Vorige | Volgende

Gerard Doustraat 218 1073XB AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt

Koopsom € 1.425.000 k.k.

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
214 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
101 m²

Omschrijving

AMSTERDAM * GERARD DOUSTRAAT 218 *

UNIEKE KANS!!!

Een geheel pand op eigen grond van maar liefst ca. 214 m2 in de Pijp met uitzonderlijke ontwikkelpotentie, want per 1-6-2019 komt het hele pand leeg!

Bijzonderheden:
• Geheel pand
• Ca. 214 m2 woonoppervlak
• Eigen grond
• Verdeeld over begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping en 3e (kap)verdieping.
• Begane grond is ca. 80 m2. 1e verdieping, 2e verdieping en 3e (kap)verdieping in totaal ca. 134 m2.
• Niet gesplitst
• 57.178,- euro huur per jaar (2 huurcontracten: BG + bovenhuis)
• Per 1-6-2019 is het pand leeg en vrij van huur
• Verkoop geschiedt op basis van "as is where is"
• Mogelijkheid om binnen bestemmingsplan een extra verdieping te maken (ca. 50m2)

Voor meer informatie en/of het eventueel arrangeren van een bezichtiging ter plaatse kunt u contact opnemen met:
Kroese Paternotte * info@kroesepaternotte.com * 020-346.77.66
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
214 m²
Perceeloppervlakte
101 m²
Inhoud
620 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder