Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Muiderlaan 0 ong 1087VA AMSTERDAM, Centrumeiland

Richtprijs € 560.490 v.o.n.

Bouwjaar
2011-
Woonoppervlakte
119 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Zelf bepalen hoe je je woon-werkwoning indeelt! Een uitgelezen kans op centrumeiland IJburg, waar de zelfbouwgroep Wij_land (CPO) een wooncomplex ontwikkeld, waar sociaal, duurzaam en bewust samengeleefd gaat worden, oftewel het 'nieuwe wonen'.

Meld je aan voor onze eerstvolgende meetup op 25 februari a.s. vanaf 19.30 uur, locatie: Gillis van Ledenberchstraat 78A te Amsterdam, om kennis te maken, te horen wie we zijn, wat onze visie is, hoe ver we zijn en om je vragen te stellen.

De dubbellaags woon-werkwoning biedt:
• Privé terras aan de achterzijde 10,8 m2, op het zuiden
• Plafondhoogte begane grond circa 3,13 meter
• Hoekligging over twee woonlagen, waarvan beneden 28 m2 geschikt als kantoor of praktijkruimte, bovenste woonlaag ca. 91 m2
• Mogelijkheid tot eigen indeling met wel 4 kamers
• Aansluiting op de WKO, WTW, vloerverwarming, zonnepanelen, mogelijkheid tot Upfall shower
• Toegang tot collectieve daktuin (165 m2), binnentuin (170 m2), kas (65 m2), gastenverblijf met pantry (50 m2), klusruimte en collectieve/ commerciële ruimte (150 m2)
• Parkeergarage onder het gebouw, parkeerplaats individueel te koop voor € 30.000 v.o.n. en op basis van een jaarlijkse canonbetaling. Mogelijkheid tot deelnemen aan een autodeelconcept.
• Berging ca. 3 m2
• Nabij groen plein (10m) en strand Blijburg (400m)
• Hechte community met fijne bewoners die ook ieders waarden en privacy respecteren
• Prijs € 560.490 v.o.n. (inclusief BTW grondwaarde) en op basis van een jaarlijkse canonbetaling

EXTRA'S
Bij Wij_land koop je veel méér dan alleen een nieuwe woning! Wij_land is een duurzaam community gebouw met de luxe van veel extra's. In de m2 prijs zitten ook alle extra collectieve en commerciële ruimtes. Deze ruimten mogen -naast eigen gebruik- ook worden verhuurd. Zo betaalt het onderhoud voor het pand zich uiteindelijk zelf terug. Op een rijtje:
• Kas, kook- en ontmoetingsruimte op het dak
• Klusruimte
• Gastenverblijf + wasruimte
• Permacultuur groendak met zitplekken
• Plek voor flexwerken
• Yoga/ pilates/ sportzaaltje
• Expositie- & workshopruimte
• Commerciële ruimte voor verhuur aan derden
• Gedeeld binnentuin met speel- & zitplek en groen

BIJKOMENDE KOSTEN
Wij_land zal van een coöperatie overgaan naar een VVE bij start bouw. We streven er naar de VVE en servicekosten zo laag mogelijk te houden. Wij achten dit mogelijk doordat de commerciële ruimte van Wij_land zal worden verhuurd en we onze collectieve ruimtes ook mogen verhuren. Deze opbrengsten worden gebruikt voor onderhoud van ons pand. Door onze gunstige EPC waarde zal ook energierekening laag gehouden kunnen worden. De erfpachtcanon is geschat op €1,60 per m2 per maand, afkoop is tussen €800-€900 per m2. Het eerste jaar van de canon is meegerekend in de m2 prijs. Afkoop is een individuele keuze. De woning wordt casco plus opgeleverd, incl. electra, muren en deuren. De afwerking en keuze van aannemer is daarin zelf te bepalen.

Gemeente Amsterdam stelt aan de nieuwbouwwoningen op Centrumeiland de eis van 5 jaar zelfbewoningsplicht. Wij_land staat hier achter, aangezien wij willen pionieren in sociale duurzaamheid en een prettige woon community van leuke buren willen bouwen.

Wat is Wij_land?
Wij_land is een pure CPO, oftewel zelfbouwgroep, zonder externe financiers of crowdfunding. De toekomstige bewoners komen maandelijks bij elkaar en zijn nauw betrokken bij het ontwerp, het plan en het gehele bouwproces. Met behulp van de juiste partners en adviseurs weet Wij_land dit project tot een succes te maken. Wij_land beheert zelfs de gehele financiering en is daarmee opdrachtgever over de ontwikkeling en ontwerp van het pand. Wij_land doet dit samen met architectenbureau Space&Matter, bekend van o.a. SchoonSchip en de Ceuvel. En een bouwteam bestaande uit o.a. aannemer Van Bekkum, constructeur BreedID en adviseur DGMR. Wij_land bouwt niet zomaar een pand, we creëren een unieke samenwoon-vorm vanuit een idealistisch hart zonder al té hippie te zijn. Wij zijn géén woongroep, maar het is wel de plek die we samen ontwerpen en vormgeven en die een thuis gaat worden voor onze diverse, kleurrijke groep mensen, waarbinnen individuele wensen en privacy gewaarborgd blijven.

Wij_land staat voor Diversiteit, Delen en Duurzaamheid. En we hebben grote ambities:

1 Nieuwe woonvormen als de levensloopwoning of 'friends-houses' binnen onze coöperatie zien te realiseren om haalbaarheid voor verschillende doelgroepen te stimuleren
2 Klimaatneutraal leven
3 Grijswater systeem voor hergebruik van regenwater
4 Gebruik van onderhoudsarme, duurzame, natuurlijke, gebruikte en makkelijk te recyclen materialen
5 Zo min mogelijk CO2 uitstoot
6 Elektrische auto's, wasmachines en gereedschap delen
7 Voedselcoöperatie opzetten om verspilling tegen te gaan
8 Oók kleinere koopwoningen realiseren voor starters en alleenstaanden
9 Door schaalvergroting alles betaalbaarder maken
10 Bewoners verbinden door verschillende collectieve ruimtes als de kas-daktuin met keuken én sauna, gedeelde binnentuin, yogazaal, klusruimte en woon/werkkamer
11 Verbinden met de rest van de bewoners van Centrumeiland door de tuin en bepaalde ruimtes open te stellen
12 Sociale ondernemingen ruimte bieden in onze commerciële plint
13 Een no-food-waste-fridge waar de buurt overgebleven voedsel gratis uit kan halen of in kan leggen
14 Organiseren van buurtevenementen als een mini foodfestival, met gerechten van onze zelf verbouwde groentes en met buren uit verschillende culturen

Spreekt dit verhaal u aan? Schrijf u dan in voor de vrijblijvende meet & greet met de groep en wellicht mogen we u binnenkort welkom heten als nieuwe buur.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-02-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2011-

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
119 m²
Inhoud
320 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder