Heb je een leuk huis in Amsterdam op het oog en ben je al zo ver dat er een taxatierapport moet komen? Of woon je al in Amsterdam en wil je je eigen huis laten taxeren? In beide gevallen is het prettig om een taxateur in de arm te nemen die zeer deskundig is over de Amsterdamse woningmarkt. Daarom raden wij altijd aan om een MVA-makelaar-taxateur in te schakelen voor de taxatie. Alle taxateurs die zijn aangesloten bij de MVA zijn erkend, gecertificeerd en geregistreerd in het VastgoedCert. Bovendien zijn alle MVA-makelaars-taxateurs aangesloten bij het taxatiekeurmerk NWWI.

Waarom een MVA-makelaar-taxateur perfect is voor de taxatie van een Amsterdams huis

Voor de taxatie van een huis zijn veel verschillende aspecten van belang. Daarom is het verstandig om een taxateur in te schakelen die verstand heeft van de ontwikkelingen in de regio en weet waar op gelet moet worden Met het inschakelen van een MVA-makelaar zijn kennis en kunde gegarandeerd.

Je taxateur let tijdens de taxatie van een huis in Amsterdam op de volgende zaken:

  • Staat van onderhoud;
  • Inhoud en oppervlakte;
  • Functionele indeling;
  • Kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • Rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • Ligging van de woning in de directe omgeving;
  • Uitvoeren van kadastraal onderzoek;
  • De marktsituatie.

Bij het kadastraal onderzoek vergelijkt je MVA-makelaar-taxateur zijn of haar eigen bevinden tijdens de taxatie met wat er is vastgelegd bij het Kadaster. Wanneer daar grote afwijkingen naar voren komen, kan dit een reden zijn voor verder onderzoek. Daarnaast is het onderzoek naar de marktsituatie ook een belangrijk onderdeel van het taxatieonderzoek. Hierbij kijkt je taxateur naar vergelijkbare woningen in de omgeving qua oppervlakte, ligging en staat van onderhoud. Wanneer er een trend te zien is in de prijzen van deze woningen, kan dit de taxatiewaarde van jouw woning ook beïnvloeden.

Wil je een woning in Amsterdam laten taxeren?

Wanneer je een huis in Amsterdam wilt laten taxeren, schakel je een MVA-makelaar-taxateur in. Zo weet je zeker dat jouw taxateur de beste kennis heeft van de Amsterdamse markt.

Vind een makelaar of taxateur