedt waar ze veilig kunnen sporten. Het Centre is ook de thuisbasis van sportclub Only Friends, een sportclub met ruim 700 leden verdeeld over 25 sporten. Nergens in Europa bestaat een dergelijk sportcomplex dat volledig is toegespitst op deze doelgroep. Op het complex werken 10 vaste medewerkers en 150 vrijwilligers.

Ook voor andere kwetsbare groepen

Tijdens schooltijden wordt het Centre ook gebruikt voor andere kwetsbare doelgroepen die een veilige omgeving nodig hebben om te kunnen sporten. Een plek om te sporten, onder lotgenoten te zijn en ervaringen te delen. Het Friendship Sports Centre werkt met verschillende stichtingen samen om activiteiten te organiseren voor volwassene met een beperking en ouderen die nog graag willen sporten en onder de mensen willen zijn. Beweging en sociale contacten zijn voor deze mensen heel waardevol.

Doneren

De kosten voor energie, apparatuur, verzekeringen, onderhoud en beheer van het speciaal aangepast sportcomplex van 47.000 m², zijn per jaar hoog. Met een bijdrage maak je het mogelijk dat jongeren met een beperking veilig kunnen sporten. De missie van het Friendship Sports Centre is het leven van mensen met een beperking te verrijken door sport in een unieke en stimulerende omgeving aan te bieden. Sport draagt bij aan conditie, welzijn, sociale verbanden en mentale kracht. Met trots ondersteunt MVA dit maatschappelijke doel.

Wil jij ook doneren? Klik dan op onderstaande button.

Doneren

MVA X Friendship Sports Centre