Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Hoogstraat 14 - 16 1135BZ Edam, Edam-Oude kom

Vraagprijs € 1.125.000 

Bouwjaar
1565
Woonoppervlakte
366 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
263 m²

Omschrijving

Deze bijzondere woning is gelegen in het hart van de oude kom van Edam. Dit riante herenhuis bestaat uit 2 panden die hun oorsprong vinden in 1565. Beide panden hebben een rijksmonumentale status. Veel authentieke details zijn nog bewaard gebleven en geven inzicht in de rijke historie van het woonhuis. Zo was dit monument niet alleen een pronkstuk van burgemeesters, zoutzieders en koopmannen, maar heeft het ook als wachthuis of politiebureau met gevangenis en winkel gediend.

Na ruim 450 jaar worden beide panden in huidige gedaante samen gebruikt als een woonhuis. De woning biedt ontzettend veel wooncomfort en heeft een lichtrijk interieur. Het pand is door de zeer gunstige ligging ook uitermate geschikt om als winkel te gebruiken. De entree aan het Damplein zou een goede plek kunnen zijn waar klanten en toeristen vanuit de VVV rechtstreeks de winkel in kunnen lopen. Ook voor B&B aan huis of gebruik als een kangoeroewoning leent de woning zich perfect.

Indeling:
Bij binnenkomst via de ruime entree valt het open en transparante karakter van de woning direct op. De riante voorkamer, voorzien van een houtkachel, dient momenteel als zitkamer en vloeit aan de achterzijde over in een grote woonkeuken, voorzien van meerdere soorten inbouwapparatuur. De keuken is ontzettend licht door gebruik van meerdere lichtkoepels in het dak en via de openslaande deuren aan de achterzijde is de historische stadstuin te bereiken. De aanbouw achter de keuken biedt ruimte voor de wasmachine, het toilet en een berging.

Indeling

De begane grond van pand 16 is niet alleen als woonruimte, maar ook te gebruiken als winkel- en of kantoorruimte, en heeft een extra entree aan het Damplein. Via het monumentale trappenhuis naast de entree aan de Hoogstraat, voorzien van authentieke balusters en leuningen zijn de eerste verdieping en de zolderruimtes te bereiken. Op de eerste verdieping in pand 16 is in de oorspronkelijke houten 18e eeuwse gevangenis, waar menig Edammer een nachtje heeft doorgebracht, een badkamer gecreŽerd met respect voor de historische situatie. Deze verdieping kan gemakkelijk als appartement worden benut. De eerste verdieping van pand 14 biedt tevens ruimte aan twee slaapkamers en een badkamer. Ook hier vindt men meerdere originele details van het pand, zoals de vele kinderbalken in het plafond en de prachtige staanders en korbelen.

De zolderverdieping van pand 16 meet een imposante hoogte van maar liefst 5,10 meter en geeft een inspirerend zicht op de sporenkap. Deze ruimte leent zich perfect om als atelier, studio of kantoorruimte te gebruiken. De ruimte heeft een eigen badkamer, een keukenblok/pantry en heeft een ruime vide.

De zolderruimte van pand 14 heeft een lichte, open kap constructie en wordt momenteel benut als de hoofdslaapkamer met een ruime en suite inloopkast.

Tuin:
De tuin meet een oppervlakte 68 m2 en is vanaf de Voorhaven achter het stadhuis langs bereikbaar via een achterom. De tuin wordt gehuurd van de gemeente voor een symbolisch bedrag.

Bijzonderheden:
- 2 panden met monumentale status;
- Bouwjaar 1565;
- Rijke historie;
- Perfecte ligging voor winkel aan huis;
- Woonoppervlakte van 365 m2;
- Perceeloppervlakte van 263m2 is inclusief 68m2 gehuurde grond;
- Perfect onderhouden met oog voor detail.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-02-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1565

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
366 m²
Perceeloppervlakte
263 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder