Vorige | Volgende

Hembrugstraat 29 1013WV Amsterdam

Bouwjaar
1933
Woonoppervlakte
103 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

**ENGLISH TEXT BELOW**

Heerlijk ruim begane grond appartement met tuin, gelegen in de gezellige Spaarndammerbuurt, vlakbij het Westerpark en de Jordaan met een gezellige tuin op het zuidoosten. Een heerlijke plek om te wonen! Het appartement is licht en voorzien van drie slaapkamers, een ruime keuken en doorzon woonkamer.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen in de Spaarndammerbuurt die zich kenmerkt door de prachtige Amsterdamse School architectuur. Het Bredius zwembad, Strand West en het Westerpark zijn allemaal op loopafstand. Daar zijn het gehele jaar door allerlei culturele activiteiten en hippe horecagelegenheden te bezoeken, zoals West Pacific, de Westergasfabriek en Het Ketelhuis (bioscoop).

Verder zijn alle voorzieningen die je nodig hebt bij de hand. Zoals de vele winkels en horecagelegenheden in de Spaarndammerstraat, maar ook de gezellige Haarlemmerdijk en de Jordaan zijn vlakbij.

Met het openbaar vervoer ben je snel van en naar het Centraal Station of het Centrum, en de Ringweg A-10 is met de auto gemakkelijk te bereiken

Parkeren gaat met een parkeervergunning.

INDELING (zie plattegronden)
Gemeenschappelijke entree op de Polanenstraat.

Entree van de woning in de hal. De open keuken is voorzien van diverse lades en kasten, dus veel bergruimte. Daarnaast is de keuken voorzien van diverse apparatuur, te weten; een koel-/ vriescombinatie, vaatwasser, 5-pits gasfornuis, afzuigkap, spoelbak en een extra koelkast. In de woonkamer is meer dan voldoende plaats voor het creëren van een gezellige zit- en eethoek. De achtertuin is te bereiken via openslaande deuren in de woonkamer. De tuin is gezellig ingericht en in de middag kan je hier heerlijk genieten van de zon. Achterin bevindt zich nog een houten berging.

Naast de keuken tref je nog een aparte bergruimte, waar de wasmachine aansluiting is gerealiseerd.

Via de hal zijn de diverse slaapkamers en de badkamer te bereiken. Er zijn drie slaapkamers van diverse afmetingen aanwezig. In de grootste slaapkamer is tevens een vaste kastenwand aanwezig en de kleinste kamer heeft een deur naar de achtertuin. De badkamer is keurig onderhouden en voorzien van witte tegels. Hier vind je een inloopdouche, een ligbad, een wastafel, toilet en handdoekradiator.

BIJZONDERHEDEN
- Drie slaapkamers van verschillende afmetingen;
- Heerlijk ruim en licht appartement met tuin op het zuidoosten;
- Op loopafstand van het Westerpark en de Westergasfabriek in het Westerpark;
- Zowel het centraal station als station Sloterdijk bevinden zich op korte fietsafstand;
- De woning is opgemeten conform de BBMI;
- Ouderdomsclausule van toepassing;
- VvE-bijdrage is € 166,- per maand;
- Overstap naar eeuwigdurend erfpacht heeft reeds plaatsgevonden;
- Energielabel E;
- Oplevering in overleg.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De Vereniging van Eigenaars is genaamd “VvE gebouw "Hembrug-, Houtrijk-, Polanenstraat" te Amsterdam” en wordt beheerd door Adelbrecht Vastgoed Beheer B.V. De maandelijkse bijdrage is € 166,-. Er is een MJOP aanwezig.

DUURZAAMHEID
Dit appartement is voorzien van energielabel E.
Wil je weten hoe je deze woning kunt verduurzamen? Kijk verderop in de brochure waar je aan kunt denken en wat je kunt doen.

EIGENDOM
Het appartement is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. De algemene bepalingen van 2016 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. Het huidig tijdvak loopt t/m 15-04-2058 en er is sprake van een jaarlijkse canon indexering. Voor de periode van 1-1-2023 t/m 31-12-2023 bedraagt de canon € 1530,79. De akte overstap naar eeuwigdurend erfpacht is gepasseerd bij de notaris. De huidige eigenaren hebben gekozen voor het vastzetten van de canon per 15-04-2058. De jaarlijkse canon bedraagt € 1.312,65 (onderhevig aan inflatiecorrectie).

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de begane grond van na te vermelden gebouw, met tuin, plaatselijk bekend te 1013 WV Amsterdam als Hembrugstraat 29 (bij het Kadaster tevens bekend als Hembrugstraat 29- HUIS), kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie X, complexaanduiding 2294-A, appartementsindex 3, uitmakende het onverdeeld 110/2.838ste aandeel in de gemeenschap.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lovely spacious ground floor apartment with garden, located in the cosy Spaarndammerbuurt, near the Westerpark and the Jordaan with a cosy garden on the southeast. A lovely place to live! The apartment is bright and equipped with three bedrooms, a spacious kitchen and through lounge.

SURROUNDINGS AND ACCESSIBILITY
The apartent is located in the Spaarndammerbuurt which is characterised by its beautiful Amsterdam School architecture. The Bredius swimming pool, Strand West and Westerpark are all within walking distance. There are all kinds of cultural activities and trendy catering establishments to visit throughout the year, such as West Pacific, the Westergasfabriek and Het Ketelhuis (cinema).

Furthermore, all the amenities you need are at hand. Such as the many shops and restaurants in the Spaarndammerstraat, but also the cosy Haarlemmerdijk and the Jordaan area are nearby.

Public transport takes you quickly to and from Central Station or the city centre, and the A-10 ring road is easy to reach by car

Parking is possible with a parking permit.

LAYOUT (see floor plans)
Communal entrance on Polanenstraat.

The entrance to the house in the hallway. The open kitchen is equipped with various drawers and cupboards, so plenty of storage space. In addition, the kitchen is equipped with various appliances, namely; a fridge-freezer, dishwasher, 5-burner gas hob, extractor, sink and an extra fridge. The living room has more than enough space to create a cosy seating and dining area. The back garden can be reached through French doors in the living room. The garden is nicely decorated and you can enjoy the sun here in the afternoon. At the back is another wooden shed.

Next to the kitchen you will find a separate storage room, where the washing machine connection is located.

Through the hall, the various bedrooms and the bathroom can be reached. There are three bedrooms of various sizes. The largest bedroom also has a built-in wardrobe and the smallest room has a door to the back garden. The bathroom is nicely maintained and fitted with white tiles. Here you will find a walk-in shower, a bathtub, a sink, toilet and towel radiator.

DETAILS
- Three bedrooms of different sizes;
- Lovely spacious and bright apartment with south-east facing garden;
- Within walking distance of Westerpark and the Westergasfabriek;
- Both central station and Sloterdijk station are at short cycling distance;
- The property has been measured in accordance with the BBMI;
- Old-age clause applies;
- Homeowners' association contribution is € 166,- per month;
- Switch to perpetual leasehold has already taken place;
- Energy label E;
- Delivery in consultation.

PROPERTY
The apartment is located on land issued on long lease. The 2016 general provisions of the council of Amsterdam apply. The current period runs until 15-04-2058 and there is an annual canon indexation. For the period from 1-1-2023 to 31-12-2023, the canon is € 1530.79. The deed switching to perpetual ground lease has been passed at the notary. The current owners have chosen to fix the canon as of 15-04-2058. The annual canon amounts to € 1,312.65 (subject to inflation correction).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
103 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder