Vorige | Volgende

Keizersgracht 339 1016EG Amsterdam

Bouwjaar
1657
Woonoppervlakte
337 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
200 m²

Omschrijving

*English text below*

Keizersgracht 339

Topcategorie grachtenpand van ca. 337m² met wooncomfort en allure op het niveau van de 21e eeuw, gasvrij/klimaatneutraal, gelegen aan één van de mooiste delen van de Keizersgracht.
Het gehele pand is 3 jaar geleden, onder architectuur verbouwd waarbij kosten noch moeite gespaard zijn. Alle denkbare moderne faciliteiten zijn, onzichtbaar, onder architectuur toegevoegd. Tijdens de renovatie kwam een 18e -eeuwse waterkelder tevoorschijn die is geconserveerd en omgebouwd tot wijnkelder.
Met respect voor het karakter van het pand zijn bij deze grootscheepse verbouwing prachtige authentieke details gecombineerd met moderne luxe en ‘state of the art’ techniek. Zo is dit bijzondere grachtenpand, voorzien van een glazen lift voor de 5 etages, de allernieuwste home automation/domotica en kunnen alle vertrekken individueel gekoeld, verwarmd en geventileerd worden. De warmtepomp en zonnepanelen zorgen ervoor dat dit eerste klimaat neutrale rijksmonument, helemaal klaar is voor de toekomst.
Uiteraard is het pand ook volledig voorzien van een nieuwe fundering.

Het grachtenpand is in 1657 in opdracht van een koopman gebouwd en heeft sindsdien meerdere bewoners en bestemmingen gekend. Eén van de prominente bewoners was Ambrosius Perling, een zogenaamde meester-schrijver, werk van zijn hand is te zien in het Rijksmuseum.
Als in 2015 de huidige eigenaar het pand verwerft, is het eerste plan, een kleine verbouwing om de 4 zelfstandige appartementen weer tot 1 woning te maken. De uiteindelijke opdracht aan de architect wordt ‘om het pand voor de komende 100 jaar klaar te maken’. Het gehele traject van de verbouwing en vergunningen duurde maar liefst 3 jaar, van november 2015 tot en met september 2018. Het resultaat is indrukwekkend, in ieder opzicht!

De huidige indeling voorziet in een grote, moderne open keuken met aansluitend eetgedeelte. De glazen serre, met volledig te openen schuifpui geeft toegang tot de zonnige, diepe, rainproof tuin met tuinhuis, op het Zuid-Oosten. Het klassieke tuinhuis is uitgerust met een pantry.

Op de bel etage ligt aan de achterzijde een imponerende zitkamer met een hoogte tussen 4 m en bijna 7 m. De open haard op hout en de klassieke, hoge ramen geven deze kamer allure en een gezellige sfeer. Aan de voorzijde ligt op de bel etage een royale kamer, momenteel in gebruik als kantoor, met magnifiek uitzicht op de Keizersgracht.

Het souterrain voorziet in een wijnkelder, waskamer en veel bergruimte.

Op de verdiepingen liggen 3 royale slaapkamers allen voorzien van een bio ethanol open haard en 2 badkamers. Alle verdiepingen in dit grachtenpand zijn bereikbaar met de moderne glazen lift.

Op 5 minuten loopafstand zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument gelegen op eigen grond
- Geheel luxe gerenoveerd en voorzien van ‘state of the art’ techniek
- Alle verdiepingen bereikbaar met glazen lift
- Diepe tuin van ca. 69m² met tuinhuis
- Alle kamers in het huis zijn voorzien van een subtiel lichtplan op basis van LED en home automation.
- Eerste klimaat neutrale grachtenpand, van het gas af
- Voorzien van nieuwe fundering

*English text*

Keizersgracht 339

Unique and high-end canal house of approx. 337 m2 with all the luxury and allure that one would desire in the 21st century. Located on one of the most beautiful parts of the Keizersgracht.
The entire property was extensively renovated only three years ago and is now climate neutral, gas free. The splendid architectural design ensured that no expenses were spared and the property even includes all imaginable yet concealed mod-cons.
During the renovation an 18th century water cellar was discovered, which was turned into a wine cellar.
With great respect for the historic character of the building, the magnificent authentic details are now combined with modern luxury and state-of-the-art technology.
The unique canal house now includes a glass elevator leading to all five floors, the latest home automation systems and all rooms can be individually cooled, heated and ventilated. The heat pump and solar panels make this property the first climate-neutral listed building that is entirely ready for the future.
Naturally, the renovation works also includes a new foundation.

This canal house was built in 1657, commissioned by a merchant, and has housed various residents and purposes ever since. One of its prominent residents was Ambrosius Perling, a master calligrapher whose work is displayed in the Rijksmuseum. When the current owner bought the property in 2015, he initially planned some less drastic rebuilding works to combine the 4 separate apartments into one home. Eventually, the architect was asked to design the building in such a way that it will be ready for at least the next 100 years. The entire process of obtaining the required permits and the renovation lasted no less than three years, from November 2015 to the completion in September 2018. And the result is more than impressive in every way!

The current layout has resulted in a large and modern open-plan kitchen with an adjacent dining area. The glass conservatory, with sliding doors across its entire width, leads to the sunny and deep rainproof, southeast-facing garden. The classic-style summer house in the garden includes a pantry.

On the entry level floor, you will find an impressive living room at the back, with a ceiling height ranging from 4 to almost 7 metres. The fireplace and the quintessential high windows add to the allure and the comfortable atmosphere. Another large room at the front of this floor is currently used as a home office where the magnificent views of the Keizersgracht are another wow factor.

The basement includes a wine cellar, a laundry room, and lots of storage space.

The upper floors offer 3 generously sized bedrooms, all with a bioethanol-fuelled fireplace, and 2 bathrooms. All floors are accessible with the modern glass elevator.

Two parking spaces are available within a 5-minute walk.


Features:
- Listed building, situated on freehold land
- Entirely renovated to a very high standard, including state-of-the-art technology
- The first climate-neutral canal house, gas free
- All floors serviced by a glass elevator
- Deep garden of approx. 69 m2 plus a summer house
- All rooms include a sophisticated lighting plan based on LED lighting and home automation
- New foundation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1657

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
337 m²
Perceeloppervlakte
200 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder