Vorige | Volgende

Jacob Marisstraat 78 1058JA Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Bouwjaar
1914
Woonoppervlakte
232 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
130 m²

Omschrijving

* See English text below *

Fantastisch familiehuis op een zeer gewilde locatie in een hele leuke rustige straat, nabij het Jacob Marisplein, het Hoofddorpplein en met het Vondelpark op loopafstand.
Het betreft een geheel pand van 232m² met 4 lagen en een heerlijke tuin op het zuid westen.
Drie mooie woonlagen (176 m²) en een goed bewoonbare kelder (56 m²).

Indeling:
Entree, vestibule met garderobe, hal met toegang naar de woonkamer, open verbinding met de keuken voorzien van enkele inbouwapparatuur. Aan de achterzijde 3 keer openslaande deuren naar een heerlijke tuin met gazon en 2 perenbomen gelegen op het zuid westen.
In de hal bevindt zich een gastentoilet met fontein. De begane grond is voorzien van mooie houten (planken) vloer.

1e verdieping;
Overloop met toegang tot alle ruimten, nu in gebruik als slaapkamer aan de achterzijde met tweemaal openslaande deuren naar balkon, met in het tussenstuk mooie en suite schuifdeuren met glas in lood welke toegang geven tot een mooie werkkamer met open haard en eiken parket. De en suite in aan weerszijden voorzien van vaste kasten.
Verder nog een slaapkamer, een separaat toilet en een badkamer met douche, wastafel en aansluitingen voor wasmachine en droger.

2e verdieping;
Twee zeer ruime slaapkamers met een badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel, toilet en douche.

De kelderverdieping is nu in gebruik als chill-ruimte en bergruimte.

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte 231,50 m² (volgens NVM meetinstructie) inclusief 56m² souterrain/kelder
- In 2014 is het schilderwerk aan de voor en achterzijde uitgevoerd
- Het woonhuis staat te boek als twee woningen
- Prachtige tuin gesitueerd op het zuid westen
- Vijf slaapkamers
- Erfpacht: voormalig vicariegrond in eigendom van de kerk. Eigendom is overgegaan naar gemeente Amsterdam.
De jaarlijks verschuldigde canon is afgekocht tot 2053

Omgeving:
Deze geliefde straat in Zuid met zeer kindvriendelijke uitstraling is werkelijk uniek door de leuke individueel gebouwde panden en de prettige groenvoorzieningen. Het populaire Vondelpark voor sport en ontspanning ligt op loopafstand. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u om de hoek terecht op de Sloterkade (Dirk van den Broek, Hema en Etos) of de diverse speciaalzaken op de Amstelveenseweg. Verder zijn het Hoofddorpplein, de Heemstedestraat en de Zeilstraat met leuke winkels, restaurants en cafés vlakbij. Het is bijvoorbeeld fijn vertoeven bij Foodbar 63 Graden, Helder, van Mechelen, Gent aan de Schinkel en Woest. Kinderopvang, basisscholen en diverse speeltuinen zijn op loopafstand. Naast het Vondelpark is ook het Rembrandtpark nabij, maar het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer zijn tevens op korte afstand. Uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer (trams en bussen) en met de auto bent u binnen enkele minuten op de Ringweg A10, snelwegen A9, A4, A2 en bij luchthaven Schiphol. Goede parkeermogelijkheden in de straat, parkeren is middels parkeervergunning.

--------------------------------------------

Very spacious residence in a very nice and quiet street. Near Jacob Marisplein, Hoofddorpplein and with the Vondelpark within walking distance.

Entire house of approximately 232 sqm spread over four practical floors and a lovely south-west facing garden. Three spacious living floors and a well habitable basement.

Layout:
On the ground floor there are a spacious entrance and a living room with open kitchen. This floor is adjacent to the very nice garden (south west facing).

The first floor had 3 bedrooms, a nice balcony and a bathroom.

The second floor has two large and nice bedrooms and a bathroom.

The basement floor is currently being used as a chill room, a storage area.

Specifics:
- Usable area 231,50 sqm, including 56sqm souterrain
- 5 bedrooms
- Nice garden of 70 sqm, south west facing
- Ground rent paid in advance until 2053. Former prebend owned by the church. Ownership transferred to the Municipality of Amsterdam.

Surroundings:
This popular street in South with very child-friendly appearance is truly unique because of the nice individually built buildings and the pleasant green areas. The popular Vondelpark for sports and relaxation is within walking distance. For daily groceries you can visit the Sloterkade (Dirk van den Broek, Hema and Etos) or the various specialty shops on the Amstelveenseweg. Furthermore, the Hoofddorpplein, the Heemstedestraat and the Zeilstraat with nice shops, restaurants and cafes are nearby. For example, it is nice to stay at Foodbar 63 Graden, Helder, Mechelen, Gent at the Schinkel and Woest. Childcare, primary schools and various playgrounds are within walking distance. In addition to the Vondelpark, the Rembrandtpark is also nearby, but the Amsterdamse Bos and De Nieuwe Meer are also within a short distance.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-09-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
232 m²
Perceeloppervlakte
130 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder