MVA Certified Expat Broker is een samenwerkingsverband van +/- 80 NVM-kantoren, die zich specialiseren in huisvesting (huur en koop) voor expats. MVA Certified Expat Broker bestaat sinds 2015 en werd opgericht als een commissie door het bestuur van MVA. Reden daarvoor was het groeiende aantal International Newcomers die verhuisde naar Amsterdam. De commissie organiseerde bijeenkomsten waarin bepaalde onderwerpen en thema’s werden besproken o.a.: belangenbehartiging, website, pr, evenementen, financiën, juridische zaken en sales. MVA Certified Expat Brokers buiten het verzorgingsgebied van Makelaarsvereniging Amsterdam, dus NVM-makelaars in één van de aangrenzende NVM-afdelingen, hebben zich m.b.t. MVA Certified Expat Broker contractueel verbonden aan MVA.

Daarnaast is op verzoek van de gemeente Amsterdam, Makelaarsvereniging Amsterdam enkele jaren geleden begonnen met de certificering van gespecialiseerde expatmakelaars en is het kwaliteitslabel MVA Certified Expat Broker ontstaan. Reden was de wildgroei aan bureautjes die zich bezighielden met huisvesting, waarbij excessen soms meer regel dan uitzondering waren: huurcontracten met wettelijke verboden bepalingen, de huur en borg pinnen bij de pinautomaat, sleutelgeld, contractkosten, niet terug betalen van de borg. Allemaal zaken die niet passen bij de manier waarop je expats met Amsterdam wilt laten kennismaken.

MVA Certified Expat Broker is partner van IN Amsterdam (het voormalige Expatcenter Amsterdam), The Hague International Centre en huisvestingspartner voor EMA (European Medicines Agency). MVA Certified Expat Broker is de enige gecertificeerde partij op gebied van huisvesting van expats en heeft een marktaandeel van 90% in de Amsterdamse regio. Uitbreiding van het MVA Certified Expat Broker samenwerkingsverband vanuit de Regio Groot-Amsterdam naar de Metropoolregio was daarom een logische stap om huur- en koopwoningen zoekende expats beter te bedienen. Veel consumenten starten hun zoektocht in Amsterdam, maar vestigen zich uiteindelijk op een andere plek in de Metropoolregio of andersom. MVA Certified Expat Brokers zijn actief in Amsterdam, Amstelveen, Utrecht, Delft, Den Haag, Leiden, Wassenaar, Haarlem en Heemstede.

Vind een MVA Certified Expat Broker