Vorige | Volgende

Johan van Hasseltkade 247 1032LP Amsterdam

Vraagprijs € 1.600.000 

Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
191 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

In de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa aan de Johan van Hasseltkade in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord bevindt zich deze royale Watervilla met een woonoppervlakte van maar liefst 191 m². Dit prachtige woonhuis heeft de beschikking over een ruime, lichte split-level woonkamer met uitgebreide woonkeuken, vier slaapkamers, twee badkamers, veel bergruimte een drijvend terras en twee balkons, gelegen op het zuiden. Deze unieke waterwoning is onder architectuur ontworpen volgens de modernste duurzaamheidsstandaarden, met een hoog afwerkingsniveau en met alle comfort die men maar kan wensen en is onderdeel van het bijzondere project “Schoonschip”.
De fraaie woonark heeft een speelse indeling met veel….. heel veel mogelijkheden. De woning is, mede door de twee voordeuren, uitermate geschikt voor vele doeleinden. Denk aan werk- of kantoorruimte, praktijkruimte aan huis, een inwonende studerend kind (….toch handig om even een oogje in het zeil te houden?....) of bijvoorbeeld een atelier? opties te over!

Omgeving en bereikbaarheid:
Op een plek die enorm tot bloei is gekomen in de afgelopen jaren, in het brede Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-Noord (in het levendige Buiksloterham),
bevindt zich dit unieke woonproject Schoonschip. De toegang steigers zijn eigendom van VVE Schoonschip. De kade waar de woning zich aan bevindt is voetgangersgebied, wat zorgt voor een rustige en kindvriendelijke woonomgeving.
Winkelcentrum Mosveld, met een breed aanbod winkels, cafés en restaurants is op steenworp afstand van de woning gelegen. Restaurant Noorderlicht, Café de Ceuvel, de A’dam Toren, de Tolhuistuin, de NDSM-werf, Pllek en het Eye Filmmuseum behoren thans tot de vele pluspunten van het wonen in Amsterdam Noord. Aan groen en water in de omgeving geen gebrek: het welbekende Twiske, het Noorderpark alsmede het Vliegenbos zijn nabij gelegen.

De bereikbaarheid is uitstekend, er zijn diverse openbaar vervoer voorzieningen binnen handbereik. Vanaf de locatie van Schoonschip is het Centrum van Amsterdam uitstekend bereikbaar per auto, fiets en de Noord-Zuidlijn. Nabij bevinden zich de pontjes NDSM, Distelweg, CS (gaat 24 uur per dag), en met de auto kun je via de IJ-tunnel binnen vijf minuten naar het centrum rijden. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden tot het kopen of het huren van een parkeerplaats.

Project Schoonschip:
In 2019 is het woonproject SCHOONSCHIP gerealiseerd: de meest duurzame, drijvende woonwijk van Europa. Dertig waterwoningen met 46 huishoudens vormen een revolutionaire nieuwe wijk, die zijn eigen energie opwekt. Deze woonwijk is volledig gasloos en voorziet in haar eigen energie opwekking door warmtepomp en zonnepanelen. De opgewekte energie wordt opgeslagen in batterijen, waarvan de capaciteit onderling uitgewisseld kan worden. De woongroep is gezamenlijk eigenaar van collectieve ruimte Schoonschip “het Ruim”, welke multi functioneel ingezet kan worden. Tevens zijn er collectief elektrische auto’s en fietsen (tegen betaling) beschikbaar.

Duurzaam:
De waterwoning is zeer goed geïsoleerd (EPC zelfs -0,15), voorzien van triple glas, een sedumdak, warmtepomp, upcycle circulatiedouche, 19 zonnepanelen, PVT paneel incl. zonneboiler, een accu als opslagvoorziening en een innovatief gescheiden grijs-zwart watercircuit met waterbesparend vacuümtoilet (verbruikt ca. 1 liter per spoelbeurt t.o.v. 6-8 liter voor een traditioneel toilet) waaruit Waternet in de toekomst het tot natuurlijke mestkorrels zal verwerken.

Indeling:
Begane grond:
Entree van de woning; hal (eventueel 2e ingang); toilet met fontein; meterkast; splitlevel woonkamer met een op maat gemaakte boekenkast, schuifpui naar het terras en vrij uitzicht over het water; woonkeuken met luxueuze keuken voorzien van inbouwapparatuur en met een schuifpui naar het drijvende terras.
Souterrain:
Hal; berging met de technische ruimte met o.a de warmtepomp, boiler, wtw systeem; wasruimte; badkamer met wastafel, douche en toilet; slaap-/werkkamer, nu in gebruik als tv-kamer met beamer, welke in de woning achterblijft; grote bergruimte.
Eerste etage:
Overloop; master bedroom met dubbele openslaande deuren naar het balkon; badkamer met toilet, wastafel, inloopdouche en ligbad; twee slaapkamers.


Bijzonderheden:
- Watervilla, onder architectuur gebouwd door Balance D’Eau en ontworpen door Space&matter
- Bouwjaar 2019
- Woonoppervlakte circa 191 m²
- Drijvend terras gelegen op het zuiden
- Royaal balkon gelegen op het zuiden
- Mogelijkheid om eigen bootje aan terras aan te leggen
- Waterkavel met woonbestemming
- Informatie over het project Schoonschip is te vinden op de website www.schoonschipamsterdam.org
- Gebouwd volgens duurzaamheidseisen VvE Schoonschip en gemeente Amsterdam,
zie de website van Schoonschip
- Energielabel A +++
- EPC waarde = -0,15 (nul op de meter)
- Volledig gasloos
- 18 zonnepanelen met batterijopslag (de opslag wordt gedeeld met de buren), verbonden met
de Schoonschip Smartgrid, waardoor onderling energie kan worden uitgewisseld
- Warmtepomp
- Warmte Terug Win ventilatie systeem
- Sedum dak
- Warmwater boiler
- Souterrain en begane grond voorzien van vloerverwarming, 1e etage met convector radiatoren
(alles mogelijk met koeling)
- Tripleglas (eerste etage met zonwerend folie)
- Kozijnen aan de zuid en westzijde voorzien van screens
- Bijdrage lidmaatschap VvE Schoonschip € 160,- per maand
- Gezamenlijk eigenaarschap met de andere bewoners van Schoonschip van de collectieve
ruimte “het Ruim”, Johan van Hasseltkade 225B
- Gelegen op erfpacht van de gemeente Amsterdam, Algemene bepalingen van voortdurende erfpacht 2000
vastgesteld tot 1 maart 2068
- Canon erfpacht € 2.811,- per jaar, indexatie per 1 maart 2043, afkoop eeuwigdurende erfpacht onder
de gunstige voorwaarden aangevraagd
- Glasvezel aansluiting aanwezig
- Aanvaarding in overleg
- Keuze notaris aan de koper, koopakte volgens model Ring Amsterdam. Kosten voor de notaris zijn voor de koper.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
191 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Noordelijke IJ-oevers West

Op de Noordelijke IJ-oevers West is veel bedrijvigheid. De wijk bestaat uit Buiksloterham, het NDSM-terrein en Overhoeks.
Buiksloterham: droogmakerij wordt duurzame woonwijk
Buiksloterham, ooit een droogmakerij die in de 19e eeuw werd aangelegd in het IJ, transformeert langzaamaan van industrie naar een duurzaam gebied waar wordt gewoond en gewerkt. Op dit moment zijn er 1500 woningen in ontwikkeling en zijn er plannen om in de komende jaren meer dan 3000 woningen te bouwen. Het gebied trekt ondernemers en bewoners die ervan houden te pionieren en te gaan wonen of werken in een plek in ontwikkeling, wat ook ruimte biedt voor veel eigen initiatief. Zo zijn er op verschillende kavels zelfbouwers en bouwgroepen hun eigen huis aan het bouwen en hun dromen aan het realiseren. Dit resulteert in verrassende bouw en gevarieerde wijken. Verwacht wordt dat de transformatie van Buiksloterham over tien jaar zal zijn afgerond.
Van scheepswerf en Shell-terrein naar hip and happening
Ook aan de westzijde van de IJ-oevers ligt het NDSM-terrein. Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw van het NDSM-terrein één van de grootste scheepswerven van de wereld. Nadat de werven werden verplaatst werd het industriële terrein - met haar originele kraanspoor en loodsen – een enorme broedplaats; thuishaven voor creatieve pioniers, met horeca, festivals en woningen. Ten oosten naast het NDSM-terrein en ten westen van architectonische eyecatchers A’DAM Toren en EYE Filmmuseum ligt, op het voormalige Shell-terrein, de nieuwe woonwijk Overhoeks. Deze wijk, met hoge woontorens met luxe woningen, ligt direct aan het IJ. Overhoeks wordt een plek om te wonen, te werken en uit te gaan en ligt heel strategisch: tegenover het stadscentrum, waarvan het slechts gescheiden wordt door het IJ. Kortom: De Noordelijke IJ-oevers West bieden het beste van twee werelden: het eigenzinnige, rustgevende, maar ook spannende ‘pioniersgevoel’ van het noorden in combinatie met de bruisend nabijheid van het centrum.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder