Vorige | Volgende

Leidseplein 1 - 1 1017PR Amsterdam

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
434 m²

Omschrijving

Leidseplein 1-3 (eerste verdieping)

Een markante kantoorruimte aan het Leidseplein naar ontwerp van architect Alphons Jacot.

Werken in het bruisende hart van Amsterdam, omringd door een ruim aanbod van theater- en horecagelegenheden. Op de eerste verdieping van dit monument bevindt zich een gemoderniseerde open ruimte van circa 434 m2 met hoog plafond. Kenmerkend is de hoekligging met grote raampartijen met een rijk, natuurlijk binnenvallend licht en wijds uitzicht op het Leidseplein. Deze vrij in te delen ruimte is per lift bereikbaar en voorzien van pantry, toiletten en aparte belruimte

Het gebouw
In 1921 is het gebouw ontworpen door architect Alphons Jacot in opdracht van modehuis Maison de Vries.

De omgeving
Deze voormalige tv-studio ligt direct aan het autoluwe Leidseplein en om de hoek van de Leidsestraat. Het Vondelpark en de Negen Straatjes zijn op loopafstand, net als een divers aanbod van horecagelegenheden, theaters, winkels en kantoren.

De bereikbaarheid
Met openbaar vervoer is het Leidseplein goed bereikbaar door de diverse bus- en tramhaltes. Het gebouw is gelegen in een wandelgebied. Metrohalte Vijzelstraat van de Noord Zuidlijn is op wandelafstand.

De parkeergelegenheid
Parkeergarage Q-park Byzantium is op een paar minuten lopen van het Leidseplein.

De huurtermijn
Het betreft een onderhuur overeenkomst tot en met 31 december 2023.

De bijzonderheden
- Gemeentelijk monument
- Beschermd stadsgezicht
- De afgelopen jaren heeft de ruimte dienstgedaan als tv-studio.

Meer ontdekken? Download het BRSM-magazine of bezoek de Broersma website.

Voor de overige bepalingen wordt verwezen naar de Broersma website.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 38 p/m
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
434 m²

Indeling

Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: De Weteringschans

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder