Vorige | Volgende

Minervalaan 25 III 1077NK Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 1.200.000 

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Zeer hoogwaardig, compleet gerenoveerde én lichte hoekwoning van circa 132 m² verdeeld over 1 woonlaag. De prachtige woning is voorzien van o.a. een ruime en lichte living, 2 slaapkamers en een luxe keuken. Op de zolderverdieping is in totaal circa 22 m² bergruimte aanwezig.

DE WONING
Gemeenschappelijk en verzorgd entree. Het trappenhuis is recent opgeknapt en nieuw gestoffeerd. Video-intercom installatie aanwezig.

Derde verdieping
Centrale hal verschaft toegang tot alle vertrekken. Royale en lichte living met hoekligging, luxe open keuken aan de achterzijde en speelse koffie corner. De keuken is voorzien van o.a. inductiekookplaat (Miele), een geïntegreerd afzuigsysteem (Miele), een Quooker, een vaatwasser (Siemens), een (stoom)oven (Miele), een groot formaat oven (Miele), een groot formaat vriezer (7 lades, Siemens) en een koelkast (Siemens). Het werkblad is van keramiek.

Ruime slaapkamer aan de voorzijde van de woning gelegen alsmede een ruime slaapkamer aan de achterzijde. Vanuit de slaapkamer aan de achterzijde is het balkon te bereiken. De centrale hal verschaft toegang tot de separate toiletruimte en de was/droogruimte. De ruime badkamer is voorzien van een vrijstaand ligbad, een wastafelmeubel v.v. 2 waskommen en spiegel, een ruime inloopdouche met plafond stortdouche en handdouche, een toilet en vloerverwarming (elektrisch). Er zijn diverse nissen aanwezig en de bad- en douchekraan zijn thermostatisch.

Op de zolderverdieping is circa 22 m² bergruimte aanwezig. De feitelijke situatie van de zolderverdieping wijkt af van de juridische situatie.

DE VERENIGING
Het object omvat drie appartementsrechten (1 woning & 2 bergingen) in de Vereniging van Eigenaars "Minervalaan 25-27 / Gerrit van der Veenstraat 106" bestaande uit 14 appartementsrechten (2 kantoorruimten, 7 woningen en 5 bergingen). De vereniging wordt professioneel geadministreerd door Delair Vastgoedbeheer. De servicekosten bedragen circa € 239 per maand (circa € 197 woning + circa € 42 bergingen). Het voorschot stookkosten bedraagt € 250 per maand. Er is sprake van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP 2016 t/m 2025) en per 1 januari 2020 was er sprake van een totale onderhoudsreserve van circa € 124.000.

De vereniging maakt onderdeel uit van de Belangenvereniging Gerrit van der Veenstraat / Rubensstraat / Minervalaan met als doel de exploitatie van gemeenschappelijke centrale verwarmingsketel alsmede het onderhoud en herstel van gemeenschappelijke gedeelten van de gebouwen (3 VvE's).

DE LIGGING
Het appartement ligt aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid in een monumentaal complex, in 1927 in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd. Het is een rijksmonument met een indrukwekkende gevels. De Minervalaan is een van de weinige 'avenues' in Amsterdam, een statige laan die van het Hilton Hotel naar het Station Amsterdam-Zuid/WTC loopt, met een brede groenstrook in het midden.

Het is rustig wonen aan de Minervalaan. Het appartement bevindt zich op de hoek met de Gerrit van der Veenstraat. Er komt relatief weinig doorgaand verkeer door de straat. Parkeergelegenheid is er voldoende. In de directe omgeving zijn veel voorzieningen aanwezig. De gezellige Beethovenstraat met winkels en veel restaurants ligt om de hoek. Naar het Hilton Hotel, het Concertgebouw of het Rijksmuseum is het een korte wandeling. En Schiphol is heel gemakkelijk en snel te bereiken. Er bestaat geen wachtlijst voor een parkeervergunning (vergunninggebied: Zuid 2.2 - peildatum juni 2021).

AFWERKINGSNIVEAU
De woning is recentelijk hoogwaardig gerenoveerd. O.a de keuken, het sanitair, de vloeren en plafonds zijn volledig vernieuwd. Alle aan- en afvoerleidingen zijn vernieuwd alsmede de elektrische installaties. Vloeren en muren zijn geïsoleerd en de plafonds zijn extra geïsoleerd. De woning beschikt o.a. over stille airco-units (Mitsubishi) in beide slaapkamers. Er zijn diverse maatkasten aanwezig en de vloeren zijn afgewerkt met fraaie eikenhouten vloerdelen (visgraat) met volledig vloerverwarming. De keuken is voorzien van Miele en Siemens inbouwapparatuur. De badkamers zijn uitgevoerd met Hans Grohe kranen en luxe plafond stortdouche inclusief handdouche. De luxe inbouw- en opbouwverlichting is uitgevoerd met LED en dimbaar. Draadloze (Sonos) geluidsboxen kunnen eenvoudig in alle kamers worden geïnstalleerd omdat stopcontacten zijn voorbereid. Tevens is elektrisch bedienbare raambekleding voorbereid in de stucplint van het plafond. Het afwerkingsniveau wordt gekenmerkt door de fraaie binnendeuren met blinde scharnieren, magneetsluiting en Bertram Beerbaum deurbeslag.

ERFPACHT
Er is sprake van voortdurende erfpacht met een canonverplichting voor de woning van € 1.149,46 per jaar. Het tijdvak loopt t/m 31 augustus 2050 waarbij de Algemene Bepalingen van 2000 van toepassing zijn verklaard. Verkoper heeft in september 2019 een aanvraag gedaan voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht. Vraag de makelaar naar de bijzonderheden. De canonverplichting voor de bergruimten bedraagt jaarlijks € 48,05.

BIJZONDERHEDEN:
- Royale bovenwoning van circa 132 m² op 1 woonlaag gelegen (meetrapport aanwezig);
- Nieuw en hoogwaardig gerenoveerd;
- Lichte en royale living en 2 ruime slaapkamers,
- Hoekwoning met weids uitzicht én veel privacy;
- Circa 22 m² bergruimten op zolderverdieping;
- Luxe en complete keuken v.v. Miele & Siemens inbouwapparatuur;
- Speelse koffie corner;
- Modern sanitair v.v. fraaie Hans Grohe kranen;
- Turn-key oplevering met o.a. eikenhouten visgraat vloeren met volledig vloerverwarming, luxe inbouw -en opbouwverlichting (LED en dimbaar), stille airco-units in de slaapvertrekken en diverse maatkasten;
- Binnendeuren met blinde scharnieren, magneetsluiting en Bertram Beerbaum deurbeslag;
- Erfpacht bedraagt € 1.149,46 p/j - einde tijdvak per 31 augustus 2050 - AB2000 – verkoper heeft een aanvraag gedaan voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht;
- Karakteristiek en Rijks monumentaal pand uit 1927;
- Toplocatie nabij de Zuidas, Beethovenstraat, Beatrixpark en Vondelpark;
- Voldoende parkeergelegenheid in directe nabijheid en uitstekende bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer;
- Actieve VvE - professionele administrateur en meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
- Servicekosten bedragen circa € 239 per maand (circa € 197 woning + circa € 42 zolderberging);
- Voorschot stookkosten € 250 per maand;
- Wand, muur en plafondisolatie - energielabel C;
- Verklaring niet-eigen bewoning van toepassing;
- Projectnotaris Kasper Notariaat.

Very high-quality, completely renovated and bright corner house of approximately 132 m² spread over 1 floor. The beautiful house is equipped with, among other things, a spacious and bright living room, 2 bedrooms and a luxury kitchen. On the attic floor there is a total of approximately 22 m² of storage space.

THE HOUSE
Common and well-maintained entrance. The stairwell has recently been refurbished and newly upholstered. Video intercom installation available.

Third floor
Central hall provides access to all rooms. Spacious and bright living room with corner location, luxurious open kitchen at the rear and a playful coffee corner. The kitchen is equipped with an induction hob (Miele), an integrated extraction system (Miele), a Quooker, a dishwasher (Siemens), a (steam) oven (Miele), a large-format oven (Miele), a large-format freezer (7 drawers, Siemens) and a refrigerator (Siemens). The worktop is made of ceramic.

Spacious bedroom located at the front of the house as well as a spacious bedroom at the rear. The balcony can be reached from the bedroom at the rear. The central hall provides access to the separate toilet room and the washing / drying room. The spacious bathroom has a free-standing bath, a washbasin furniture with 2 washbasins and mirror, a spacious walk-in shower with ceiling rain shower and hand shower, a toilet and underfloor heating (electric). There are several niches and the bath and shower faucets are thermostatic.

On the attic floor there is approximately 22 m² of storage space. The actual situation of the attic floor differs from the legal situation.

THE UNION
The object includes three apartment rights (1 house & 2 storage rooms) in the Association of Owners "Minervalaan 25-27 / Gerrit van der Veenstraat 106" consisting of 14 apartment rights (2 office spaces, 7 houses and 5 storage rooms). The association is professionally administered by Delair Vastgoedbeheer. The service costs are approximately € 239 per month (approximately € 197 house + approximately € 42 storage rooms). The advance on heating costs is approximately € 415 per month. There is a multi-year maintenance plan (MJOP 2016 to 2025) and as of January 1, 2020 there was a total maintenance reserve of approximately € 124,000.

The association is part of the Gerrit van der Veenstraat / Rubensstraat / Minervalaan Association with the aim of operating a communal central heating boiler as well as the maintenance and repair of communal parts of the buildings (3 assoc
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-02
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Energielabel
Klasse C
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder