Wat houdt een taxatie-opdracht in?

Een opdracht tot taxatie is een opdracht tot het geven van een waardeoordeel van een pand en het uitbrengen van een eenvoudig rapport daaromtrent. Een opdracht tot taxatie houdt geen opdracht tot het verrichten van een bouwtechnische keuring in.

Wordt het taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

De MVA geeft u garantie dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van Nederlandse geldverstrekkers en dat het taxatierapport voldoet aan de geldende norm voor taxaties. Dit kunnen wij garanderen omdat al onze taxateurs zijn aangesloten bij de brancheorganisatie NVM en ingeschreven staan in het erkende taxateurs registers VastgoedCert. Bovendien zijn alle taxateurs ook aangesloten bij het taxatie keurmerk NWWI.

Wordt het taxatierapport ook geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie?

Jazeker, onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering. Onze taxatierapporten worden dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen.

Zijn de taxateurs bekend met de plaatselijke omstandigheden?

De MVA-taxateurs zijn bekend met de plaatselijke omstandigheden in de regio waarin zij actief zijn. Amsterdam, Abcoude, Aalsmeer, Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Landsmeer, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn, Waterland, de Zaanstreek en Zwanenburg. Dit komt doordat de geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mag taxeren.

De geldverstrekker (bank) wil de waarde voor en na de verbouwing weten. Kan dit met een en hetzelfde taxatierapport?

Ja, dit kan in hetzelfde taxatierapport. Mits u dit wel bij de opdrachtverstrekking aan de MVA-taxateur kenbaar maakt. Voor een waarde van de verbouwing zijn nog geen bouwtekeningen benodigd.

Taxeren jullie ook bedrijfspanden?

Ja, voor meer informatie, klik hier.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met een van onze leden