Vorige | Volgende

Lindengracht 83 A 1015KD Amsterdam

Bouwjaar
2017
Woonoppervlakte
129 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Het huis aan de Lindengracht bevestigt direct wat er aan de voorzijde wordt verwacht. Smaakvol, solide en rijke nieuwbouw met een authentieke touch.

De mooie brede Lindengracht met twee bomenrijen past in de sfeer van het dorpse karakter van de Jordaan. De zonnige achtertuin is door de harmonica pui die over de breedte van de hele gevel open kan perfect verbonden met de gezellige woonkeuken. Er heerst een oase van rust in de tuin en in het zorgvuldig geïsoleerde huis.
Het huis maakt deel uit van een ontwikkeling uit 2017 (Janligtharthof) en is gebouwd op het voormalige schoolplein van de Jan Ligthartschool.

Begane grond:
De mooie entree die ooit diende als toegang naar de schoollokalen geeft toegang tot het appartement op de begane grond. Je komt binnen in de hal met garderobe.
Aan de voorzijde van het appartement is een ruime living met een brede vensterbank, sfeervolle gashaard en een gezellig zitopstelling.

De woonkeuken is een centraal punt in het huis en de U-opstelling zorgt voor veel werkruimte en uitnodigende zit aan het eiland. Aan de achterzijde is een groot eetgedeelte met hoge kasten met daarin de stoomoven, wijn klimaatkast, ijskast en vriezer. De grote harmonica pui die gevel breed opent maakt een perfecte binnen/buiten verbinding.

Verder is op deze verdieping een aparte wc en een bergkast.

Souterrain:
De mooi ontworpen betonnen trap met sfeervol bordes geeft toegang tot het souterrain. De plafondhoogte van ca 3,20 meter maakt het souterrain tot een volwaardige verblijfsruimte. Er is een ruime centrale hal met een bergkast onder de trap en een aparte ruimte voor de wasmachine en droger.
De smaakvolle badkamer is voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Fraai design met Winkelman tegels, houten meubel en messing kranen.
Aan de voorzijde is de ouderslaapkamer met maatwerk kasten en en-suite badkamer voorzien van een royale inloopdouche, toilet en dubbele wastafel.
Aan de achterzijde zijn twee grote slaapkamers met hoge ramen en veel kastruimte.

Omgeving:
De woning is gelegen op een mooie locatie in de authentieke en historische Jordaan, gekenmerkt door levendigheid, traditionele hofjes en pleinen. Daarnaast zijn er uitgebreide voorzieningen, zoals de 9 Straatjes, vele galerieën, koffiesalons, cafés, restaurants en verschillende supermarkten.
Iedere zaterdag komen de Lindengracht en de Noordermarkt helemaal tot leven door de gezellige (biologische) markt, met delicatessen. Perfect voor voor de dagelijkse boodschappen, lunch en ontbijt. Op loopafstand is de Haarlemmerstraat, een van de leukere winkelstraten van Nederland. Tevens is het huis dicht bij het Westerpark.

De bereikbaarheid
Het huis is op alle wijzen goed bereikbaar. Gelegen binnen 5 minuten fietsen van Amsterdam Centraal en met de auto binnen 10 minuten op de A10.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel. Met uitzondering van de zaterdagen is het hier nog relatief gemakkelijk om te parkeren.

De bijzonderheden
• Nieuwbouw 2018/2019
• Gebruiksoppervlakte wonen 129 m². Het trapgat kan eenvoudig verkleind worden, waarna de oppervlakte ook volgens de NEN2580 normering 134 m² bedraagt.
• Plafondhoogte souterrain meer dan 3 meter
• Tuin gelegen op het zuiden, tevens bereikbaar vanuit de gang
• Gelegen op eigen grond
• Voorzien van een warmte terugwin installatie en co2 gestuurde ventilatie
• Energielabel A
• Het huis is voorzien van een domoticasysteem. Het systeem kan worden geprogrammeerd naar de wensen van de nieuwe bewoners. De meeste gordijnen en in de master bedroom ook de ramen, zijn automatisch te openen/sluiten.
• Het huis is voorzien van een alarmsysteem (thans niet doorgeschakeld) met een camera, contacten op alle ramen en deuren en bewegingsmelders.
• De woning is gelegen in een gebied dat is aangewezen als Beschermd stadsgezicht
• Servicekosten VvE € 132,- per maand
• Projectnotaris Hartman LMH

Wat gaan de bewoners missen?
"Wij vinden dit stuk van de (echte?) Jordaan zo leuk omdat het een mix is van jonge mensen en oude Jordanezen. Veel van de buurtbewoners kennen we, eigenlijk voelt deze buurt als een dorpje in Amsterdam.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
2017

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
129 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder