Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Omschrijving

Verwonderen, ontdekken, exploreren… Hier in nieuwbouwplan Xplore in Diemen - op steenworp afstand van Amsterdam - valt je elke dag weer iets nieuws op. Tussen al het groen ontwaar je de kleurenpracht van de vele vlinders, ravotten de kinderen op een recent gevonden speelplek en heeft het buurthuis alweer een verrassend cultureel programma. In deze nieuwe woonbuurt komen zo’n 700 woningen die variëren in huur en koop, en in groottes, hoogtes en vormen. Blijf je verwonderen… elke dag weer! 

In Xplore woon je veilig en besloten door de 4 woongebieden die rondom de intieme binnenhoven liggen. Privévoortuinen lopen in zachte lijnen over in het openbare groen, zodat je gemakkelijk contact maakt met je buren. De kinderen ontdekken het groen, terwijl jij ontspannen met de buren aan de picknicktafel borrelt. Ook in het midden van de wijk is er plek om te ontspannen en te ontmoeten, bijvoorbeeld in het buurthuis en de brede school. Vanaf de verspringende terrassen van de school kijk je uit over het groene hart van de wijk en op het schoolplein met schooltuin. Kinderen krijgen hier alle ruimte om de omgeving - en zichzelf - te ontdekken.

In Xplore ben je omringd door de natuur. Het groen in het midden van de wijk loopt via zachte overgangen over in de meer intieme binnenhoven. De besloten, natuurlijke omgeving stimuleert spelen, ontdekken en ontmoeten. Het groen is overal in de buurt voelbaar en beleefbaar. En dat vlak bij de ‘grote’ stad Amsterdam! Wandelpaden doorklieven het gebied, speelplekken liggen verscholen tussen de bomen. De groene omgeving staat in verbinding met het bestaande Bergwijkpark en ook de singel sluit aan op het water in de buurt. Xplore voelt groen, open en luchtig, als een stadspark, mét prachtige woningen erin.

Lees de volledige omschrijving

Ontwikkelaar

Ontwikkelaar
BPD Ontwikkeling, Regio Noord-West