Wanneer je een huis wilt huren in Amsterdam, kan je dat doen via de sociale huur of vrije sector huur. Er zijn regels gebonden aan de sociale huur, zodat ook mensen met lagere inkomens kunnen wonen in Amsterdam. Er zijn verschillende instanties actief die zich bezighouden met het toewijzen van sociale huurwoningen, maar de makelaars die zijn aangesloten bij de MVA zijn gespecialiseerd in het bemiddelen in vrije sector huurwoningen in Amsterdam.

Vrije sector huur in Amsterdam

Een huis huren via de vrije sector betekent dat iemand anders of een bedrijf het huis heeft gekocht en deze verhuurt aan mensen zoals jij. De eigenaar van het huis mag zelf bepalen hoe hoog de huur wordt. In veel gevallen is de maandelijkse huurprijs hoger dan wanneer je via sociale huur een huis in Amsterdam zou huren. Ook kan de eigenaar zelf voorwaarden opstellen voor de huur zoals de minimale of maximale duur en of huisdieren welkom zijn. Daarom is het verstandig om je goed te oriënteren op de markt om te bepalen welke woning voor jou het meest geschikt is en onder welke voorwaarden.

Schakel een MVA-makelaar in om te huren in Amsterdam

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je MVA-makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is. Jullie bekijken samen ook wat een reële huurprijs is die je maandelijks kan betalen. Vervolgens zal de makelaar voor je gaan kijken naar een huurhuis dat past bij jouw wensen en eisen. Wanneer hij of zij een geschikt huis heeft gevonden, regelt je makelaar de bezichtiging, acceptatie, inspectie en geeft advies over de huurovereenkomst.

Dus ook wanneer je een huis wilt huren in Amsterdam, is de MVA-makelaar een partner waar je op kunt vertrouwen!

Vind een MVA-makelaar voor een huurwoning