Vorige | Volgende

Krakeend 43 1423ST Uithoorn

Bouwjaar
1997
Woonoppervlakte
208 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
505 m²

Omschrijving

For English, please see below.

Ervaar de rust, ruimte en privacy van deze royale villa met ideale ligging: op loopafstand van het Zijdelmeer, aan een kindvriendelijke, doodlopende straat met alleen bestemmingsverkeer en met een achtertuin die grenst aan de waterkant en een groengebied waarin veel diverse soorten vogels leven (geen achterburen!). Kijk niet op als je soms een fazant door de tuin ziet lopen, of een ooievaar waarneemt!

Deze villa (1997), traditioneel gebouwd met hardhouten kozijnen en deuren, biedt je maar liefst 207,9 m2 aan woonoppervlak, wat bijna het dubbele is van het gemiddelde Nederlands woonhuis. De woning is voorzien van een royale, tuingerichte woonkamer, een aparte woonkeuken/eetkamer met hoekerker, 5 (voorheen 6) ruim bemeten slaapkamers, een tuingericht balkon op de eerste etage, een luxe badkamer met regendouche en sunshower, een aparte wasruimte en een tiptop verzorgde afwerking!

Bovendien is de woning gelegen op een riant perceel aan het water, met een fraaie aangelegde tuin, parkeergelegenheid voor 2 auto’s op eigen terrein en een ruime, inpandig te bereiken, garage.

De villa is gelegen in de rustige en populaire wijk ‘Meerwijk-West’ te Uithoorn, vlakbij het natuurgebied rondom het Zijdelmeer, de Amstel, winkels, openbaar vervoer, speeltuinen en (basis)scholen.

Kortom, een privacyvolle, ruime en zeer goed onderhouden villa op een gunstige en groene woonlocatie nabij Amsterdam.


Over de ligging en de buurt:
Deze villa is gelegen in de wijk Meerwijk-West te Uithoorn. Uithoorn heeft een ideale ligging middenin de Randstad en aan de rand van het Groene Hart. Het is een uitstekende locatie ten opzichte van de grote steden en ook Uithoorn zelf beschikt over alle dagelijkse voorzieningen in een van de meerdere winkelcentra. Ook heeft het dorp meerdere basis- en middelbare scholen, evenals meerdere sportclubs. Wat betreft natuur en groen, heb je hier ook niets te klagen! Langs het nabijgelegen Zijdelmeer kun je eindeloos wandelen, fietsen en genieten van het mooie landschap. Tevens beschikt het dorp over een gunstig gelegen Jachthaven “Aeme-Stelle”, wat een prima startpunt is om via de Amstel naar Amsterdam te varen of om het Groene Hart verkennen. Via de N201 ben je met de auto zo in Amsterdam, Amstelveen of op de snelwegen A4 en A2. Het busstation van Uithoorn Centrum ligt op nog geen 10 minuten fietsen vanaf de woning en naar verwachting wordt in 2024 de nieuwe Uithoornlijn (tramlijn) gereed, welke een nog snellere verbinding zal bieden richting Amsterdam (30 minuten naar Amsterdam-Zuid).

Indeling van de woning:

Begane grond:
Via de betegelde oprit (parkeerplek voor 2 auto’s), komen we aan bij de voordeur van de woning.

Achter de voordeur vinden we de ruime entreehal met garderobe, gastentoilet met fonteintje, inpandige toegang tot de garage, trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot de royale woonkamer.

De woonkamer is middels klassieke suitedeuren opgesplitst in een voorkamer (woonkeuken) en achterkamer (tuingerichte living). De lichte woonkamer met een houten vloer (massief Canadees eiken) geniet van lekker veel lichtinval en een fraai uitzicht over de tuin door de vele grote vensterramen. Tevens is er een sfeervolle gashaard aanwezig en is er via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.

De woonkeuken met fraaie hoekerker en vloerverwarming bevindt zich aan de voorzijde van het huis en vormt een gezellige centrale ontmoetingsplaats in het huis die tevens via openslaande deuren toegang biedt tot de (zij)tuin.

De luxe keuken met schiereiland (Eggersmann) is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur van Miele en Atag: een inbouwgaskookplaat met wokbrander en afzuigkap, een combi-oven, stoomoven, koelkast, vriezer, wijnklimaatkast, Quooker kraan en een vaatwasser.

Eerste verdieping:
Via de hardhouten trap in de hal, bereiken we de overloop van de eerste verdieping. Op deze verdieping vinden we 3 (voorheen 4) ruim bemeten slaapkamers, waarvan de slaapkamer aan de voorzijde weer makkelijk tot 2 slaapkamers te transformeren is, allen met een laminaatvloer. De twee slaapkamers aan de tuinzijde, waarvan 1 met inloopkast, hebben beide toegang tot een tuingericht balkon op het oosten.
Op deze verdieping vinden we ook een aparte wasruimte/technische ruimte, een separaat toilet met fonteintje en de luxe en ruime badkamer met vloerverwarming, inbouwspotverlichting, dubbele wastafel, badmeubel, en een inloop regen-, en waterval douche met inbouw Sunshower Deluxe.

Tweede verdieping:
Via de vaste hardhouten trap op de eerste verdieping, bereiken we de ruime tweede verdieping met nog eens 2 slaap/werkkamers en op de overloop extra bergruimte onder het schuine dak.

Tuin:
Via de openslaande deuren in de woonkamer is de achtertuin te bereiken, welke deels is onderheid. De zonnige, groene tuin grenst aan de achterzijde direct aan de waterkant en beschikt over 2 betegelde terrassen (waarvan het hoofdterras volledig is onderheid en deels is overdekt), onderhoudsarme groene borders en een groot grasveld. Achterin in de tuin is bovendien over de gehele breedte een hardhouten steiger aan het water aanwezig, waar je ook een fijne zitplekken kunt realiseren. De veelheid van terrassen garandeert dat je de zon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat altijd wel ergens kunt opzoeken! De tuin is tevens achterom bereikbaar middels een manshoge, afsluitbare poort.

Parkeren en garage:
Er is parkeergelegenheid op eigen terrein ((waarvan de oprit langs het huis volledig is onderheid).

De ruime garage, toegankelijk via de dubbele garagedeuren aan de voorzijde, de tuinzijde en inpandig, is geschikt voor 1 kleine auto, het stallen van de fiets(en) en voor opslag. De garage is voorzien van elektra, verwarming en een uitstortgootsteen met koudwaterkraan.


Kenmerken van de woning:
• Ontzettend ruime en traditioneel gebouwde villa met maar liefst 5 (voorheen 6) slaapkamers
• Royale living, door suitedeuren opgedeeld in een voorkamer (woonkeuken) en achterkamer (tuingerichte woonkamer)
• Ruim en zonnig perceel aan het water met volop privacy (geen achterburen!)
• Gunstige locatie middenin de randstad en aan de rand van het Groene Hart
• Zijdelmeer en winkelcentrum nabij de woning, met basisscholen op loopafstand veilig te bereiken
• Uitvalswegen richting o.a. Amsterdam zijn vlot bereikbaar
• Energielabel: C
• Volledige eigendomEnjoy the peace, space and privacy of this spacious villa with an excellent location: within walking distance of the Zijdelmeer, at a child-friendly, dead-end street with only local traffic and with a backyard that is located at the waterfront and a green are where many different species of birds live (no rear neighbours!). Don't be surprised if you sometimes see a pheasant walking through the garden, or a stork!

This villa (1997), traditionally built with hardwood frames and doors, offers you as much as 207.9 m2 of living space, which is almost double the average Dutch size. The house has a spacious, garden-oriented living room, a separate kitchen / dining room with corner window, 5 (formerly 6) spacious bedrooms, a garden-facing balcony on the first floor, a luxury bathroom with rain shower and tanning shower, a separate laundry room and a neat finishing!

Furthermore, the house is situated on a spacious waterfront plot, with a beautifully landscaped garden, parking for two cars on site and a spacious, indoor garage.

The villa is located in the quiet and popular district "Meerwijk-West" in Uithoorn, near the nature reserve around the Zijdelmeer, the Amstel, shops, public transport, playgrounds and (primary) schools.

In short, a private, spacious and very well maintained villa in a convenient and green residential area near Amsterdam.


About the location and the neighbourhood:
This villa is located in the district Meerwijk-West in Uithoorn. Uithoorn has a great location in the middle of the Randstad and on the edge of the Green Heart. It is an excellent location in relation to major cities and also Uithoorn itself has all the daily amenities in one of the several shopping centres. The village also has several primary and secondary schools, as well as several sports clubs. As for nature and greenery, you have nothing to complain about either! Along the nearby Zijdelmeer you can walk or cycle endlessly and enjoy the beautiful landscape. The village also has a conveniently located harbor called "Aeme-Stelle", which is an excellent starting point for sailing to Amsterdam through the Amstel or for exploring the Green Heart. From the N201, you can reach Amsterdam, Amstelveen or the A4 and A2 highways in very short time. The bus station of Uithoorn Centrum is less than 10 minutes by bike and the new Uithoorn Line (tram line) is expected to be completed in 2024, which will provide an even faster connection to Amsterdam (30 minutes to Amsterdam Zuid).

Layout of the house:

Ground floor:
Through the tiled driveway (parking space for 2 cars), we arrive at the fro
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1997

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
208 m²
Perceeloppervlakte
505 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Uithoorn

De gemeente Uithoorn ligt aan de Amstel, nog geen 15 kilometer ten zuiden van Amsterdam en grenst aan de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Uithoorn ontstond in de middeleeuwen als rivierdorp aan de oever van de Amstel. Door de turfwinning in het veengebied achter de rivierdijk ontstonden veenplassen. In de 18e en 19e eeuw volgde de droogmaking van deze plassen, waarna zich diverse agrarische bedrijven hier vestigden. Uithoorn heeft een groot natuurgebied met het Zijdelmeer als middelpunt. Belangrijk voor recreatie is ook De Biezenwaard (of Libellebos), dat naast groen en wandelmogelijkheden ook gelegenheid biedt tot sport en spelen. Daarnaast grenst Uithoorn aan nationaal landschap Het Groene Hart. Er zijn veel redenen om Uithoorn te kiezen als plek om te wonen: goede bereikbaarheid, slechts 10 kilometer van Schiphol en de stad binnen handbereik. Maar ook de dorpse gezelligheid, even op een terrasje aan de Amstel een ijsje eten of fietsen door de groene omgeving.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder