De MVA Academie is hét opleidingsinstituut voor de vastgoedprofessional. Wij bieden een breed scala van cursussen, trainingen en masterclasses aan die altijd aansluiten op de actualiteit.

Als vastgoedprofessional is het belangrijk dat je bijblijft, op de hoogte bent van wetten en regels. De MVA Academie biedt uiteenlopende cursussen voor leden en niet-leden. De onderwerpen zijn interessant, de benadering praktijkgericht.

Actualiteitendag NRVT WOZ

Omschrijving

De gewijzigde regelgeving (IVS, EVS en NRVT) en actuele WOZ jurisprudentie (inclusief afbakening energienetwerken en waterverdedigingswerken).

Docent(en)
Henk Balke
Maartje Hooijmans

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
30 november 2018
Leden prijs - € 185.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
vr 30/11/2018, van 09:30 t/m 16:00, Actualiteitendag NRVT WOZ

Applicatiecursus

Omschrijving

De applicatiecursus is dé cursus ter voorbereiding op de praktijktoets voor de regio Amsterdam en is tevens één van de vereisten voor het verkrijgen van het MVA-lidmaatschap. Deelname is uitsluitend mogelijk voor KRMT’ers geregistreerd bij SVM|Nivo en RMT’ers, aangesloten bij NVM vakgroep Wonen die onder opschortende voorwaarden het MVA-lidmaatschap hebben verkregen.

De cursus bestaat uit 18 lessen, gehouden over een periode van 5 maanden. In deze cursus worden diverse onderdelen behandeld die nodig zijn voor jouw vakgebied, zoals; taxeren op locatie, het maken van taxatierapporten erfpacht, locatiekennis van Amstelveen, Amsterdam, Zaanstreek en Waterland, bestemmingsplannen, bouwkundige aspecten en financiering, milieu, bedrijfsmatig onroerend goed (ondanks het feit dat dit geen examenstof is) en de veiling.

De cursus wordt gehouden in het leslokaal van de Makelaarsvereniging Amsterdam, op de tweede etage aan de Frans van Mierisstraat 59. De veillingles is op locatie.

De aanvangstijd van deze cursus is 19.30 en duurt tot circa 21.30 uur. Er kunnen wijzigingen in het lesrooster tijdens de cursus plaatsvinden.

Het cursusgeld bedraagt €500,- (ex. btw). Mocht je onverhoopt een les missen dan kun je deze in een volgende cursus inhalen. Hier wordt €25,- per inhaalles in rekening gebracht. Je ontvangt een certificaat na het volgen van de complete cursus.

Details
Duur per sessie:120 minuten (2 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

AVG invulsessie

Omschrijving

Meerdere kantoren hebben ons gevraagd of we ‘iets’ konden organiseren om de AVG praktischer te maken voor makelaarskantoren. In samenwerking met ComplyNow organiseert de MVA daarom in 2019 nog twee AVG invulsessies. Onder leiding van ervaren AVG- professionals van ComplyNow doorloop je de stappen die je moet nemen om jouw bedrijf AVG-proof te maken. Ook maak je een eerste opzet voor het verwerkingenregister en de privacy policy voor jouw organisatie. Je kunt al je vragen direct stellen!

Programma
• Stap voor stap de AVG
• Uitleg over persoonsgegevens, doelbinding en het maken van jouw verwerkingenregister
• Uitleg over Privacy policy en maken van een privacy policy voor jouw organisatie
• Uitleg verwerkersovereenkomsten
• Uitleg over datalekken, protocol, melden en het register datalekken
• Uitleg over ICT, organisatie en medewerkers etc.

Overig
Nadat je je opgegeven hebt ontvang je meer informatie over hoe je je kan voorbereiden op de invulsessie en wat je mee moet nemen (o.a. laptop).

Details
Duur per sessie:210 minuten (3 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Voorbereiding De deelnemers moeten in ieder geval zorgen voor een laptop/tablet waar ze kunnen werken in Excel. De invultool is namelijk in Excel ontwikkeld. Voor de rest is het handig dat je inzicht hebt in de volgende gegevens: - persoonsgegevens die je verwerken (bijvoorbeeld intakeformulier, opdrachtbevestiging, etc); - verwerkersovereenkomsten; - samenwerkingspartijen.
Planning:
17 januari 2019
Leden prijs - € 125.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 175.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
do 17/01/2019, van 13:00 t/m 16:30, AVG invulsessie

Balans lezen voor dummies

Omschrijving

Per einde dit jaar komt er nieuwe wetgeving die bedrijven verplicht contracten (zoals een huurovereenkomst) te activeren op hun balans. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de financiële huishouding van een bedrijf en daarmee de financierbaarheid. Dit zal een doorwerking hebben naar de duur van huurcontracten en daarmee voor de waardering van het vastgoed. In deze cursus leert u als makelaar of taxateur alles wat u moet weten over deze wetswijziging en krijgt u handreikingen hoe hier mee om te gaan in uw advies en waardering.

Docent(en)
Ron Weyzen werkt sinds 2008 freelance voor KPE. Als flexibele generalist verzorgt hij de inhoud en vorm van hercertificeringscursussen binnen de kamer Wonen en treedt hij op als docent, met als aandachtsgebieden fiscaliteit, financiering, de recreatiemarkt, huurrecht en marketing. Ron combineert zijn werkzaamheden voor KPE met de directievoering binnen zijn eigen bedrijven, een tweetal landelijk opererende financiële dienstverleners en is hij als docent verbonden aan een private HBO-opleiding.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Business6
NRVT Business6
Planning:

Business English in vastgoed

Omschrijving

Tijd om je zakelijk Engels te verbeteren

Merk jij ook dat je steeds vaker zakelijk Engels nodig hebt om met internationale klanten te communiceren? En dat je tijdens verkoopgesprekken of bezichtigingen continu moet zoeken naar de juiste woorden, termen en zinsvolgorde? Dat moet afgelopen zijn.

De makelaardij wordt steeds internationaler en concurrentie is sterk. Als makelaar en taxateur kun je vandaag de dag niet meer zonder goed zakelijk Engels. Om succesvol te blijven is het cruciaal om goed te kunnen communiceren met internationale klanten. Zo moet jij jouw diensten in het Engels met impact en vol zelfvertrouwen kunnen vertegenwoordigen.

In ‘Business English in vastgoed’ deelt onbetwist expert Lotte Tavecchio de beste technieken met je. In 1 dag leer je beter zakelijk Engels spreken en schrijven. Lotte verzamelde de beste tips en strategieën. Ook vertaalde zij de meest revelante termen die makelaars en taxateurs gebruiken in het Engels.

Waarom deelnemen?
Lotte laat zien hoe je jezelf optimaal kunt presenteren en profileren in het Engels. In een bezichtiging. In een kennismakingsgesprek of verkoopgesprek. Na afloop voel je je zekerder als je spreekt met een buitenlandse klant en schrijf je met méér gemak een Engels e-mailtje. Eindelijk!

Voor deze cursus zijn 6 vrije studie uren (NRVT) te behalen.

Docent(en)
Lotte Tavecchio heeft Engelse Letterkunde en Taalkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna studeerde ze in Wisconsin (V.S.) en in Cardiff (Wales). Ze heeft haar PhD in Contrastive Corpus Linguistics aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond.

Ze is momenteel coördinator van de academische schrijfvaardigheid en de geavanceerde onderzoekschrift bij de Amsterdam University College (AUC). Ook verzorgd ze de coördinatie bij het AUC Centrum voor Schrijven Excellence. Lotte is oprichter en eigenaar van B-eloquent. Ze verzorgen een breed scala aan Engelse taalcursussen voor bedrijven en onderzoeksinstellingen. Zowel beginners als gevorderden kunnen vanuit een persoonlijke aanpak hun Engels verbeteren.

Details
Duur per sessie:405 minuten (6 uur en 45 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

Cultuurtraining voor vastgoedprofessionals

Omschrijving

Leer comfortabel omgaan met andere culturen

Ben je wel eens gefrustreerd omdat je niet snapt wat die expat nou precies bedoelt? Heb je wel eens lang gewacht op een afspraak die veel te laat kwam? Hoe kom je erachter wat de expat echt zoekt als ze nauwelijks iets beschrijven?

Wanneer je internationaal zakendoet, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat wat in de ene cultuur volkomen vanzelfsprekend is, in een andere cultuur niet altijd zo voor de hand ligt. Voor een succesvolle samenwerking is kennis van zowel de eigen normen en waarden als kennis van de achtergrond van de ander dan ook noodzakelijk.

In deze interactieve training nemen we een kijkje in de keuken verschillende culturen en kom je erachter hoe je cultureel competent kunt worden.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Je culturele identiteit
• De culturele ijsberg
• Perceptie: kijken of oordelen
• Culturele modellen en hoe deze toepassen
• Een blik in andere culturen: effectieve communicatie en gedrag

Met deze cultuurtraining krijg je meer kennis en begrip van andere culturen. Dit helpt je in een internationale context beter zaken te doen.

Docent(en)
Rachel Smets is bestselling auteur, docente International Business aan de universiteit en cross-cultural trainer. In the University of Maryland (US) stuurde ze psychologie en haar Master in Managment behaalde ze in the University of StAndres (UK).

Al 15 jaar woont en werkt Rachel in verschillende landen waardoor ze een passie heeft ontwikkeld voor culturen en talen. Ze spreekt er maar liefst 6. Met haar nieuwste boek en cursus ‘’Living Abroad Successfully’’, biedt ze een volledig overzicht van alle stappen die je als expat meemaakt en hoe je je verblijf in het buitenland succesvol kan maken. Als spreker en mentor is haar werk vooral gericht op het bewust maken van culturele verschillen en hoe je daarmee om kan gaan. Resultaat: effectieve communicatie en je snel thuis te voelen waar ook ter wereld.

Details
Duur per sessie:210 minuten (3 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

Erfpacht Opfris- en introductiecursus

Omschrijving

Nieuw bij de MVA Academie: de Erfpacht Opfris- en introductiecursus.  

CURSUSINHOUD:
Veel MVA-leden blijken door opdrachtgevers en relaties bevraagd te worden over ontwikkelingen op gebied van erfpacht in Amsterdam. Omdat dat complexe materie is voor wie er niet dagelijks mee te maken heeft, en omdat er een enorme informatiebehoefte blijkt te bestaan, verzorgt de MVA Academie de Erfpacht Opfris- en Introductiecursus. Deze wordt in wisselende samenstelling door twee leden van de Commissie Erfpacht van de MVA verzorgd.

DOCENTEN: 
Arjen Roos, Rob van Trappen, Peter Stefels, Bob Vredevoort, Pieter Joep van den Brink, Marcel de Groot.

NOOT:
Enige basiskennis van erfpacht in Burgerlijk Wetboek, Erfpacht Gemeente Amsterdam is vereist.

Te verdienen punten: 4 facultatieve punten NRVT Wonen

Docent(en)
Pieter Joep van den Brink is de zoon van oprichter, roerganger en naamgever Carla van den Brink, en is dus eigenlijk al zijn hele leven aan het kantoor en het vak verbonden. Hij woont in Amsterdam sinds 1967. Pieter Joep is gespecialiseerd in advisering bij onroerend goed in Groot Amsterdam op het gebied van bedrijfsmatig en wonen.
Arjen Roos komt uit een Amsterdamse makelaars- en bouwfamilie. In 1932 werd de eerste Roos beëdigd als makelaar- in en taxateur van onroerende goederen te Amsterdam. In 1992 betrad Arjen Roos als 19-jarige de wereld van de Amsterdamse makelaardij. Zeven jaar later werd hij beëdigd als makelaar-taxateur. Anno nu is hij onder de naam Roos Vastgoedadvies aangesloten bij alle relevante beroepsorganisaties.

Arjen Roos heeft een gezonde handelsgeest, hij houdt níét van dubbele agenda's, wél van winnen. Dat per se willen winnen zat er al vroeg in: hij speelde als honkballer in Jong Oranje en deed ooit mee aan het jeugd-WK Honkbal op Cuba. Zijn ervaring met posities innemen, het aan slag zijn en het scherpe verdedigen gebruikt hij nu voor zijn vastgoedcases.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
2 april 2019
Leden prijs - € 149.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 225.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 02/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Opfris- en introductiecursus

Erfpacht Opfris- en introductiecursus & Erfpacht Verdiepingscursus in 1

Omschrijving

Na deze cursusreeks mag je je MVA Erfpacht Deskundige noemen!
Deze cursus is alleen te volgen door makelaars en kandidaat makelaars.

Erfpacht opfris- en introductiecursus 
Dinsdag 2 april 2019 van 09.00 tot 13.00 uur

Dag 1 Erfpacht Verdiepingscursus
Dinsdag 9 april (09:00 tot 13:00 uur)

Dag 2 Erfpacht Verdiepingscursus
Dinsdag 16 april (09:00 tot 13:00 uur)

Dag 3 Erfpacht Verdiepingscursus:
Dinsdag 7 mei (09:00 tot 13:00 uur)

Docent(en)
Arjen Roos komt uit een Amsterdamse makelaars- en bouwfamilie. In 1932 werd de eerste Roos beëdigd als makelaar- in en taxateur van onroerende goederen te Amsterdam. In 1992 betrad Arjen Roos als 19-jarige de wereld van de Amsterdamse makelaardij. Zeven jaar later werd hij beëdigd als makelaar-taxateur. Anno nu is hij onder de naam Roos Vastgoedadvies aangesloten bij alle relevante beroepsorganisaties.

Arjen Roos heeft een gezonde handelsgeest, hij houdt níét van dubbele agenda's, wél van winnen. Dat per se willen winnen zat er al vroeg in: hij speelde als honkballer in Jong Oranje en deed ooit mee aan het jeugd-WK Honkbal op Cuba. Zijn ervaring met posities innemen, het aan slag zijn en het scherpe verdedigen gebruikt hij nu voor zijn vastgoedcases.
Pieter Joep van den Brink is de zoon van oprichter, roerganger en naamgever Carla van den Brink, en is dus eigenlijk al zijn hele leven aan het kantoor en het vak verbonden. Hij woont in Amsterdam sinds 1967. Pieter Joep is gespecialiseerd in advisering bij onroerend goed in Groot Amsterdam op het gebied van bedrijfsmatig en wonen.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
02,09,16 april & 07 mei 2019
Leden prijs - € 599.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 950.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 02/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Opfris- en introductiecursus & Erfpacht Verdiepingscursus in 1, Dag 1 02 april 2019
di 09/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Opfris- en introductiecursus & Erfpacht Verdiepingscursus in 1, Dag 2 09 april 2019
di 16/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Opfris- en introductiecursus & Erfpacht Verdiepingscursus in 1, Dag 3 16 april 2019
di 07/05/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Opfris- en introductiecursus & Erfpacht Verdiepingscursus in 1, Dag 4 7 mei 2019

Erfpacht Verdiepingscursus

Omschrijving

De Erfpacht Verdiepingscursus is er voor makelaars die echt willen weten hoe het zit. Heb je deze driedelige cursus doorlopen, dan mag je als makelaar het label MVA Erfpachtdeskundige voeren en beschik je over de noodzakelijke kennis om klanten te adviseren in de moeilijke keuzes waar het Amsterdamse Erfpachtstelsel toe noodzaakt.
 
De verdiepingscursus is alleen te volgen voor makelaars en kandidaat makelaars die de Erfpacht Opfris- en Introductiecursus hebben gevolgd. De verdiepingscursus bestaat uit 3 onderdelen verdeeld over 3 ochtenden:

1. Wel of niet overstappen naar eeuwigdurende erfpacht?

Er zijn maar liefst 100.000 erfpachtcontracten in Amsterdam die in theorie in aanmerking komen voor de overstapregeling. En wat doe je als particulier die niet weet wat hij moet doen? Juist, je makelaar bellen. In deze cursus vertellen leden van de Commissie Erfpacht van Makelaarsvereniging over de van toepassing zijnde regels, de termijnen, de afwegingen die je zult moeten maken, de beperkingen en de open eindjes van de overstapregeling. Wat is de waarde van het erfpachtrecht, hoe moet je het waarderen, wat te doen als er geen referentie-objecten beschikbaar zijn? Allemaal vragen die aan bod komen in dit eerste deel van de verdiepingscursus.

2. Canon Herziening Einde Tijdvak ofwel de CHET

Wat is een canonherziening einde tijdvak? Wat is de rol van de deskundigen en de arbiter? Welke voorwaarden zijn van toepassing? De CHET is bij uitstek het vakgebied van de MVA Erfpachtdeskundige. Veel aspecten die bij dit onderwerp aan bod komen worden tijdens dit tweede deel van de Erfpacht Verdiepingscursus behandeld. Tevens is het de noodzakelijke voorbereiding op deel van de cursus.

3. Blanco schriftelijke opdracht ofwel, zelf aan de slag!

Deel drie van de cursus is de afronding voor makelaars die zich na voltooiing van de Erfpacht Verdiepingscursus van de MVA Academie MVA Erfpachtdeskundige mogen noemen. In dit onderdeel werk je in groepjes aan een opdracht waarin je als deskundige optreedt bij een Canon Herziening Einde Tijdvak. Met het groepje waarin je deze CHET uitwerkt presenteer je de uitkomst aan de docenten en de overige cursisten.

Docent(en)
Joep van den Brink is de zoon van oprichter, roerganger en naamgever Carla van den Brink, en is dus eigenlijk al zijn hele leven aan het kantoor en het vak verbonden. Hij woont in Amsterdam sinds 1967. Pieter Joep is gespecialiseerd in advisering bij onroerend goed in Groot Amsterdam op het gebied van bedrijfsmatig en wonen.
Arjen Roos komt uit een Amsterdamse makelaars- en bouwfamilie. In 1932 werd de eerste Roos beëdigd als makelaar- in en taxateur van onroerende goederen te Amsterdam. In 1992 betrad Arjen Roos als 19-jarige de wereld van de Amsterdamse makelaardij. Zeven jaar later werd hij beëdigd als makelaar-taxateur. Anno nu is hij onder de naam Roos Vastgoedadvies aangesloten bij alle relevante beroepsorganisaties.

Arjen Roos heeft een gezonde handelsgeest, hij houdt níét van dubbele agenda's, wél van winnen. Dat per se willen winnen zat er al vroeg in: hij speelde als honkballer in Jong Oranje en deed ooit mee aan het jeugd-WK Honkbal op Cuba. Zijn ervaring met posities innemen, het aan slag zijn en het scherpe verdedigen gebruikt hij nu voor zijn vastgoedcases.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:E-herkenning en excel op een laptop (geen Ipad).
Punten:
NRVT Wonen9
Planning:
9 , 16 april & 7 mei 2019
Leden prijs - € 450.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 695.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 09/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Verdiepingscursus
di 16/04/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Verdiepingscursus
di 07/05/2019, van 09:00 t/m 13:00, Erfpacht Verdiepingscursus

Help, mijn klant is een klusser

Omschrijving

Hoe herken ik de meest voorkomende bouwgebreken en wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van het bouwrecht en de materialen en technieken. Waar moet ik als makelaar of taxateur beducht op zijn?

In deze 1-daagse training maak je op een interactieve manier kennis met de theorie van bouwgebreken, de wet- en regelgeving die hierbij van belang is en de manieren om hier in de praktijk mee om te gaan. Je krijgt een goed inzicht in de verschillende oorzaken van gebreken en waar ze zoal voor kunnen komen. Uiteraard gaat dit gepaard met veel voorbeelden.

Daarnaast reiken wij handvatten aan om gebreken beter te herkennen en hoe je er mee om kunt gaan tijdens het proces van aan- en verkoop. Wij geven je een aantal tips, weetjes en technieken om gebreken makkelijker te begrijpen en te doorgronden.

Wil je dat wij ook een door je zelf aangetroffen bouwgebrek bekijken? Neem dan een digitale foto van het gebrek mee. Tijdens de cursus kun je dit delen met de docent en de groep. Wellicht krijg je de oplossing op een presenteerblaadje aangereikt.

Docent(en)
Rens ten Hagen is een allround docent voor de vastgoedsector. Met de opleidingen bouwkunde, bedrijfskunde, informatica en didactiek en vele jaren ervaring in het bouwen, beheren en onderhouden van vastgoed is hij de vastgoeddocent bij uitstek. In zijn eigen bedrijf verzorgt hij adviezen voor opdrachtgevers met een lastige vraag inzake het eigen vastgoed.

Daarnaast heeft Rens een eigen onderwijsbedrijf waar hij zijn capaciteiten als docent beschikbaar stelt aan iedereen die een docent, workshopleider, spreker of gastheer nodig heeft. De lessen van Rens zijn zeer interactief en onderhoudend, met de nodige humor en relativering.
Erwin Reuterink is ondernemer en specialist/adviseur in bouwkundig energetisch onderhoud/opwaarderen, bouwgebreken (Conditiemeting conform NEN 2767, schade expertise, bouwfysische onderzoeken) en advies in het herstel/correctie. Tevens is hij gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur (energie adviseur).

Het brede bouwkundige specialisme komt voort uit ruim 25 jaar ervaring in de bouw. De basis is gelegd bij een instantie die verzekerde kwaliteitsgaranties verstrekte in de bouw (controle/inspecties, schade-inspecties en audits). Daarnaast heeft hij zijn ervaring verruimd als technisch adviseur en bedrijfsleider bij diverse grote leveranciers en applicatiebedrijven in de bouwsector.

Sinds 2007 werkzaam als zelfstandig adviseur vanuit zijn bedrijf Asisti. Naast advies wordt de aanwezige kennis en ervaring gedeeld middels het verzorgen van verschillende trainingen en opleidingen. Hierbij hecht hij veel waarde aan een praktijkgerichte en praktische inhoud, met veel ruimte voor interactie.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business6
NRVT Wonen6
NRVT Business6
Planning:
4 december 2018
Leden prijs - € 185.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 04/12/2018, van 09:30 t/m 16:00, Help

Hercertificering ARMT en KRMT periode 7 (loopt tot 1 augustus 2019)

Omschrijving

Deze cursus is bestemd voor ARMT’ers en KRMT’ers die per 1 augustus 2017 in het register staan ingeschreven of voor de a-rmt’ers en k-rmt’ers die de voorgaande hercertificeringsronde periode 1 t/m 6 hebben behaald.

Conflicthantering in de makelaardij
Ook in de makelaardij krijg je te maken met conflicten, bijvoorbeeld door tegengestelde belangen of de druk die mensen ervaren. De basis van een conflict is veelal een meningsverschil en als gevolg daarvan luisteren mensen niet meer naar elkaar en komen zo niet tot een oplossing. Denk aan klanten die in scheiding liggen of ruziënde erfgenamen. Aan de hand van relevante praktijksituaties worden conflict- en gedragsstijlen behandeld en leer je hoe je op een effectieve wijze om kunt gaan met conflictsituaties.

Leerdoelen:
Je kent je eigen conflictstijl en daarmee uw eigen handelen en wijze van communiceren in (dreigende) conflictsituaties;
Je krijgt inzicht in de verschillende conflict- en gedragsstijlen en de verschillende conflictfases;
Je krijgt inzicht in het ontstaan van conflicten en hoe deze kunnen (de-)escaleren.
Je leert effectief om te gaan met weerstand en tegenwerpingen.

Docent(en)
Margriet Veraart is energiek, doortastend en doelgericht. In 2005 is ze haar bedrijf: Veraart Werkend Ontwikkelen gestart. Werken en ontwikkelen zijn nauw met elkaar verbonden. Het een leidt tot het ander, onvermijdelijk. Daar staat Magriet voor. En privé en zakelijk zijn nauwelijks te onderscheiden. Wat we geleerd hebben in ons gezin van herkomst laten we zien in ons heden. Wat je ontvangen hebt geef je door. Ze helpt je graag om je daar inzicht in te geven en je verder te ontwikkelen, persoonlijk en professioneel.

De afgelopen jaren heeft Magriet opleidingen gedaan bij gerenommeerde instituten als Instituut Toegepaste Psychologie (post HBO), Bert Hellinger Instituut, Phoenix Opleidingen en bij het Centrum voor Conflicthantering.
Wat ze leert, past ze graag meteen toe. Die koppeling tussen theorie en praktijk zorgt ervoor dat er mooie bewegingen ontstaan.

Details
Duur per sessie:465 minuten (7 uur en 45 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
6 maart 2018
Leden prijs - € 200.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 250.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
wo 06/03/2019, van 09:30 t/m 17:15, Hercertificering a-rmt en k-rmt periode 7 (loopt tot 1 augustus 2019)

Hercertificeringstoets 2018 - Combinatie-examen Wonen en BV

Omschrijving

Hercertificering is nodig om de vakkennis van gecertificeerde makelaars en taxateurs actueel te houden. Door middel van hercertificering voldoen makelaars/taxateurs aan de educatieverplichtingen van diverse registers en/of vakgroepen.

Het zelfstudietraject bij SVMNIVO is geldig voor zowel het register van VastgoedCert en het NRVT. De zogenoemde Actualiteitentoets van SVMNIVO kan de makelaar/taxateur thuis voorbereiden door middel van zelfstudie.

Voor de zelfstudie Wonen + Bedrijfsmatig Vastgoed 2017 dient de Syllabus Combinatie Wonen + BV bestudeerd te worden (dit document mag u meenemen naar de toets), met als onderwerpen:
Juridische Actualiteiten: huur, bijzondere clausules en omgevingsrecht
Aankoop: aankoop, marketing en ethiek
Vaardigheden: verkooptechnieken, gespreksvoering, onderhandelen en advisering.

Hulpmiddelen:
Syllabus Wonen + BV SVMNIVO
Wettenbundel
Niet-programmeerbare rekenmachine

Details
Duur per sessie:110 minuten (1 uur en 50 minuten)
Benodigdheden:Hulpmiddelen: Syllabus Wonen + BV SVMNIVO Wettenbundel Niet-programmeerbare rekenmachine
Punten:
VGC Wonen20
VGC Business20
Planning:
7 november 2018
Leden prijs - € 269.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 350.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
wo 07/11/2018, van 09:30 t/m 11:20, Hercertificeringstoets 2018 - Combinatie-examen Wonen en BV

Hercertificeringstoets 2018 - Examen BV

Omschrijving

Hercertificering is nodig om de vakkennis van gecertificeerde makelaars en taxateurs actueel te houden. Door middel van hercertificering voldoen makelaars/taxateurs aan de educatieverplichtingen van diverse registers en/of vakgroepen.

Het zelfstudietraject bij SVMNIVO is geldig voor zowel het register van VastgoedCert en het NRVT. De zogenoemde Actualiteitentoets van SVMNIVO kan de makelaar/taxateur thuis voorbereiden door middel van zelfstudie.

Voor de zelfstudie Bedrijfsmatig Vastgoed 2018 dient de Syllabus BV bestudeerd te worden (dit document mag u meenemen naar de toets), met als onderwerpen:
Juridische Actualiteiten: huur, bijzondere clausules en omgevingsrecht
Vaardigheden: verkooptechnieken, gespreksvoering, onderhandelen en advisering

Details
Duur per sessie:75 minuten (1 uur en 15 minuten)
Benodigdheden:Hulpmiddelen: Syllabus BV SVMNIVO Wettenbundel Niet-programmeerbare rekenmachine
Punten:
VGC Business20
Planning:
7 november 2018
Leden prijs - € 199.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 255.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
wo 07/11/2018, van 09:30 t/m 10:45, Hercertificeringstoets 2018 - Examen BV

Hercertificeringstoets 2018 - Examen Wonen

Omschrijving

Hercertificering is nodig om de vakkennis van gecertificeerde makelaars en taxateurs actueel te houden. Door middel van hercertificering voldoen makelaars/taxateurs aan de educatieverplichtingen van diverse registers en/of vakgroepen.

Het zelfstudietraject bij SVMNIVO is geldig voor zowel het register van VastgoedCert en het NRVT. De zogenoemde Actualiteitentoets van SVMNIVO kan de makelaar/taxateur thuis voorbereiden door middel van zelfstudie.

Voor de zelfstudie Wonen 2017 dient de Syllabus Wonen bestudeerd te worden (dit document mag u meenemen naar de toets), met als onderwerpen:
Juridische Actualiteiten: huur, bijzondere clausules en omgevingsrecht
Aankoop: aankoop, marketing en ethiek

Hulpmiddelen:
Syllabus Wonen SVMNIVO
Niet-programmeerbare rekenmachine

Details
Duur per sessie:75 minuten (1 uur en 15 minuten)
Benodigdheden:Hulpmiddelen: Syllabus Wonen SVMNIVO Niet-programmeerbare rekenmachine
Punten:
VGC Wonen20
Planning:
7 november 2018
Deze planning is bijna vol. Er zijn nog maar 4 plaatsen over.
Leden prijs - € 199.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 255.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
wo 07/11/2018, van 09:30 t/m 10:45, Hercertificeringstoets 2018 - Examen Wonen

Het nieuwe model taxatierapport: Actualiteiten NRVT Wonen

Omschrijving

De wereld van de taxateur verandert snel en dat komt niet alleen door technologische ontwikkelingen zoals de opkomst van big data. De wet- en regelgeving verandert ook en vraagt om een andere manier van het verantwoorden van de waardering. De onderbouwing van het rapport wordt steeds uitgebreider en daarvoor is steeds meer administratief onderzoek vereist.

De veranderingen van het model rapport voor een gevalideerde woningtaxatie lijken op het eerste oog niet zo groot. Echter de schijn bedriegt. Vanaf 1 april moet u een referentievergelijker invullen, een uniforme meetstaat opstellen en bijvoegen en voor elke woning een mening geven over de staat van de fundering. Al met al een forse groei van de omvang van de werkzaamheden en een toename van de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid.

Wilt u precies weten hoe u het nieuwe rapport goed invult, volg dan snel deze verplichte dag van het NRVT. Aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden krijgt u vele handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Docent(en)
Jan van Lieshout is allround makelaar in de regio Nijmegen. Werkzaam sinds 1976 in dit prachtige vak. Hij is eigenaar en oprichter van Jan van Lieshout Makelaardij. Sinds 2011 freelance werkzaam voor KPE-Morel. Jan van Lieshout is docent in het kader van de hercertificeringen van VastgoedCert, NRVT en in de vakgebieden VVE, taxatieleer, Validatieinstituten, juridische aspecten, windmolens etc. Vooral het overbrengen van zijn grote ervaring en de vertaling naar de dagelijkse praktijk maken zijn studiedagen interessant. Onlangs nog vierde hij zijn 25 jarige jubileum als docent in de vastgoedwereld.
Kees-Jan Mol Kees-Jan Mol is sinds 1989 als zelfstandig ondernemer werkzaam in het vastgoed. Tot 2016 was hij ook als taxateur actief. Hij gebruikt de in de ruim 20 jaar opgedane kennis nu bij zijn werkzaamheden als validatiemedewerker bij Taxateursunie. In de dagelijkse praktijk houdt hij zich voornamelijk bezig met advisering, aankoopbegeleiding, het beheer van een aantal VvE’s en natuurlijk sinds 2016 het verzorgen van cursussen voor KPE.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
NRVT Wonen6
Planning:
12 december 2018
Leden prijs - € 185.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
wo 12/12/2018, van 09:30 t/m 16:00, Het nieuwe model taxatierapport: Actualiteiten NRVT Wonen

Ik wil van deze overeenkomst af!

Omschrijving

Hoe beëindig ik een overeenkomst? Dat is een vraag die wel vaker aan de orde komt in je werk, maar waarvan je wellicht niet altijd weet wat precies de beste 'ingang' is. Moet er worden opgezegd, ontbonden of moet de overeenkomst eventueel zelfs worden vernietigd? En wat zijn eventuele andere mogelijkheden om zo snel mogelijk tot een einde van de overeenkomst (of een deel daarvan) te kunnen komen?

Het is eigenlijk eenvoudig, als je weet hoe het werkt, had Johan Cruijff kunnen zeggen.

Wanneer je met een andere partij een overeenkomst sluit, bestaan er verplichtingen over en weer. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin de klant eigenlijk niet langer aan zijn verplichtingen wil of kan voldoen of waarin de klant geen behoefte meer heeft aan de prestaties van de ander, met andere woorden: je wilt van de overeenkomst af.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen en die hangen af van de soort overeenkomst die tussen de partijen is gesloten, de (eventueel nadere) afspraken die door partijen zijn gemaakt en van de omstandigheden die zich hebben voorgedaan in de specifieke kwestie.

Beëindiging van de overeenkomst

Ten tijde van de cursus zullen de algemene en de bijzondere regels van onder meer opzegging, ontbinding, vernietiging (zoals bedrog en dwaling), maar ook die ten aanzien van misbruik van omstandigheden aan de orde komen. De verschillen tussen deze verschillende beëindigingsmogelijkheden zullen worden uitgelegd en er zal ten tijde van de cursus hoofdzakelijk aan de hand van concrete casussen worden uitgelegd wat dan precies de mogelijkheden en de onmogelijkheden daarvan zijn en hoe je een en ander het beste kunt inzetten.

Deels beëindiging

Niet alleen de pure/volledige beëindiging van een overeenkomst zal aan de orde komen, maar ook bijvoorbeeld de gedeeltelijke ontbinding en bijvoorbeeld de mogelijkheid tot aanpassing van de koopprijs. Deze mogelijkheden komen aan de orde op het moment dat een wederpartij de overeenkomst niet geheel na is gekomen en je, althans de klant, niet wil dat alle prestaties worden teruggedraaid. Dat is dan namelijk niet de bedoeling omdat men bijvoorbeeld wel vast wil houden aan de koop, maar niet langer dezelfde prijs wil betalen. Al met al een cursus die uitnodigt tot het voeren van zeer interessante discussies.

De meest in de markt gebruikte overeenkomsten zullen de revue passeren, je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de cursus concrete vragen in te sturen.

Docent(en)
Michel Visser Michel is inmiddels meer dan 10 jaar advocaat en staat bekend als pragmatisch. Hij begeleidt bedrijven en vermogende particulieren bij hun (vastgoed)projecten en hun contractuele vraagstukken. Michel is gespecialiseerd in de exploitatie van commercieel vastgoed en het huurrecht. Daarnaast heeft hij een uitgebreide procespraktijk. Michel heeft de specialisatieopleiding van de Vereniging voor Huurrecht Advocaten afgerond.

Naast advocaat is hij universitair docent aan verschillende universiteiten en enkele andere juridische organisaties waaronder de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Nijmegen en de Hogeschool Leiden op het gebied van het vastgoedrecht, huurrecht en het beslag-en executierecht. Verder publiceert Michel met grote regelmaat over het huurrecht en het beslag –en executierecht.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business6
NRVT Wonen6
NRVT Business6
Planning:

Inleiding omgevingsrecht: (ver)bouw en transformatie van (monumentaal) vastgoed

Omschrijving

Inleiding omgevingsrecht: (ver)bouw en transformatie van (monumentaal) vastgoed
Omschrijving
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de benodigde vergunningen en toestemmingen bij het (ver)bouwen en transformeren van vastgoed. In dat kader wordt ook aandacht besteed aan nationale en regionale wet- en regelgeving voor monumenten. De cursus is praktisch ingestoken: meerdere voorbeelden uit de Amsterdamse (monumentale) praktijk komen aan bod. Deelnemers die niet in Amsterdam werkzaam zijn hebben evenwel net zo veel baat bij deze cursus.

Voor NRVT verdien je 3 punten facultatief, Indien je voor het NRVT al genoeg punten/uren hebt, kun je deze gebruiken voor de vrije ruimte.

Docent(en)
Hans Koolen is sinds januari 2014 advocaat bij Gijs Heutink Advocaten. Hij adviseert en procedeert voor en namens diverse marktpartijen op het gebied van complexe (binnenstedelijke) vastgoedontwikkelingen, grootschalige herontwikkelingen en retailprojecten. Hans is lid van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht en hij publiceert met regelmaat in verschillende wetenschappelijke vaktijdschriften.
Patrick Dijkink is sinds februari 2017 advocaat bij Gijs Heutink Advocaten. Hij adviseert en procedeert voor en namens diverse marktpartijen op het gebied van vastgoedontwikkelingen, herontwikkelingen, retailprojecten, hotels en kantoren, grondexploitatie en handhaving. Patrick studeerde af aan de Universiteit Utrecht in Nederlands recht, met als afstudeerrichting het staats- en bestuursrecht. Patrick is lid van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht, Vereniging voor Bouwrecht en Vereniging van Jonge Onroerend goed Juristen.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
7 december 2018
Leden prijs - € 75.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 125.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
vr 07/12/2018, van 09:00 t/m 13:00, Inleiding omgevingsrecht: (ver)bouw en transformatie van (monumentaal) vastgoed

Kantoren terug naar label C en dan

Omschrijving

De gebouwde omgeving moet in 2050 energieneutraal zijn. 40% van de CO2 uitstoot komt van de gebouwde omgeving. De helft daarvan is afkomstig van de kantorensector. In 2023 moeten daarom alle bestaande kantoren voorzien zijn van energielabel C en vanaf 2020 moet alle nieuwbouw Bijna Energie Neutraal (BENG) zijn. Is dat de oplossing? Of moeten we een nieuwe norm gaan omarmen die niet alleen in één keer de oplossing biedt om de doelen te halen in 2050, maar ook nog eens veel meer waarde toevoegt.

De Nieuwe Norm (DNN) staat voor comfortabel, productief en energieneutraal en voegt waarde toe aan de primaire bedrijfsactiviteiten van de gebruiker en leidt tot meerwaarde voor de vastgoedeigenaar. Dat kan met een andere business case en door de toegevoegde waarde voor de gebruiker te kwantificeren in een Value Case.

De Nieuwe Norm laat zien welke kant het vastgoed op beweegt en welke verschillende vormen van meerwaarde een rol (gaan) spelen bij ‘green valuation’.

Volgende vragen en onderwerpen komen in de cursus naar voren:

- Wat zijn de huidige systemen voor rating van duurzaamheid en wat zijn de verschillen?
- Hoe ontwikkelt de wet- en regelgeving zich en wat betekent dat voor de vastgoedsector?
- Wat is De Nieuwe Norm en waarom zou je dat willen?
- Wat is een Value Case en hoe stel je die op?
- Wat betekent DNN voor de business case en voor de vastgoedwaarde?
- Voorbeelden van proposities die leiden tot DNN.

Docent(en)
Antoon Jorna

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Business6
NRVT Business6
Planning:

Leerlijn Integriteit & Ethiek i.s.m. AVC Advocaten

Omschrijving

Namens de MVA Academie in samenwerking met juridisch dienstverlener AVC Advocaten nodigen we je uit je in te schrijven voor de Leerlijn Integriteit & Ethiek.

CURSUSINHOUD:
De studiebijeenkomst bestaat uit 1 aaneengesloten dagdeel (ochtend) van 4 uur.

In deze cursus krijg je onder andere uitleg van de begrippen integriteit en ethiek. Wordt er antwoord gegevens op de volgende vragen: Wat is morele oordeelsvorming? Hoe ontwikkel je een antenne? Wat betekenen de Erecode / gedragsregels voor de professionele makelaar in de praktijk?

De theorie wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De opgedane kennis tijdens de cursus wordt vervolgens toegepast met het gezamenlijk oefenen van morele oordeelsvorming waarbij de collegiale en maatschappelijke verantwoordelijkheden en gevolgen van het handelen als professioneel makelaar/taxateur tevens aan het licht komen.

Aan het eind van de cursus ben je je nog meer bewust van je handelen als makelaar/taxateur en welke impact dit kán hebben op jezelf, collega’s en klanten.

Docent(en)
Jaap Drijftholt is advocaat-partner bij AVC Advocaten. Jaap zijn werkgebied strekt zich uit over het algemeen verbintenissenrecht. Daarnaast is hij gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht. Zo staat hij onder andere makelaars bij in procedures bij de Raad van Toezicht. Daarnaast is Jaap inmiddels meer dan 10 jaar verbonden aan de financiële dienstverlening, specifiek op het gebied van integriteit en ethiek. Jaap is onder andere secretaris van de Commissie van Beroep Tuchtrecht Banken.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
27 november 2018
Leden prijs - € 175.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 225.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 27/11/2018, van 09:00 t/m 13:00, Leerlijn Integriteit & Ethiek i.s.m. AVC Advocaten

Leerlijn verhuur

Omschrijving

De studiebijeenkomst bestaat uit 2 dagdelen van elk 3,5 uur.

Dag 1: Stoomcursus kwalificatie huurregime (vrije sector/sociale sector en (on)zelfstandige woonruimte), termijnbescherming & beëindigingsperikelen (waaronder opzegging en ontbinding), derden bescherming en huurprijsbescherming. De theorie wordt gedurende dit dagdeel getoetst aan de hand van praktijkvoorbeelden en multiple choice vragen.

Dag 2: De kennis van dag 1 wordt toegepast op jullie standaardcontracten, tevens is aandacht voor de Erecode en regels omtrent courtage.

Docent(en)
Justine van Lochem is sinds 2006 werkzaam als advocate en in 2009 in dienst getreden bij Dentons BOEKEL. Bij Dentons BOEKEL is zij werkzaam binnen de praktijkgroep Vastgoed. Zij is met name gespecialiseerd in het huurrecht, met de nadruk op het huurrecht van bedrijfsruimte (kantoor- en winkelruimte). Daarnaast beslaat haar werkgebied het algemeen verbintenissenrecht en het goederenrecht. Justine houdt zich hierbij zowel bezig met adviseren als met procederen.
Cornélie Arnouts is partner bij Dentons BOEKEL en heeft een advies- en procespraktijk, waarin de nadruk ligt op (geschillen over) vastgoedtransacties en advisering over koop- & huurrecht. Daarnaast is zij gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht, in het bijzonder van notarissen, makelaars en advocaten. In dat kader geeft zij leiding aan de praktijkgroep BAT (Beroepsaansprakelijkheid & Tuchtrecht).

Details
Duur per sessie:210 minuten (3 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
6 en 23 november 2018
Deze planning is bijna vol. Er zijn nog maar 1 plaatsen over.
Leden prijs - € 199.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 249.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 06/11/2018, van 09:30 t/m 13:00, Leerlijn verhuur
vr 23/11/2018, van 09:30 t/m 13:00, Leerlijn verhuur

Mag ik bouwen en in gebruik nemen?

Omschrijving

Bij cursus ‘mag ik bouwen en in gebruik nemen?’ staat de vraag centraal welke vergunningen en toestemmingen noodzakelijk zijn bij bouwen en gebruiken. In deze cursus wordt stilgestaan bij de centrale rol van het bestemmingsplan, maar wordt ook uitgebreid ingegaan op de Wabo, milieuwetgeving, monumenten en archeologie, bedrijven en milieuzonering en aanverwante aspecten. Daarbij is aandacht voor de juridische aspecten, maar zeker ook voor de bestuurlijke en politieke aspecten die een rol spelen bij het krijgen van vergunningen en toestemmingen; waar zit de speling, waar zitten de aandachtspunten?

Aan de hand van een aantal concrete casusvoorbeelden krijgt u een beter begrip van de hoeveelheid, aard, omvang en aandachtspunten bij vergunningverlening met ruimte voor discussie en interactie.

Docent(en)
Jerry de Rijke werkt al meer dan 15 jaar als adviseur omgevingsrecht. In die periode heeft hij zich ontwikkeld als specialist omgevingsrecht met ruime ervaring in de ruimtelijke ordening en op het gebied van omgevingsvergunningen, campusontwikkeling, koepelvergunning, complexvergunning en de aankomende Omgevingswet.

Jerry is planoloog en jurist. Dit palet aan kennis en ervaring brengt hij ook in bij het samenstellen en geven van cursussen. Jerry hecht veel waarde aan een praktijkgerichte en praktische inhoud, met ruimte voor interactie, discussie en -niet te vergeten- humor.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business6
NRVT Wonen6
NRVT Business6
Planning:

Masterclass non-verbale communicatie i.s.m. OGER en Kenneth Smit

Omschrijving

Unieke en exclusieve samenwerking tussen MVA Academie, Kenneth Smit en OGER fashion!

Present & Dress To Impress
Op donderdag 20 september start om 17.00 de masterclass non-verbale communicatie. Sander Lusink, Brand Director en Co-owner van OGER start met een introductie over de organisatie van OGER. Daarna zal Rob van de Pas, trainer bij Kenneth Smit, je meer vertellen over non-verbale communicatie. Non-verbale signalen zijn in een verkoopgesprek maar ook andere resultaatgerichte gesprekken vaak van doorslaggevende betekenis. In deze (korte) interactieve masterclass leer je hoe je zulke signalen herkent. Vervolgens leer je de non-verbale signalen te analyseren en daarop te anticiperen. Zo ontstaat meer wederzijds begrip en vertrouwen.

Tijdens deze avond wordt door de modeadviseurs van OGER je een passend pak aangemeten, naar jouw wensen. Je straalt dus je eigen persoonlijkheid uit. Dit pak van OGER ter waarde van €799,-, inclusief masterclass, hapjes en drankjes wordt aangeboden voor €450,-. Kortom, dit mag je niet missen!

Datum: 15 november van 17.00 uur tot circa 20.00 uur
Trainer: Rob van de Pas
Locatie: P.C. Hooftstraat 75-81 1071 BP, Amsterdam

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.

Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy.

Details
Duur per sessie:180 minuten (3 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
15 november 2018
Leden prijs - € 450.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 799.00 (excl. 21% btw)
Locatie: P.C. Hooftstraat 75-81 1071 BP, Amsterdam
do 15/11/2018, van 17:00 t/m 20:00, Masterclass non-verbale communicatie i.s.m. OGER en Kenneth Smit

Masterclass non-verbale communicatie i.s.m. SKIKK Tailoring en Kenneth Smit

Omschrijving

Present & Dress To Impress
Op donderdag 27 september start om 17.00 uur de masterclass Present & Dress to Impress. Rose Marie van Leeuwen, co-founder van SKIKK Tailoring start met een introductie over de organisatie. Daarna zal Rob van de Pas, trainer bij Kenneth Smit, je meer vertellen over non-verbale communicatie. Non-verbale signalen zijn in een verkoopgesprek maar ook andere resultaatgerichte gesprekken vaak van doorslaggevende betekenis. In deze (korte) interactieve masterclass leer je hoe je zulke signalen herkent. Vervolgens leer je de non-verbale signalen te analyseren en daarop te anticiperen. Zo ontstaat meer wederzijds begrip en vertrouwen.

Tijdens deze avond wordt door de modeadviseurs van SKIKK Tailoring je een passend pak aangemeten, naar jouw wensen. Je straalt dus je eigen persoonlijkheid uit. Dit pak van SKIKK Tailoring ter waarde van €799,-, inclusief masterclass, hapjes en drankjes wordt aangeboden voor €450,-. Kortom, dit mag je niet missen!

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.

Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
6 december 2018
Deze planning is bijna vol. Er zijn nog maar 4 plaatsen over.
Leden en niet leden prijs - € 799.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Niet bekend
do 06/12/2018, van 16:30 t/m 20:30, Masterclass non-verbale communicatie i.s.m. SKIKK Tailoring en Kenneth Smit

Masterclasscyclus TIAS

Omschrijving

TIAS School for Business and Society in samenwerking met de MVA Academie.
Speciaal programma voor makelaars!

Ben jij benieuwd naar de masterclasses van TIAS? Kom dan naar onze gratis kick-off middag op donderdag 13 september in Amsterdam aan de Frans van Mierrisstraat 59. In deze introductie sessie verkennen we welke ontwikkelingen kansen bieden voor de moderne makelaar. Vooral op het gebied van de dienstverlening binnen de vastgoedsector zien we momenteel diverse innovaties, die oude patronen vervangen door nieuwe werkwijzen.

Wat betekenen deze veranderingen?
Tijdens de start van deze Masterclasscyclus gaan we met elkaar opzoek naar de antwoorden op de vraag wat deze veranderingen betekenen voor de moderne makelaar.

Dus ben je op zoek naar:
- Een uniek trainingsprogramma speciaal voor makelaars?
- Zinvolle tijdsbesteding?
- Het effect van innovaties op jou als makelaar?

Dan is deze masterclass wat voor jou! De kick-off middag begint om 10:00 en duurt tot circa 12:30. Je kunt je nu al opgeven! Je ontvangt hierna z.s.m. een bevestiging per mail.

De kick-off middag maakt deel uit van een masterclasscyclus. De masterclasscyclus omvat één (gratis) start middag op locatie van de MVA in Amsterdam en 3 masterclass dagen van 09:00 tot 17:00 uur op locatie TIAS in Utrecht. Op basis van volledige aanwezigheid (3,5 dag) worden in totaal 20 PE punten voor dit programma toegekend.

De 1e dag, 16 oktober, staat in het teken van: Big data, marktonderzoek en de klant/consument
De 2e dag, 17 oktober, staat in het teken van: Innoveren met PropTech
De 3e dag, 11 december, wordt samen met jou bepaald. Daartoe maken we met jou een keuze uit de volgende onderwerpen, bijvoorbeeld:

- Financiën voor de Vastgoed sector
- De energietransitie en onroerend goed
- Duurzaam ondernemen in vastgoed

Bovenstaande masterclasses kunnen tevens ook los gevolgd worden. Wil je graag deelnemen aan een van deze masterclass(sen)?

De deelnameprijs voor leden voor de 3 masterclasses bedraagt €2.600,- excl. BTW.
Voor een losse masterclass bedraagt de deelnameprijs €1050,- excl. BTW

Voor niet-leden bedraagt de prijs:
Hele cyclus (3 masterclasses): €3.000,- excl. BTW
Losse masterclass: €1150,- excl. BTW

De introductiesessie (locatie MVA) op 13 september is gratis. Tijdsduur: 13:00 tot 17:00. De overige 3 masterclassdagen vinden plaats op 16 en 17 oktober en 11 december (locatie TIAS Utrecht). Tijdsduur: 09:00 tot 17:00 uur.

Reserveer nu jouw plek! We hopen je graag te zien.

Details
Duur per sessie:480 minuten (8 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
16 en 17 oktober en 11 december 2018
Leden en niet leden prijs - € 3.000.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Niet bekend
di 11/12/2018, van 09:00 t/m 17:00, Dag 3, 11 december: Masterclass Innoveren met PropTech

Privacy en regelgeving in de praktijk & Fiscaliteit van de eigen woning & de MCD

Omschrijving

Privacy en regelgeving in de praktijk
Kennis en toepassing van de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van privacy, WWFT etc.

Fiscaliteit van de eigen woning & de MCD
Dat de makelaar op de hoogte dient te zijn van de actuele fiscaliteit eigen woning en 2e woning (beleggingspand of recreatiewoning) staat buiten kijf. Het behoort tot de impliciete verwachtingen van de opdrachtgever. In de huidige tijd worden naast de traditionele bankfinanciering steeds meer hybride of andere financiering mogelijk, denk aan private investors, door pensioenfondsen gefunde geldverstrekkers, mix van financiers en buitenlandse partijen. Handig als je weet waar het over gaat en welke de voorwaarden zijn.

Leerdoelen:
Fiscaal kennis hebben van actuele (2017) geldende fiscale regels voor zowel box I (eigen woning ), box III (recreatie of 2e woning) BTW en Ovdb. Deze kennis kunnen toepassen in casuïstiek uit de praktijk, Kennis nemen van recente jurisprudentie. Kennis hebben van factoren die de financierbaarheid van de woning (eigen of 2e) beïnvloeden. Denk aan BKR, studieschuld, telefoonabonnement, NHG grens, NHG voorwaarden, Nibud normen, financiering zzp-ers. Deze kennis kunnen toepassen in casuïstiek.

Docent(en)
Ron Weyzen werkt sinds 2008 freelance voor KPE. Als flexibele generalist verzorgt hij de inhoud en vorm van hercertificeringscursussen binnen de kamer Wonen en treedt hij op als docent, met als aandachtsgebieden fiscaliteit, financiering, de recreatiemarkt, huurrecht en marketing. Ron combineert zijn werkzaamheden voor KPE met de directievoering binnen zijn eigen bedrijven, een tweetal landelijk opererende financiële dienstverleners en is hij als docent verbonden aan een private HBO-opleiding.
Marcel Coenen heeft fiscale economie gestudeerd in Tilburg. Tijdens zijn studie heeft hij ook nog economieën handelswetenschappen gegeven aan het Henric van Veldeke college te Maastricht. Na afronding van zijn studie was hij onder meer actief in de functies als toegevoegd docent aan de Katholieke Universiteit Brabant, International Tax Manager Allied Domecq PLc te London en Partner bij PWC. Verder heb ik diverse wetenschappelijke publicaties geschreven.

Momenteel is Marcel binnen MAG adviseurs vooral bezig met (internationale) fiscale advisering. Speciale aandachtspunten zijn de Nederbelgische ondernemers en particulieren, onroerend goed en begeleiding van overnames.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business3
NRVT Wonen6
NRVT Business3
Planning:
9 november 2018
VOL. Er zijn nog 5 reserve plaatsen.
Leden prijs - € 185.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
vr 09/11/2018, van 09:30 t/m 16:00, Privacy en regelgeving in de praktijk & Fiscaliteit van de eigen woning & de MCD
18 december 2018
Leden prijs - € 185.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
di 18/12/2018, van 09:30 t/m 16:00, Privacy en regelgeving in de praktijk & Fiscaliteit van de eigen woning & de MCD
4 december 2018
Leden en niet leden prijs - € 279.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Courtyard by Marriott Amsterdam Airport
ma 04/02/2019, van 09:30 t/m 16:00, Privacy en regelgeving in de praktijk & Fiscaliteit van de eigen woning & de MCD

Privacy en regelgeving in de praktijk & mag ik bouwen en in gebruik nemen

Omschrijving

Privacywetgeving

Met ingang van 25 mei 2018 wordt de Wet op de bescherming van persoonsgegevens (WBP) vervangen voor Europese wetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG heeft gevolgen voor alle organisaties die persoonsgegevens opslaan en bewaren, zowel van klanten als van medewerkers. Organisaties moeten aan deze wet voldoen.

In deze cursus leer je wat de gevolgen zijn van de nieuwe AVG voor je organisatie en maak je een stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Praktisch en toepasbaar!

Mag ik bouwen en in gebruik nemen?

In de middag staat de vraag centraal welke vergunningen en toestemmingen noodzakelijk zijn bij bouwen en gebruiken. In deze cursus wordt stilgestaan bij de centrale rol van het bestemmingsplan, maar wordt ook uitgebreid ingegaan op de Wabo, milieuwetgeving, monumenten en archeologie, bedrijven en milieuzonering en aanverwante aspecten. Daarbij is aandacht voor de juridische aspecten, maar zeker ook voor de bestuurlijke en politieke aspecten die een rol spelen bij het krijgen van vergunningen en toestemmingen; waar zit de speling, waar zitten de aandachtspunten?

Aan de hand van een aantal concrete casusvoorbeelden krijg je een beter begrip van de hoeveelheid, aard, omvang en aandachtspunten bij vergunningverlening met ruimte voor discussie en interactie.

Docent(en)
Rens ten Hagen Rens ten Hagen is een allround docent voor de vastgoedsector. Met de opleidingen bouwkunde, bedrijfskunde, informatica en didactiek en vele jaren ervaring in het bouwen, beheren en onderhouden van vastgoed is hij de vastgoeddocent bij uitstek. In zijn eigen bedrijf verzorgt hij adviezen voor opdrachtgevers met een lastige vraag inzake het eigen vastgoed. Daarnaast heeft Rens een eigen onderwijsbedrijf waar hij zijn capaciteiten als docent beschikbaar stelt aan iedereen die een docent, workshopleider, spreker of gastheer nodig heeft. De lessen van Rens zijn zeer interactief en onderhoudend, met de nodige humor en relativering.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business6
NRVT Wonen6
NRVT Business6
Planning:
8 november 2018
Leden en niet leden prijs - € 0.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Courtyard by Marriott Amsterdam Airport
do 08/11/2018, van 09:30 t/m 16:00, Privacy en regelgeving in de praktijk & mag ik bouwen en in gebruik nemen

Summit Makelaarsvak van de toekomst

Omschrijving

De maatschappij verandert in een razendsnel tempo: digitalisering, transparantie, onlinisering, blockchain, cryptocurrency, uitschakelen van de middleman, platformeconomie etc.

Ook het makelaarsvak is onderhevig aan deze invloeden. Verdwijnt de makelaar in de toekomst uit het straatbeeld? Wordt ook de vastgoedtransactie peer-to-peer? Schakelt de blockchain de rol van de makelaar uit?

Zoveel mensen zoveel meningen. Om over dit onderwerp iets zinnigs te zeggen, is de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden: wat is de toegevoegde waarde van de makelaar? En, hoe onderscheid jij je als makelaar in de markt? Is de toegevoegde waarde van de makelaar te digitaliseren? En wat is die toegevoegde waarde waard?

Op 2 oktober vertellen onze sprekers hier meer over.
Programma
12.00 uur inloop en walking-lunch
12.45 uur opening door dagvoorzitter Sven Heinen, voorzitter MVA en eigenaar Smit & Heinen Makelaars en
Taxateurs o/z
13.00 uur Niels Dengel, Change agent bij Minkowski voormalig head retail Google Nederland
13.20 uur Ivo Heukensfeldt Jansen, a.i. directeur NVM Holding
13.45 uur Quintin Schevernels, CEO Funda
14.10 uur paneldiscussie tussen de voorzitters van de verschillende brancheorganisaties: Ger Jaarsma (NVM),
Jan Kees Duvekot (VastgoedPro) en Hans van der Ploeg (VBO) onder leiding van dagvoorzitter Sven
Heinen
14.30 uur pauze
15.05 uur Ingrid Janssen, Associate professor Real Estate Management
15.30 uur Martijn Arets, internationaal platformexpert
15.50 uur verkiezing meest innovatieve makelaar van de toekomst
16.15 uur afronden van de dag door dagvoorzitter Sven Heinen
16.30 uur afsluitende borrel tot 18.00 uur

Educatie
De MVA Academie (in samenwerking met KPE) zorgt dat punten te behalen zijn voor dit programma als activiteit in de vrije ruimte.

VastgoedCert: 3 facultatieve punten voor de kamer Wonen
NRVT: 3 punten voor de vrije ruimte


Sprekers
Niels Dengel, Change it, love it or leave it
Als Change Agent bij Minkowski - een Agency for Applied Futures - en met werkervaring bij Google als Head of Retail van Google Nederland neemt hij je mee naar de mogelijke toekomst van het vak van makelaars.
- Hoe ziet verandering er over het algemeen uit en waar leidt het toe?
- Met welke sectoren kan er een parallel getrokken worden?
- Wat kan de makelaardij verwachten (een paar voorbeelden)
- Krijgt Funda concurrentie van Google?
- Waar moet de makelaar zich op richten om toegevoegde waarde te houden?

Ivo Heukensfeldt Jansen
Als a.i. directeur bij NVM Holding is hij een van de personen die richting geeft aan de toekomst van het makelaars vak.

- Wat kunnen de NVM deelnemingen doen om makelaars meer toekomstproof te maken?
- Welke tools worden hiervoor ontwikkeld?

Quintin Schevernels, CEO Funda
Als voormalig directielid bij o.a. Telegraaf Media Groep en VNU Media heeft hij zeer veel ervaring op het gebied van online marktplaatsen. Hoe ziet hij de toekomst van Funda?

- Welke mogelijkheden zijn er voor Funda om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan de makelaar?
- Hoe kan Funda haar dienstverlening en toegevoegde waarde naar de consument verder uitbreiden?
- Wat is het belang van de makelaar voor Funda?

Ingrid Janssen
Ingrid is als associate professor Real Estate Management verbonden aan TIAS School for Business and Society. Daarnaast is ze partner bij Republiq. Met haar onderzoek draagt ze bij aan de professionalisering van het vastgoedmanagement in alle sectoren waar vastgoed als gebruiksmiddel of beleggingsmiddel wordt ingezet.

- Kan de makelaar die zijn business blijft doen zoals hij/zij het nu doet nog een boterham verdienen over 5 jaar?
- Zijn er concrete bedreigingen voor het vak makelaar?
- Hoe belangrijk wordt het hebben en interpreteren van data?

Martijn Arets
Martijn is ondernemer en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht als internationaal expert op het gebied van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy).

- Welke bedreigingen zijn er in het buitenland voor de makelaardij? En komen die ook naar Nederland?
- Wat kan de markt verwachten van Airbnb? Is de verhuurmakelaar straks game over?
- Wat doen buitenlandse platforms beter dan Funda?

Locatie
Hotel Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam

Het volledige programma kun je vinden op www.mva.nl onder publicaties.

Details
Duur per sessie:255 minuten (4 uur en 15 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

TRAINING: Management & Leidinggeven voor Vastgoedmanagers i.s.m. KENNETH SMIT

Omschrijving

Bij deze managementtraining wordt aangeleerd gedrag doorbroken en ligt de nadruk op het uitbouwen van nieuwe coachingsvaardigheden voor leidinggevende makelaars.
Het succes van de organisatie hangt voor een groot deel af van de mate waarin het management van de makelaardij zich ervan bewust is dat de medewerkers het belangrijkste kapitaal binnen de organisatie zijn, en daar ook naar communiceren. De makelaar vormt dan ook vaak de spil van zijn organisatie. Deze succesfactor is de rode draad tijdens de 2 x 2 daagse training Management en Leidinggeven voor Makelaars.

Leerdoelen:
De makelaars opereert als multifunctionele duizendpoot. Praktische vaardigheden op het gebied van coaching en communicatie spelen een grote rol. In deze training wordt geleerd te werken met verschillende hedendaagse instrumenten voor leidinggevenden o.a. groepscommunicatie, stijlen van leidinggeven, persoonlijke managementstijl, motivatie van medewerkers, sturingsgesprekken en coachend leidinggeven volgens MoRe-Coaching© methode.

Maximaal 10 deelnemers per training.

BINNENKORT CURSUSDATA BEKEND

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.
Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy. Derhalve zijn de trainingen PE-proof.
Rob is vaste columnist bij het business magazine NH Zaken.

Details
Duur per sessie:480 minuten (8 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

TRAINING: Onderhandelen voor Vastgoedprofessionals i.s.m. KENNETH SMIT

Omschrijving

Scoren aan de onderhandelingstafel
Onderhandelen is gebaseerd op goed communiceren, aangevuld met ervaring, kennis, strategie en tactiek. Deze training besteedt aandacht aan de verschillen tussen goed en slecht onderhandelen, de vaardigheden en technieken die een goede onderhandelaar nodig heeft om maximaal resultaat te boeken met behoud van de relatie. Scoren met gevoel.

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- Achterliggende redenen van ‘Waarom en wanneer onderhandelen’; herkennen van de specifieke kenmerken van een onderhandelaar en het zelf kunnen toepassen hiervan.

- Welke minimale voorbereidingen dient men te treffen? Voorbereidingsactiviteiten èn onderhandelingsprocesanalyse. Concessies en de psychologische consequenties daarvan binnen het onderhandelingsproces.

- Positionering van de eigen persoon in onderhandelingsfasen.
Hoe er macht opgebouwd kan worden in een onderhandeling.

- Wat de verschillen zijn tussen een Lose-Lose, Win-Lose en Win-Win onderhandeling. En hoe je kunt komen tot een Win-Win-Plus resultaat. Methodieken als: strategie, winnen of verliezen en aspiratieniveau.

- Hoe om te gaan bij onderhandelen met de factor tijd, tactieken en manoeuvres.
Hoe men het aspiratieniveau van de ander kan beïnvloeden.

BINNENKORT CURSUSDATA BEKEND

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.

Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy. Derhalve zijn de trainingen PE-proof.

Rob is vaste columnist bij het business magazine NH Zaken.

Details
Duur per sessie:480 minuten (8 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

TRAINING: Timemanagement voor Makelaarskantoren i.s.m KENNETH SMIT

Omschrijving

Een training time management hoeft niet saai te zijn, dat kun je ervaren tijdens onze 1-daagse training die boordevol zit met praktische tips en technieken waarmee je samen met je collega’s direct aan de slag kunt gaan.

Dit zijn de direct toepasbare time management tips en technieken die u leert in 1 dag training:

- Slim omgaan met de dagelijkse stroom van e-mail, papierwerk en verzoeken
- Leer alles over onze uitgebreide ervaring met alle actuele time management methodes en invalshoeken
- Effectief plannen en prioriteiten stellen, zonder flexibiliteit te verliezen in het team
- Samen grip krijgen op interrupties, afleidingen en onderbrekingen
- Slim inzetten van moderne communicatiehulpmiddelen (smartphones, tablets etc.)
- Efficiënter communiceren met je collega’s en slimmer samenwerken met minder afleiding en onderbrekingen
- Effectief omgaan met ad-hoc klusjes en het voorkomen van uitstelgedrag bij lange termijn klussen
- Geconcentreerd werken, ook wanneer je samen in een kantoortuin zit
- Het creëren van een optimaal werkproces waarin iedereen 100% overzicht en controle heeft
- Informatiebeheer en archiveren, zowel digitaal als papier, alleen én in teamverband
- Het kiezen en creëren van een optimale werkomgeving (ook wanneer u werkt met flexibele werkplekken).

BINNENKORT CURSUSDATA BEKEND

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.

Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy. Derhalve zijn de trainingen PE-proof.

Rob is vaste columnist bij het business magazine NH Zaken.

Details
Duur per sessie:480 minuten (8 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

TRAINING: Verkooptechnieken voor Vastgoedprofessionals i.s.m. KENNETH SMIT

Omschrijving

Wil je in een wereld die dagelijks onderhevig is aan veranderingen het verschil maken, dan dienen
makelaars op een andere manier vaardigheden aangeleerd te krijgen in combinatie met een stuk bewustwording van de acties die ingezet moeten worden. In deze praktijktraining maken we veel gebruik van de psychologie achter de commerciële communicatie. Advisering op basis van Unique Buying Reasons in plaats van USP’s.

Leerdoelen:
De makelaar opereert als een professional. In de training leert hij structuur aan te brengen in zijn adviesgesprekken. Op welke wijze stelt hij de juiste vragen? Hij leert hoe hij bezwaren kan overwinnen en zijn commerciële slagkracht vergroten door het verkrijgen van relevante informatie. Uiteindelijk is hij beter in staat de klant met de juiste argumenten te overtuigen. De makelaar krijgt inzicht in de psychologie achter de commerciële communicatie. Hij krijgt inzicht in zichzelf en daarmee ook in zijn zakelijk gesprekspartners en hun onbewuste drijfveren.

Maximaal 10 deelnemers per training.

Docent(en)
Rob van de Pas is sinds 2007 professioneel senior trainer bij KENNETH SMIT en heeft daarvoor diverse commerciële functies in de financiële dienstverlening gehad. Waaronder ook bij een grote Noord-Hollandse makelaar.
Rob acteert in zijn trainingen regelmatig als entert(r)ainer. Hierdoor wordt de theorie op een zeer levendige en proactieve wijze over het voetlicht gebracht.

Daarnaast is hij als Insights Discovery Practitioner gespecialiseerd in de psychologie achter de commerciële communicatie. Rob is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties van de advocatuur, notariaat, deurwaarders en accountancy. Derhalve zijn de trainingen PE-proof.

Rob is vaste columnist bij het business magazine NH Zaken.

Details
Duur per sessie:480 minuten (8 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:

Vastgoed introductiecursus Makelaardij

Omschrijving

De eerste stap in stenen – een introductie in de makelaardij
De introductiecursus is bedoeld voor nieuwe (binnendienst)medewerkers die geen ervaring hebben in de makelaardij en onbekend zijn met de gangbare begrippen. Bestemd voor de woningmakelaardij bestaande bouw.

In één dag(deel) komen de highlights aan bod:
A. De belangrijkste werkzaamheden met bijbehorende werkprocessen op een woningmakelaardij
B. Dossiervorming
C. Een stukje praktijk: Tiara en Fundadesk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A. De belangrijkste werkzaamheden met bijbehorende werkprocessen op een woningmakelaardij

1. (Ver)diensten van makelaarskantoren
Korte uitleg over de verschillende diensten waarvoor een makelaar ingeschakeld kan worden en wat het verschil is tussen deze diensten/wiens belangen behartig je dan als makelaar / taxateur.
Verkoop, aankoop, verhuur en taxatie.

Uitleg verdienmodel inclusief begrip no cure no pay, begrip courtage en moment waarop dit uitbetaald wordt.

Korte uitleg over de verschillende branche verenigingen (NVM, Vastgoedpro, VBO) en 'vrije' makelaars. Toelichten NVM en MVA. Erecode NVM kort tonen.

2. Uitleg rol notaris, hypotheekadviseur en taxateur
Uitleg van hun werkzaamheden en aangeven wanneer in het proces zij in the picture komen.

3. Procedure verkoop stapsgewijs uitleggen

4. Procedure aankoop stapsgewijs
- Intake aankoop. Vraag naar financieringsbehoefte/is dat al onderzocht?
- Financiering: welke begrippen komen we vaak tegen.
- Offerte en Opdracht tot dienstverlening
- Invoeren woonwensen
- Hoe krijgt klant het aanbod?
- Hoe kan ik zien wie verkopend makelaar is?
- Inplannen bezichtigingen – welke partijen bel je allemaal
- Organiseren bouwkundige keuring
- Organiseren taxateur (doet hypotheekadviseur dit of aankopend makelaar)
- Organiseren notaris (zie ook verkoop, soms doet aankopend makelaar dit, soms verkopend)
- Verder proces zie verkoop

5. Taxaties
- Via wie plan je de afspraak?
- Uitleg validatie – instituten
- Tarievenafspraak en opdrachtvoorwaarden
- Doelen taxatie
- Stukken taxatie
- Snelheid taxaties

6. Verhuur
Uitleg verschillende begrippen, zoals Air BNB/Short Stay/Tijdelijke verhuur 2 jaar/diplomatenclausule/borg/sociale huur/ vrije sector huur/puntentelling.
Vindplaats modellen huurcontracten.

B. Dossiervorming
1. Opdracht tot dienstverlening, Algemene Voorwaarden en kopie ID
Hoe ziet een opdracht tot dienstverlening er uit. Welke Algemene Voorwaarden zijn van toepassing (consument). Belang privacy / ID / WWFT en controles.

2. Uitleg appartementsrecht en uitleg bijbehorende stukken
Wat is een splitsingsakte en -tekening, huishoudelijk reglement, modelreglement, VVE stukken etc) / wie regelt opstalverzekering en onderhoud. Functie energielabel, NVM vragenlijst inclusief VVE checklist en functie hiervan (mededelingsplicht), lijst van zaken

3. Uitleg eengezinswoning en uitleg bijbehorende stukken
Benodigde stukken. Wie regelt opstalverzekering en onderhoud. Functie energielabel, NVM vragenlijst, lijst van zaken

4. Erfpacht vs eigen grond
Globale uitleg erfpacht systeem en verschillende soorten erfpacht (Gemeentelijk versus particulier, tijdelijk/voortdurend/eeuwigdurend, afgekocht vs niet afgekocht). Uitleg stukje financiering hierbij.

5. Functie van het kadaster
Wat vraag je allemaal op bij het kadaster en wanneer komt het kadaster aan de orde? Uitleg begrippen Vormerkung, kadastraal bericht (zichtbaar milieumelding, monument etc). Leveringsakte. Akte van royement.

6. Overig: Bodemloket / BAG viewer / meetbouten / parkeervergunning
Uitleg waar je informatie kunt vinden.

7. Begrip en doel WOZ
Uitleg verschil WOZ-waarde, vraagprijs, koopsom etc.

8. Monumenten en beschermd stads- en dorpsgezicht
Uitleg hoe je kunt uitzoeken of een object een monument is. Globale uitleg gevolgen monumentenstatus of beschermd stads- en dorpsgezicht.

C. Een stukje praktijk.
Globale introductie Realworks/Goes en Roos

Docent(en)
Arja Portengen werkt als Register Makelaar Taxateur in Amsterdam. Inmiddels heeft ze ruim 20 jaar ervaring in het vastgoed. Ook voor woningcorporaties en commerciële vastgoedpartijen is zij actief geweest. Door haar brede ervaring in de 020-regio kent zij de typische gebruiken die de Amsterdamse makelaardij eigen is. Zij gelooft dat iedereen van elkaar kan leren. Ze werkt het meest prettig in een positieve sfeer, bij voorkeur gepaard met humor en een goede interactie tussen de cursisten en de docent.

Details
Duur per sessie:240 minuten (4 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
10 december 2018
Leden prijs - € 245.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 345.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
ma 10/12/2018, van 09:00 t/m 13:00, Vastgoed introductiecursus Makelaardij

Vastgoedrekenen en methodieken (basis (BAR/NAR/DCF))

Omschrijving

Deze basismodule geeft een inzicht in de meest gebruikte rekenmethodes bij vastgoedtaxaties. Welke methode is geschikt voor welk type waardering. Wat is een DCF, een IRR een BAR of een NAR. Hoe maak je bedragen contant enzovoort. De training is bedoeld voor diegenen die nog weinig ervaring hebben in het vastgoedrekenen.

Docent(en)
René van Holland is vastgoedeconoom. Hij is onder andere gespecialiseerd in de aankoop van (gemeentelijk) vastgoed. Begeleidt onteigeningsprocedures, werkt ondermeer voor een grote gemeente aan stadsontwikkeling en is voorts sparringpartner voor verkoop en transformatie vraagstukken.

Met zijn ruime ervaring op het gebied van vastgoedexploitatie en taxatie weet René welke (praktijk)variabelen een rol spelen op het snijvlak van kostenreductie en waarde creatie. Een training verzorg je met elkaar. Interactie, humor en inhoud zijn hiervoor belangrijke ingrediënten.

Details
Duur per sessie:390 minuten (6 uur en 30 minuten)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Punten:
VGC Wonen6
VGC Business6
NRVT Wonen6
NRVT Business6
Planning:

Wwft training

Omschrijving

In een groep van maximaal 15 personen leer je in twee uur tijd meer over de Wwft (De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) binnen jouw branche. Hoe kun je er mee om gaan, wat zijn de risico's en waar moet je op letten? Wanneer meld je een ongebruikelijke transactie, wat zijn de signalen en hoe ver moet je doorvragen? Daarnaast is er ruimte voor vragen uit jouw eigen praktijk.

Na de training ontvang je een certificaat van deelname, waarmee je aan de Toezichthouder desgevraagd kunt aantonen dat jij en jouw personeel geïnformeerd zijn over de Wwft.

Geef je snel op! De trainingen zullen naar verwachting snel vollopen.

Docent(en)
Ingrid von Burg

Details
Duur per sessie:120 minuten (2 uur)
Benodigdheden:Geen benodigdheden
Planning:
17 januari 2019
Leden prijs - € 55.00 (excl. 21% btw), Niet leden prijs - € 75.00 (excl. 21% btw)
Locatie: Makelaarsvereniging Amsterdam
do 17/01/2019, van 09:30 t/m 11:30, Wwft training