Stel, u wilt een huis kopen in de regio Groot Amsterdam. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet w belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een MVA-makelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor w belangen opkomt.

Let op: een MVA-makelaar kan de ene keer als aankoopmakelaar optreden en de andere keer als verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aan- als verkoop veel verstand. Een MVA-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij n en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.

Wilt u direct met een MVA-makelaar aan de slag?

Klik hier voor de ledenlijst.