Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Omschrijving

Haarlem Nieuw-Zuid
In het totaal nieuw te ontwikkelen deel van Haarlem, genaamd Haarlem Nieuw-Zuid, staat veel te gebeuren. Naast de twee reeds gerealiseerde woontorens Tango en Twister, zal onder andere het Aziëpark én het naastgelegen winkelcentrum een complete metamorfose ondergaan. En er staat nog meer te gebeuren.

In het Aziëpark zullen namelijk nog twee prachtige torens, genaamd de Parktorens, worden gerealiseerd. Op loopafstand van het overdekte wijkwinkelcentrum met meer dan 125 winkels met onder andere de Albert Heijn, Blokker, DekaMarkt en de HEMA. Het openbaar vervoer rond deze locatie is prima geregeld. Zo ben je snel in het centrum van Haarlem en zijn er busverbindingen met Amsterdam en Schiphol. En er is zelfs een snelle busverbinding met Amsterdam Zuid. Met de auto is de snelweg A9 binnen enkele minuten bereikbaar. Ook de natuur is om de hoek, denk aan Poelbroek en aan de vrije natuur in Meerwijkplas.

De Parktorens
De Parktorens krijgen met hun opvallende ronde vorm een markante uitstraling. De ene Parktoren bestaat uit 11 woonlagen en de andere Parktoren is net iets hoger en zal uit 14 woonlagen bestaan. Onder het park komt een ruime parkeergarage. Het Aziëpark loopt eroverheen door, waardoor de Parktorens letterlijk met hun “voeten” in het park staan. Het gaat in de Parktorens totaal om 125 appartementen in verschillende woningtypen met verschillende afmetingen. Niet alleen qua hoogte en ligging, ook qua woonruimte en uitzicht is er veel te kiezen. De woonoppervlaktes van de appartementen variëren van ca 80 tot 130 vierkante meter. Er is dus volop keuze, ook al omdat je je appartement naar wens kunt indelen.  Alle appartementen hebben vloerverwarming én –koeling én zijn voorzien van een grote buitenruimte van circa 7 meter breed.

Duurzaamheid
In de Parktorens is duurzaamheid een erg belangrijk aspect. Uiteraard gelden er voor nieuwbouwprojecten bepaalde duurzaamheidseisen, maar voor deze twee prachtige ronde torens doen we er een schepje bovenop. Voor de kenners: De EPC van een nieuwbouwhuis dient 0,4 te zijn, terwijl deze bij de Parktorens veel lager, namelijk 0,11 is. Dat betekent dat het gebouw extra energiezuinig is. Dit doen we onder andere met gesloten bronnen voor warmte– en koude opslag in de grond, triple glas, zonnepanelen en nog veel meer. Er komen geen gasaansluitingen voor de Parktorens. Volgens de GPR berekening, die de duurzaamheid van een gebouw in beeld brengt, scoren de Parktorens zelfs een 9,5 voor het onderdeel energie. Hierover later meer.
 
Park
De gemeente Haarlem heeft een nieuw stadspark ontworpen, het Aziëpark. Met oude bomen en nieuw groen, grasvelden en een slingerend water wordt dit park een groene zone van Haarlem Nieuw-Zuid.

De kenmerken van de Parktorens zijn:

  • De diversiteit van woningtypen van 80m2 tot 132m2 woonoppervlak
  • De extra duurzaamheid, EPC=0,11
  • Vloerverwarming én –koeling
  • De Parktorens staan letterlijk met hun “voeten” in het Aziëpark
  • De ruime parkeergelegenheid onder het park
  • De bereikbaarheid is super
  • Het zicht over het Park, en naarmate je hoger komt, vrij uitzicht over de stad en de natuur
  • Veel licht in het appartement door de grote ramen in de gevel
  • De aparte fietsenstalling
De Planning
Op dit moment worden de Parktorens verder uitgewerkt. Zodra we meer informatie hebben over de start van de verkoop, zullen wij dat hier en middels nieuwsbrieven aan belangstellenden melden.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over dit nieuwbouwproject? Meld je dan aan als belangstellende via deze website. Je krijgt dan automatisch het laatste nieuws in je mailbox.

Duurzaamheidshypotheek
Via deze link vertellen wij je graag over de fantastische mogelijkheden die VORM Finance met de Duurzaamheidshypotheek voor je kan betekenen.

Lees de volledige omschrijving

Ontwikkelaar

Ontwikkelaar
Vorm Ontwikkeling B.V.