Vorige | Volgende

Herengracht 179 B 1016BE Amsterdam

Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
93 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Nieuwsgierig geworden? Ervaar de volledige woonbeleving op onze BRSM website.

* See English translation below

Luxe appartement van circa 93 m² in het voormalige bankgebouw ‘’Den Grooten Heer’’. Kenmerkend door de prachtige gevel. Gelegen op een centrale locatie aan de Herengracht.

Een rondleiding
Luxe gerenoveerd appartement. Bestaande uit twee etages. Open hal, met toegang tot de fijne woonkamer, het zitgedeelte, balkon met uitzicht op het binnen terras en aansluitend de keuken met inbouwapparatuur. Via de wenteltrap is het souterrain te bereiken met een fijne slaapkamer en luxe badkamer met douche en dubbele wastafel. Ook is hier een berging welke dient als wasruimte.

Design visie
Het voormalige bankgebouw is in 1995/1996 verbouwd tot een luxe appartementencomplex. Met verschillende luxe voorzieningen, waaronder een overdekt verwarmd zwembad, sauna, solarium en een binnen terras.

Buurtgids
Gelegen aan een rustig deel van de Herengracht, om de hoek van de Dam, tussen de Raadhuisstraat en de Leliegracht. Midden in de bruisende Jordaan. Met vele verschillende voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur in de nabije omgeving, zoals de prachtige Westertoren en het Anne Frankhuis. Om de hoek bevindt zich de 9 straatjes, Magna Plaza, de Dam met onder andere de Bijenkorf en op zaterdag de Noordermarkt. Kortom, alles wat Amsterdam te bieden heeft, is binnen handbereik. Door het grote aanbod aan winkels in de 9 straatjes, en restaurants als Restaurant Breda en Cecconi’s is er voor ieder wat wils.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 93 m²
• Voorzien van gemeenschappelijk zwembad, sauna, solarium en huismeester.
• Grote en actieve VvE
• Voormalig bankgebouw ‘’De Grooten Heer’’
• Rijksmonument

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
------------------------------------------------------------------------

Luxury apartment of approximately 93 m² in the former bank building ''Den Grooten Heer''. Characterized by the beautiful facade. Located in a central location on the Herengracht.

A guided tour
Luxuriously renovated apartment. Consisting of two floors. Open hall, with access to the fine living room, sitting area, balcony overlooking the indoor terrace and then the kitchen with appliances. The spiral staircase leads to the basement with a nice bedroom and luxury bathroom with shower and a double sink. There is also a storage room which serves as a laundry room.

Design vision
The former bank building was converted into a luxury apartment complex in 1995/1996. With various luxury amenities, including an indoor heated swimming pool, sauna, solarium and indoor terrace.

Neighborhood
Located on a quiet part of Herengracht, around the corner from Dam Square, between Raadhuisstraat and Leliegracht. In the middle of the bustling Jordaan area. With many different art and cultural amenities in the vicinity, such as the beautiful Westertoren and the Anne Frank Huis. Around the corner you will find the ''9 straatjes'', Magna Plaza, Dam Square including the Bijenkorf and on Saturdays the Noordermarkt. In short, everything Amsterdam has to offer is within easy reach. Because of the wide range of stores in the ''9 straatjes'', and restaurants like Restaurant Breda and Cecconi's, there is something for everyone.

The details
- Living area approximately 93 m²
- Equipped with communal pool, sauna, solarium and janitor.
- Large and active VvE
- Former bank building ''De Grooten Heer''.
- National monument

This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera, nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
93 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder