Vorige | Volgende

Jacob van Lennepkade 29 - HS 1054ZE Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bouwjaar
1887
Woonoppervlakte
65 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

** ENGLISH SUMMARY BELOW **

Leuke 2-kamer benedenwoning (ca 65m2) met tuintje op het zuiden in het mooiste deel van de Jacob van Lennepkade, om de hoek bij de Nassaukade. Gelegen op eigen grond.

Omgeving
De woning is gelegen op een mooi rustig stukje van de Jacob van Lennepkade in Oud-West aan de rand van de Helmersbuurt. In de directe omgeving zijn diverse leuke cafés, restaurants, winkels en de Foodhallen. Het appartement is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het Vondelpark en de Jordaan zijn op loopafstand.

Indeling woning
Eigen entree, royale lange hal met toegang tot alle vertrekken: twee gelijkwaardige kamers (thans één slaapkamer, één woonkamer) waarvan de achtergelegen kamer openslaande deuren naar de tuin heeft; luxe badkamer in het middendeel met toilet, ruime inloopdouche en plaats voor wasmachine/droger. Ruime nette keuken aan de achterzijde met toegang tot de tuin.

BIJZONDERHEDEN:
- Woonoppervlakte 64,80m2 (NEN2580 meetcertificaat is aanwezig)
- Eigen grond (dus geen erfpacht)
- Knusse stadstuin ca 25m2
- Kleine VVE, professionele beheerder (Delair vastgoedbeheer)
- Maandelijkse servicekosten thans € 70,- (wordt binnenkort waarschijnlijk verhoogd)
- De VVE is voornemens een MJOP te laten opstellen
- Niet-bewoners- en ouderdomsclausule van toepassing.
- Oplevering kan snel.

** English summary **

Charming ground floor 2-room apartment (65m2) with cosy sunny garden, on a beautiful location in the Old West, on the border of the historical city centre. Free hold (no leasehold).

Lay Out
Private entrance; spacious hallway with access to all rooms: on the frontside the livingroom is located; the spacious bedroom is at the rear and has access to the garden. In the middle you will find the bathroom with shower, toilet and washing machine. The fully equipped kitchen is at the rear, also with access to the charming city garden (around 25m2) facing south.

Surroundings
The building is located on a beautiful canal in hip Oud-West, on the border of the old city centre. A variety of shops, a supermarket and lively bars and restaurants are within walking distance. Also close to 'De Hallen'; a cultural complex in historic surroundings. The Foodhallen is a classy indoor food market serving up a range of high-end street food and beverages. De Hallen also hosts a cinema, a hotel and a library. The Vondelpark and the Jordaan are also located whitin walking distance.

Specifics
-Free hold land (no leasehold)
-The apartment was measured according to the NEN2580 standard
-Small but active VVE with professional administrator
-Monthly service fee € 70,- (will probably be raised)
-The VVE is planning to have a maintenance plan
-Non-habitation clause
-Transfer can be done on a short notice
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-03-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1887

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²
Inhoud
162 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder