Vorige | Volgende

Groenburgwal 38 D 1011HW Amsterdam, Zuiderkerkbuurt

Vraagprijs € 575.000 

Bouwjaar
1800
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Rijksmonument gelegen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam!

Unique selling points:
72 m2
3e en 4e etage
Eigen grond
Goede fundering (vernieuwd in de jaren '90)

Gelegen aan één van de mooiste grachten van Amsterdam mogen wij u dit charmante appartement gelegen op de derde en vierde verdieping aanbieden. Het appartement maakt deel uit van een Rijksmonument waarin 4 appartementen zijn gelegen. De locatie is fenomenaal. Midden in Amsterdam, direct om de hoek van de bruisende binnenstad aan een prachtige gracht! Idyllischer kan het bijna niet!

OMGEVING
De Groenburgwal is een schitterende gracht gelegen nabij de Stopera, Hotel L’Europe, Zuiderkerk, de Nieuwmarkt en het Rembrandtplein in het hartje van de oude binnenstad. De vele trendy winkels, gezellige restaurants en cafés zijn op loopafstand te bereiken. Het Centraal Station ligt op vijf minuten fietsafstand en op 1 minuut met de metro. Met de auto bent u o.a. via de IJtunnel binnen 5 minuten de stad in en uit.

INDELING
Gemeenschappelijke entree. Trap naar de bovengelegen verdiepingen.
Entree 2e etage, trap naar de 3e etage. Overloop, voorzijde woonkamer, achterzijde open keuken en toegang tot de badkamer. Vanuit de overloop trap naar de 4e etage. Ruime slaapkamers voorzijde en ruime slaapkamer achterzijde. Beide voorzien van Velux dakramen.

Rechte keuken met diverse inbouwapparatuur. Badkamer met ligbad / douche, badmeubel en hangend toilet.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de derde en vierde verdieping van het gebouw met zelfstandig trappenhuis vanaf de tweede verdieping, plaatselijk bekend te Amsterdam als Groenburgwal 38 D, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie G, complexaanduiding 8934 A, indexnummer 4, uitmakende het tweehonderd zestig/negenhonderd tiende (260/910de) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De woning maakt deel uit van de vereniging 'VVE Groenburgwal 38 te Amsterdam'.
De servicekosten bedragen € 75,- per maand. De VvE is in eigen beheer.

BIJZONDERHEDEN:
- Rijksmonument;
- Prachtige locatie;
- Gelegen op eigen grond;
- Oplevering in overleg;
- Niet bewoonclausule wordt opgenomen in de koopakte;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Listed building located on one of the most beautiful canals in Amsterdam!

Unique selling points:
72 m2
3rd and 4th floor
Private land
Good foundation (renewed in the 1990s)

Located on one of the most beautiful canals in Amsterdam, we can offer you this charming apartment located on the third and fourth floor. The apartment is part of a listed building with 4 apartments. The location is phenomenal. In the middle of Amsterdam, right around the corner from the bustling city centre on a beautiful canal! It couldn't be more idyllic!

AREA
The Groenburgwal is a beautiful canal located near the Stopera, Hotel L'Europe, Zuiderkerk, the Nieuwmarkt and the Rembrandtplein in the heart of the old town. The many trendy shops, cosy restaurants and cafes are within walking distance. The Central Station is five minutes away by bike and 1 minute by metro. By car you can be in and out of the city within 5 minutes via the IJtunnel.

LAYOUT
Communal entrance, lift. Stairs to the upper floors.
Entrance 2nd floor, stairs to the 3rd floor. Landing, living room at the front, open kitchen and access to the bathroom at the rear. Access to 4th floor from the landing stairs. Spacious bedrooms at the front and spacious bedroom at the rear. Both fitted with Velux skylights.

Straight kitchen with various built-in appliances. Bathroom with bath/shower, vanity unit and wall-mounted toilet.

PARTICULARS:
- Listed building;
- Beautiful location;
- Located on private land;
- Completion to be agreed;
- non-self-occupied clause applicable;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwmarkt/Lastage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder