Vorige | Volgende

Nicolaas Maesstraat 60 BV 1071RC Amsterdam

Bouwjaar
1901
Woonoppervlakte
161 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
151 m²

Omschrijving

Prachtig en royaal dubbel bovenhuis van ruim 160 M2 gelegen in de geliefde Nicolaas Maesstraat. Dit ruim opgezette bovenhuis heeft de beschikking over 4 slaapkamers en een spectaculair dakterras van 60 M2. Het appartement is zeer netjes onderhouden en beschikt over stijlvolle details, zoals een woonkamer en suite, de originele schouwen, fraai stijlplafonds, een werkende gashaard, een mooie houtenvloer en een plafondhoogte van 3 meter op beide verdiepingen. De Nicolaas Maesstraat is een rustige en ruim opgezette straat gelegen in de gerenommeerde Museumkwartierbuurt, om de hoek van de Van Baerlestraat en het Vondelpark.

Indeling:
Begane grond;
EIGEN entree, trap naar de tweede verdieping, hal die toegang geeft tot alle vertrekken en een toilet met fontein. Toegang tot de 13 meter diepe woonkamer en suite die beschikt over een massief houtenvloer, prachtige stijlplafonds, de originele schouwen en een werkende gashaard. Vanwege de hoge plafonds en de grote raampartijen is er bijzonder veel lichtinval in het appartement. Het eetgedeelte bevindt zich aan de achterzijde en het woongedeelte bevindt zich aan de voorzijde. Hiernaast is een ruime werkkamer. Zowel aan de voor- als achterzijde bevindt zich een balkon. De bijzondere open keuken is gelegen aan de achterzijde en heeft de beschikking over een 5-pits gasfornuis, met hetelucht oven, een vaatwasser en een afzuigkap. De keukenwand is bekleed met een waanzinnig mooi mozaïek werk.

Derde verdieping;
Overloop, gang, aan de achterzijde de "master bedroom" met fraai ingebouwde kastenwand en openslaande deuren naar het balkon. Hiernaast bevindt zich een kleinere slaapkamer. Ingebouwde kasten in de gang, voor wasmachine en droger, CV- ketel en aan de andere zijde van de trap een bergkast.
Dan is een van de absolute toppers van dit heerlijke bovenhuis de nieuwe badkamer in het midden. Je wordt overvallen door een oase van rust, een spectaculaire plantenwand, niet van echt te onderscheiden, een royale inloopdouche, vrijstaand ligbad, prachtig wastafelmeubel met dubbel wastafel en een tweede w.c.
Aan de voorzijde liggen nog twee goed formaat slaapkamers beide met een inbouwkast.

Dakterras;

In 2005 is dit waanzinnige dakterras aangelegd, met dakopbouw voor uw kussens en andere spullen.
Het dakterras heeft een koelkast, douche met warm water en is voorzien van elektra. U heeft hier een mooi uitzicht over de stad, voldoende ruimte om lekker te loungen, te dineren, maar vooral te genieten van zon!

Vereniging van eigenaren;
De VvE bestaat uit twee leden en wordt beheerd.
De servicekosten bedragen thans € 170,- maand.

Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond.
- Door het gehele appartement ligt een prachtige houtenvloer.
- Royale dakterras van 60 M2 met de gehele dag zon!
- Conform de Nen2580 meting heeft het gehele appartement een woonoppervlakte van 160,8 m2
- Levering in overleg, kan snel.
- Nieuwe luxe badkamer
- Voordeur onlangs geschilderd en voorzien van nieuw veiligheidsslot


Locatie
Het pand is gelegen in een van de meest geliefde straten in Amsterdam Zuid, op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein en om de hoek van de bekende Van Baerlestraat met zijn vele speciaalzaken en boetiekjes. Hier vindt men onder andere Renzo’s Delicatessen, The Seafood Bar en Entrecote et les Dames. De luxueuze winkelstraten P.C. Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat zijn zeer nabij. Op de Cornelis Schuyt treft u onder andere de bekende slagerij de Schuyt, bloemenspeciaalzaak Menno Kroon, brasserie van Dam, koffie/ lunchroom de Joffers en het café Verhulst. Door de ligging nabij het Museumplein, de grote verscheidenheid aan restaurants en de vele winkels- en speciaalzaken in deze omgeving, is de Nicolaas Maesstraat een zeer aantrekkelijke locatie om te wonen. Voor ontspanning is het Vondelpark op enkele minuten afstand en de prachtige grachten in het centrum van Amsterdam zijn ook binnen een handomdraai te bereiken.

*****ENGLISH TRANSLATION BELOW*****


Beautiful and double floor apartment, of 161 m2 located in the beloved Nicolaas Maesstraat. This spacious upstairs apartment has 4 bedrooms and a lbig roofterrace from 60 M2. The house is very neatly maintained and features stylish details such as a living room en suite, the original shutters, beautiful style ceilings, a working fireplace, a beautiful wooden floor and a ceiling height of 3 meters on both floors. The Nicolaas Maesstraat is a quiet and spacious street located in the renowned Museumkwartierbuurt, around the corner of Van Baerlestraat and the Vondelpark.

Format:
Ground floor;
Own entrance, stairs to the second floor, hall that gives access to all rooms and a the toilet. Access to the 13 meter deep living room en suite which features a wooden floor, beautiful style ceilings, original shades and a working gasfireplace. Due to the high ceilings and the large windows, there is a lot of light in the house. The dining area is back side and the living area is at the front. The kitchen is at the rear, with features a 5-burner gas cooker, and oven, dishwasher. Next to the livingroom is an extra room, now used as a study with built in closet.
Third floor;
Hallway, at the rear the "master bedroom" with beautiful built-in cupboards and patio doors to the balcony. Next to that is a smaller bedroom. Built-in cupboards in the hallway, for washing machine and dryer, central heating boiler and on the other side of the stairs a storage cupboard.
Then one of the absolute highlights of this lovely house is the new bathroom ( 2022) in the middle. You will be surprised by an oasis of peace, a spectacular plant wall, indistinguishable from the real thing, a spacious walk-in shower, freestanding bath, beautiful washbasin furniture with double washbasin and a second toilet
At the front are two more good-sized bedrooms, both with a built in closet.

Roof terrace;

This amazing roof terrace was built in 2005..
The roof terrace has a shower and is equipped with electricity.
Here you have a beautiful view over the city, plenty of space to lounge, dine, but above all to enjoy the sun!

Owners Association;
The VvE consists of two members and is managed.
The service costs are currently € 170,- month.

Details
- Located on own ground.
- New bathroom ( 2022)
- There is a beautiful wooden floor throughout the apartment.
- Spacious roof terrace of 60 M2 with sun all day long!
- In accordance with the Nen2580 measurement, the entire apartment has a living area of ??160.8 m2
- Delivery in consultation, can be done quickly.
- In the middle is the wonderfull new bathroom ( 2022)
- Front door recently painted
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
161 m²
Perceeloppervlakte
151 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder