Vorige | Volgende

Jacob van Lennepkade 35 - III 1054ZE Amsterdam

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

HEERLIJK APPARTEMENT MET FANTASTISCH WEIDS UITZICHT OP DE JACOB VAN LENNEP- EN BILDERDIJKGRACHT IN DE GEWILDE HELMERSBUURT

Enkele kenmerken van dit appartement:

• Licht en ruim appartement van ca. 61 m2
• Populaire en rustige locatie in de Helmersbuurt
• Open keuken met L-vorm en gezellige bar
• Ruime woonkamer
• Originele schouwen en hoog plafond van 2.80 m.
• Gelegen op de splitsing van de Jacob van Lennep- en Bilderdijkgracht met weids uitzicht richting Bilderdijkkade
• Balkon aan achterzijde op het zuidoosten
• Slaapkamer met badkamer en suite aan achterzijde
• Badkamer voorzien van whirlpool bad, douche en wastafelmeubel
• Separaat toilet
• Tweede slaapkamer of kantoor in de uitbouw
• Eigen grond
• Geheel voorzien van dubbel glas
• Aan voorzijde nieuwe kozijnen met dubbel glas (2021)
• Kleine VVE met 4 appartementsrechten, professioneel beheerd

Indeling

Voor een duidelijk overzicht verwijzen wij graag naar de digitale plattegrond in de brochure, de foto’s en de eigen website jacobvanlennepkade 35-3.nl

Via het gemeenschappelijke trappenhuis kom je bij de eigen entree op de derde verdieping. Je komt binnen in de hal die de verschillende vertrekken verbindt. De woonkamer met open keuken bevindt zich aan de voorzijde, je hebt hier een fantastisch uitzicht op de Jacob van Lennepgracht met doorkijk richting de Bilderdijkgracht. De open keuken is voorzien van inbouw apparatuur en heeft een gezellige bar. De plafondhoogte is 2,80 m. en de woonkamer heeft nog een originele schouw. De ramen aan voorzijde zijn vorig jaar vervangen door nieuwe kozijnen voorzien van dubbel glas. De slaapkamer met badkamer en suite bevindt zich aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een whirlpool bad, douche en wastafelmeubel. Via de openslaande deuren kom je op het fijne, zonnige balkon gelegen op het zuidoosten. In de uitbouw bevindt zich nog een kamer die kan worden gebruikt als werkruimte of slaapkamer, deze ruimte is bereikbaar via de centrale overloop of via het balkon. Je vindt hier ook de c.v. ketel en de wasmachine aansluiting. Het schilderwerk van voor- (2021) en achtergevel (2020) is recent door de VVE uitgevoerd


Omgeving

De woning is gelegen in een rustige straat in de populaire Helmersbuurt op het randje van de Jordaan en het Centrum. De gezellige Bosboom Toussaintstraat met gevarieerde en fijne horeca is om de hoek, het Vondelpark bevindt zich op loopafstand. Tevens op een steenworp afstand, De Food en Filmhallen en het Leidseplein met de Stadsschouwburg, DeLaMar theater maar ook poptempel Paradiso.
Met het openbaar vervoer zijn alle delen van de stad goed bereikbaar en met de auto ben je snel op de ringweg A10.

Kortom: een super fijn appartement op een populaire locatie met een fantastisch uitzicht!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk ιιn van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder