Vorige | Volgende

Merel 51 1606CJ Venhuizen, Centrum Venhuizen

Bouwjaar
1991
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
190 m²

Omschrijving

~ Tuin op het zonnige westen en achterom ~ Gunstige ligging t.o.v. de plaatsen Hoorn en Enkhuizen en het IJsselmeer ~ Vaste trap naar de 2e verdieping ~ Nette badkamer ~ Aan de voorzijde een buitenkraantje

Deze betaalbare EENGEZINSWONING met tuin op het zonnige WESTEN en achterom is gelegen in een rustige, kindvriendelijke woonwijk. Het openbaar vervoer, scholen en winkels zijn op korte afstand aanwezig.

De woning beschikt over een drietal slaapkamers en vaste trap naar de tweede verdieping met mogelijkheid tot het creren van een 4e slaapkamer.

Door het recente bouwjaar is de woning in goede staat van onderhoud en is deze ook geheel gesoleerd.

Kortom, wilt u ruim en betaalbaar wonen in een leuke wijk in een woning met mogelijkheden?
Dan is dit uw woning!

Maak snel een afspraak met ons kantoor voor een bezichtiging!


Bouwjaar: 1991 / Woonoppervlakte ca: 83 m / Overige inpandige ruimte ca: 10 m / Externe bergruimte ca: 15 m / Inhoud ca: 330 m / Perceeloppervlakte: 190 m

Indeling

Begane grond:
Entree/ hal voorzien van trapopgang, meterkast en toilet met fonteintje. Tuingerichte woonkamer met deur naar de achtertuin. Aan de voorzijde van de woning gesitueerde keuken welke is voorzien van eenvoudig keukenblok. De tuin is gelegen op het zonnige westen, beschikt over een grote vrijstaande houten berging en de tuin in bereikbaar middels het achterom.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers. Slaapkamer 1 is heel ruim, beschikt over een dakraam en is gelegen aan de achterzijde over de gehele breedte van de woning. Slaapkamer 2 en 3 zijn gelegen aan de voorzijde en beschikken beide over een uitzetraam. De badkamer is voorzien van een douche en de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Tweede verdieping:
Vaste trap, zolderkamer met dakraam welke prima kan fungeren als 4e slaapkamer. Tevens zit hier de heteluchtverwarmingsinstallatie.

Koopsom: 190.000,- kosten koper.
Aanvaarding kan spoedig!

In de koopovereenkomst worden onder andere de volgende voorwaarden opgenomen:

Zelfbewoning clausule, termijn 5 jaar:

a. de koper verplicht zich het verkochte uitsluitend te zullen gebruiken om dat zelf (met zijn eventuele gezinsleden) te bewonen en het verkochte niet aan derden te zullen doorverkopen, te zullen verhuren en niet anderszins aan derden in gebruik te zullen geven.
b. Het bepaalde in het vorige lid is niet van toepassing indien:
1. Verkoop op grond van een machtiging van de rechter als bedoeld in artikel 3:174 Burgerlijk Wetboek of op grond van een rechterlijk bevel zoals bedoeld in artikel 3:185 Burgerlijk Wetboek plaatsvindt;
2. Executoriale verkoop door hypothecaire schuldeisers zoals bedoeld in artikel 3:268 Burgerlijk Wetboek plaatsvindt;
3. Schriftelijke ontheffing wordt verleend door verkoper.
c. Het bepaalde in lid a van dit artikel vervalt nadat de koper het verkochte tenminste gedurende vijf (5) achtereenvolgende jaren heeft bewoond. Als maatstaf geldt hierbij de periode welke de koper als bewoner van het desbetreffende adres in het bevolkingsregister is ingeschreven en de woning daadwerkelijk bewoont.
d. Verkoper kan schriftelijk ontheffing verlenen van het bepaalde in dit artikel op grond van gebleken hardheid welke buiten verhouding staat tot het belang dat met toepassing van dit artikel zou zijn gediend. Aan deze ontheffing kunnen voorwaarden worden verbonden. Deze ontheffing wordt in ieder geval verleend in geval van:
1. Verandering van werkkring van de koper op grond waarvan redelijkerwijs verhuisd dient te worden;
2. Overlijden van de koper of diens echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner;
3. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed of ontbinding van een samenlevingsverband;
4. Verhuizing waartoe wordt genoodzaakt door de gezondheid van de koper of van n van zijn gezinsleden.
e. Bij niet-nakoming van enige verplichting in dit artikel verbeurt de koper, zonder ingebrekestelling, ten behoeve van de verkoper een onmiddellijk opeisbare boete gelijk aan tien procent (10%) van de koopsom.

Deze woning is een voormalig huurwoning van de Woonschakel, de Woonschakel heeft de regel dat bij dezelfde biedingen met gelijkwaardige condities huurders van de Woonschakel voorgaan.

Procedure:
Na de bezichtigingsperiode kunnen kandidaten schriftelijk een bod uitbrengen tot uiterlijk maandag 8 juni 2020 om 16.00 uur.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
83 m²
Perceeloppervlakte
190 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Huizen

Huizen grenst aan het Gooimeer en wordt omringd door het prachtige landschap van het Gooi. Verder heeft het een rijke geschiedenis, waarvan de overblijfselen nog steeds aanwezig en zichtbaar zijn. Het dorp Huizen is bekend als voormalig vissersdorp, hoewel pas aan het eind van de 17e eeuw de visserij een van de hoofdmiddelen van het bestaan werd. Daarvoor waren vooral landbouw en huisnijverheid belangrijke levensbronnen. Hoewel het gemeentewapen van Huizen, een melkmeisje, verwijst naar veeteelt, was er geen sprake van grootschalige veeteelt. De arme zandgronden van het Gooi hadden veel bemesting nodig en vooral de uitwerpselen van het vee, koeien en schapen, werden als mest gebruikt. In de 18e eeuw ontwikkelde Huizen zich tot een vissersdorp met een van de grootste vissersvloten rond de Zuiderzee, wat nu het IJsselmeer is. In de afgelopen decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne stad grenzend aan het Gooimeer, met een aantal jachthavens, een levendig winkelgebied in het stadscentrum en enkele toeristische attracties.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder