Vorige | Volgende

Laplacestraat 40 1098HX Amsterdam

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

***English translation below***
Een prachtig drielaags bovenhuis met een zee aan licht en ruimte, gelegen in de prachtige Watergraafsmeer! Ruim 132 m2 woonoppervlakte met een heerlijk dakterras!

De Laplacestraat is gelegen in de Watergraafsmeer, een zeer populaire en kindvriendelijke buurt in Amsterdam Oost. De ruime en groene opzet geeft het gevoel in een dorp te wonen met de faciliteiten van de grote stad op een steenworp afstand. Voor de dagelijkse boodschappen wandel je naar het Christiaan Huygensplein, de speciaalzaken op de Middenweg of winkelcentrum Oostpoort welke allen op loopafstand gelegen zijn.

Er zijn diverse horecagelegenheden om gezellig een terrasje te pakken of heerlijk te dineren, zoals Merkelbach, De Kas, 1900, Elsa’s, Bar Wisse of La Vallade. Verder kunt u heerlijk wandelen en picknicken in de nabijgelegen parken; Park Frankendael, Flevopark of het Oosterpark. Sporten is mogelijk bij één van de vele sportgelegenheden in de omgeving. De Jaap Edenbaan om te schaatsen en diverse tennis-, voetbal-, hockey- en turnverenigingen zijn in de buurt gevestigd.

Openbaar vervoer zoals trams, bussen en de NS-stations Science park, Muiderpoort- en het Amstelstation bevinden zich op loop- c.q. korte fietsafstand. Via de Middenweg bereikt u de Ring A-10 in enkele minuten.

Indeling:
Het betreft hier een bovenwoning verdeeld over 3 verdiepingen, met een eigen entree op de begane grond. Op de eerste verdieping is een hal, een open keuken aan de achterzijde en de eetkamer aan de voorzijde. Het houten keukenblok is op maat gemaakt en heeft een betonnen gootsteen. Verder is er een groot 6-pits gasfornuis met een afzuigschouw, een koelvriescombinatie en een vaatwasser.

Op de tweede verdieping is een overloop, het toilet, een slaapkamer aan de achterzijde, een wasruimte en de zitkamer aan de voorzijde. Op de derde verdieping zijn twee slaapkamers en de mooie badkamer met een douche, het tweede toilet en een wastafelmeubel. Op de vierde verdieping is nog een kamer. Deze geeft toegang tot het mooie zonnige dakterras van ca. 16 m2.
Erfpacht
- de erfpacht is in 2020 omgezet naar eeuwigdurende erfpacht
- De Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2016 zijn van toepassing
- Het huidige tijdvak loopt van 16 februari 2003 t/m 15 februari 2053
- De variabele canon is €588,14 per jaar

VvE
- VvE Laplacestraat 38-40
- De servicekosten zijn €100,15 per maand
- Actieve VvE in eigen beheer - Reservefonds en meerjarenonderhoudsplan aanwezig

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1929
- Woonoppervlakte ca. 132 m2
- Zonnig dakterras van ca. 16 m2
- Vier ruime slaapkamers
- Gemakkelijk parkeren op straat, korte wachttijd op vergunningen
- Uitstekende verbinding met openbaar vervoer en auto - Oplevering in overleg

A gorgeous, bright and spacious apartment spread out over three storeys in the beautiful neighbourhood of Watergraafsmeer! It is over 132 square meters and has a wonderful terrace room and roof terrace!

Laplacestraat is located in Watergraafsmeer, a popular and child-friendly neighbourhood in the eastern part of Amsterdam. The spacious green layout gives the feeling of living in a village but with the facilities of the big city at a stone's throw away. For daily shopping, you can wander over to the Christiaan Huygensplein, the speciality shops on the Middenweg or the Oostpoort shopping centre, all within walking distance. There are multiple choices for spending time on a terrace or dining out, such as Merkelbach, De Kas, 1900, Elsa’s Bar, Wisse or La Vallade. Furthermore, there are several parks for strolling and enjoying picnics, such as Park Frankendael, Flevopark and Oosterpark. The neighbourhood also offers a variety of sporting activities, such as the Jaap Edenbaan for (ice) skating and several clubs for tennis, football, ice and field hockey, and gymnastics.

Public transport is available in the form of trams, buses, and the NS (train) stations Science Park, Muiderpoort and Amstelstation, all of which are within walking distance or only a short bicycle ride away. By car, you can reach the ring road A-10 in only a few minutes via the Middenweg.

An upper-level apartment divided over three storeys, with a private entrance on the ground floor. The first floor has a hallway, an open kitchen at the back and a dining room at the front. The wooden kitchen units and the concrete kitchen sink have been custom made. The kitchen also offers a large stove with six hobs, an extractor hood, a fridge/freezer unit, and a dishwasher.

The second floor has a landing, a toilet, a bedroom at the back, a utility room, and a sitting room at the front. On the third floor, there are two bedrooms and a beautiful bathroom with a walk-in shower, a second toilet and a washbasin with a storage unit. There is a terrace room on the fourth floor, which provides access to the lovely, sunny roof terrace of around 16 square meters.

Ground lease
- In 2020 the ground lease has been converted to a permanent ground lease.
- The General Provisions of the Amsterdam city council of 2016 are applicable.
- The current period runs from 16 December 2003 until 15 February 2053.
- The ground lease is 588,14 euros per year (adjusted with inflation).

Owner’s Association
- VVE Laplacestraat 38-40
- Service costs are 100,15 euros per month.
- The Laplacestraat 38-40 members manage the active Owners Association
- There is a reserve fund and a maintenance plan.

Particularities
- Year of construction approx. 1929.
- Living area approx. 132 square metres.
- Sunny roof terrace approx. 16 square metres.
- Four spacious bedrooms.
- Parking on the street is readily available.
- Parking permits have a short waiting time.
- Excellent connections with public transport as well as by car.
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Middenmeer

Middenmeer is stedenbouwkundig gezien divers: het noordelijk deel is 19e-eeuws, het middendeel behoort tot de gordel uit de jaren ‘¬¬20-‘40 en het zuidelijke deel is onderdeel van het algemene uitbreidingsplan van Amsterdam. Het laatste deel, gerealiseerd tussen 1955 en 1960, heeft iets weg van een tuindorp, maar dan meer de hoogte in. Het gebied heeft twee winkelgebieden: de winkels langs de Middenweg en de winkels aan het Christiaan Huygensplein. De buurt is in de stad een geliefd woongebied.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder