Vorige | Volgende

Leuvenstraat 152 1066HD Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidoost

Bouwjaar
1993
Woonoppervlakte
84 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Leuvenstraat 152

Ruim driekamer appartement van 84 m2 met afgekochte eeuwigdurende erfpacht in de wijk Nieuw-Sloten, nabij het winkelcentrum BelgiŽplein.

OMGEVING
Het appartement ligt in het centrum van de gewilde wijk Nieuw Sloten, op loopafstand van een ruim aanbod aan winkels, horeca en andere voorzieningen. Er is een goede busverbinding met Schiphol en in de directe omgeving tref je diverse andere tram- en busverbindingen, waarmee je in 30 minuten in centrum Amsterdam bent. De uitvalswegen: A10, A9, A5 en de A4 zijn binnen enkele minuten aan te rijden.
Binnen 15 minuten lopen bent u bij het Nieuwe Meer en in de zomer kunt u met de veerpont oversteken naar het Amsterdamse Bos.

INDELING:
Entree, hal, twee gelijkwaardige slaapkamers, wc, wasruimte, badkamer met douche-cabine en wastafel, woonkamer met balkon en halfopen keuken met inbouwapparatuur.

WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: de woning heeft een gebruiksoppervlakte van 84 m2. Het inmeetrapport ligt ter inzage en wordt u op
verzoek toegestuurd.†

KADASTRALE GEGEVENS//ERFPACHT
Het appartement is gesplitst op 07 januari 1993. De kadastrale gegevens zijn Gemeente Sloten, sectie E,
complexaanduiding 4345-A-12, uitmakende het 8/237 onverdeelde aandeel.
De woning staat op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam 1966 zijn nog van toepassing. Voor rekening van verkoper wordt de erfpacht omgezet in eeuwig durende erfpacht.


VERENIGING†
De woning wordt professioneel beheerd door 8N20 Administratie en Advies. De servicekosten zijn Ä 95,49 per maand.

Bijzonderheden
Oplevering in overleg, kan snel
Energielabel B
Bouwjaar 1993
Dubbel glas
Gezonde VVE
Afgekochte eeuwig durende erfpacht
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
84 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder