Vorige | Volgende

Legmeerdijk 140 1187NH Amstelveen

Bouwjaar
1989
Woonoppervlakte
190 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
4.235 m²

Omschrijving

Een prachtige mogelijkheid om op dit ruime perceel naast deze woning een tweede ruime (schuur)woning te realiseren op een unieke locatie aan de rand van Amstelveen Westwijk, vlakbij het Amsterdamse bos.

Op dit perceel staat een robuust en goed gebouwde vrijstaande woning, voorzien van een vrijstaande garage en grote tuin rondom. Op dit ruime perceel staat ook een grote bedrijfsruimte welke, met reeds aanwezige vergunning van Gemeente Amstelveen, omgebouwd mag worden tot (schuur)woning. Ter illustratie en inspiratie ziet u de artist impression hoe het bijgebouw na verbouwing in de toekomst er uit zou kunnen zien.

Het betreft een totaal perceel grond van ca 2224 mē met hierop gevestigd een woning en een bedrijfsloods met een woonvergunning, hetgeen betekent, dat het perceel gesplitst kan worden elk met een eigen woning. Tevens is er de mogelijkheid tot koop van ca. 2011 mē naastgelegen grond, tezamen 4235 mē.

Via de ruime en volledig geasfalteerd privé oprit krijgt u toegang tot het gehele terrein met ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op het erf. Het perceel met de diverse opstallen is uitermate geschikt voor allerlei doeleinden.

Het is een prachtige locatie voor eigen bewoning, ook voor bewoning met bedrijf of kantoor aan huis, (voorheen was er een schaapveehouderij en aannemersbedrijf gevestigd), atelier, opslag, stallen van meerdere auto's (oldtimers etc.). Ook kan de bedrijfsruimte(of woning na verbouwing van de bestaande bedrijfsruimte) worden verhuurd of kan het perceel worden gesplitst in 2 losse percelen.

Het perceel ligt tegen de zijde van de Westwijk aan en beschikt daardoor over alle voorzieningen van de wijk, zoals winkelcentrum, scholen, kinderopvang en openbaar vervoer (bus en sneltram). De verbindingen naar Amstelveen, Amsterdam, Schiphol en uitvalswegen zijn uitstekend en ligt op fietsafstand van het Amsterdamse bos.

Indeling woonhuis:
Begane grond; ruime entree/hal met meterkast, toiletruimte met fontein, vide en trap naar de 1e verdieping. Aan de entreezijde bevinden zich 2 slaapkamers. De badkamer op de begane grond is eenvoudig met douche en wastafel en is vanuit 1 slaapkamer te bereiken. De zeer lichte en royale Z-vormige woonkamer is ruim en voorzien van een eetgedeelte en een woonkamer met veel lichtinval aan alle zijden, open haard, erker en schuifpuien naar de tuin en terrassen. De keuken is vanuit de eetkamer toegankelijk en is voorzien van diverse apparatuur, ook bevindt zich hier een wasmachine/droger aansluiting, alsmede de Cv-installatie. Gehele begane grond voorzien van vloerverwarming. Vanuit de woonkamer, eetkamer en keuken is er toegang tot de gezellige tuin en terrassen welke rondom de woning liggen. De woning is voorzien van een alarminstallatie.

De ruime en goed gebouwde garage is vanuit de tuin bereikbaar middels zijdeur en voorzien van een overheaddeur. Boven de garage is nog een royale bergzolder welke toegankelijk is via vlizotrap.

1e verdieping:
Ruime overloop met dakraam in de vide. De verdieping heeft 3 grote slaapkamers, een royale badkamer en een bergkast. De master bedroom bevindt zich aan de voorzijde, heeft een ruime dakkapel (bouwjaar 1999) en geeft toegang tot een inpandig balkon middels openslaande deuren. Vanuit 1 slaapkamer is er toegang tot de vliering waar zich de mechanische ventilatie bevindt. De laatste slaapkamer heeft thans ook aansluiting voor wasmachine/droger.

Bedrijfsruimtes:
De grote bedrijfsruimte van 12,4 meter bij 15,5 meter is thans opgetrokken middels een royaal opgemetselde trasraam, lichtgewicht beplating op een stalen constructie. De bedrijfsruimte is voorzien van 2 overheaddeuren. Er is stroom en water. Het toilet en pantry is thans niet aangesloten op de riolering. Er is zeer ruime parkeergelegenheid aanwezig.

De grote open opslagruimte/stalling aan de voorzijde van het perceel van 96 mē is een stalen constructie voorzien van een lichtgewicht beplating.

Bijzonderheden:
- Zeer goed gebouwde woning uit 1989, volledig geïsoleerd, levensloopbestendige woning, woonoppervlakte 190 mē, voorzien van merbau hardhouten kozijnen.
- Diverse mogelijkheden tot vergroten of verbouwen van de woning.
- Royale tuin rondom woonhuis en bedrijfsruimte met mogelijkheid tot uitbreiding naar aangrenzende watergang aan achterzijde perceel.
- De woning betreft een nalatenschap waardoor er een niet-bewonersclausule alsmede asbest- en ouderdomsclausule in het koopcontract zullen worden opgenomen.
- Perceeloppervlakte 2224 mē eigen grond met de mogelijkheid tot koop van ca. 2011 mē naastgelegen grond, tezamen 4235 mē.
- De grote bedrijfsruimte (190mē) met de huidige bedrijfsbestemming mag worden gebruikt als woning. Er is reeds vergunning verleend voor het wijzigen t.b.v. het wijzigen van gebruik bedrijfsgebouw naar een woning. De bedrijfsruimte dient hiervoor wel als zodanig verbouwd te worden. Door middel van nieuwe gevelkozijnen kan een zeer lichte, volledig gelijkvloerse, woning worden gecreëerd van ca 190 mē (zie artist impression).
- Asbestinventarisatie rapport aanwezig.
- Eigen toegang tot terrein met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Locatie:
Gelegen aan de Legmeerdijk aan de kant van de wijk Westwijk is het heerlijk wonen. Voor de dagelijkse boodschappen is het winkelcentrum Westwijk vlakbij of het Stadshart Amstelveen makkelijk te bereiken. Ontspanning vind u in het Stadshart Amstelveen en voor recreatie kunt u naar het nabij gelegen Amsterdamse Bos. Amstelveen is rijk aan sportfaciliteiten, horeca en goede (basis en middelbare) scholen (allen goed op de fiets te bereiken). Tevens is Schiphol binnen 15 autominuten te bereiken en zijn er tal van openbaar vervoer mogelijkheden in de directe omgeving te vinden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1989

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
190 m²
Perceeloppervlakte
4.235 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Amstelveen

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De naam Amstelveen wordt sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuwer-Amstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef. Amstelveen heeft veel te bieden. De gunstige ligging tussen Schiphol en Amsterdam, maakt dat wonen hier erg populair is. Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden en is het de tweede groenste stad van Nederland. Voor de groenliefhebbers is er Het Amsterdamse Bos. Dit uitgebreide gebied heeft plek voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken, wandelen, fietsen, kanoën, klimmen. Natuur, cultuur, educatie, evenementen en winkelen komen hier op een prettige manier bij elkaar.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder