Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Omschrijving

Het landschappelijke karakter van de Haarlemmer­meerpolder vormde dé inspiratiebron voor het ontwerp van de Elzenhove. Het geeft de villa dat unieke en karakteristieke karakter. Verder is de verkaveling zo opgezet dat het hof wordt omsloten door elzensingels. Achter deze singels, het water en de rietkragen kun jij straks heerlijk ontspannen.

Elzenhove wordt ontsloten door twee bruggen over de
bollensloot. Ga je een van de bruggen over, dan begeleiden de elzen je rechtstreeks naar je toekomstige woning; een Longhouse of een Squarehouse met zo’n 250 m² woonopper­vlakte. De villa’s worden afwisselend in het hof geplaatst, waardoor een speels uiterlijk ontstaat.

Beide type villa’s krijgen een eigen dakafwerking. Als er wordt gekozen voor een Longhouse dan heeft de woning straks een rieten dak. Liever een Squarehouse? Dan wordt de kap bedekt met leisteen. Ook de vorm van het dak wordt bijzonder. De villa krijgt een soort mansarde kap dat doet denken aan de tijd van de Franse barok. Het vormt bovendien een prachtig contrast met de elzensingels. Omdat de nok over de diagonaal van de woning wordt gedraaid, ontstaat in het zijaanzicht van de kap een schuinoplopende helling. Dat benadrukt het dakensilhouet nog eens extra. Verder geven ook de ramen en raampartijen van verschillende groottes de villa een eigenwijze uitstraling mee.

Lees de volledige omschrijving

Ontwikkelaar

Ontwikkelaar
Smit's Bouwbedrijf B.V.

Types