Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Omschrijving

Unieke locatie in Amsterdam, gelegen in de Pijp
Het Asscherkwartier is een unieke locatie. Dankzij de combinatie van een kindvriendelijke en gemengde wijk met de dynamiek van de stad. De combinatie van historische gebouwen (het Asschergebouw en het voormalig Raadhuis van gemeente Nieuwer Amstel) en comfortabele nieuwbouwwoningen. De combinatie van de rust van een eigen tuin en de drukte van de Pijp, met alle cafés, restaurants, parken en lunchrooms. Kortom, een plek die de rust van een woonbuurt combineert met de drukte en bedrijvigheid van een stad. Een plek dus, die zich aan jou aanpast. En niet andersom.

Asscherkwartier

De naam Asscherkwartier is ontleend aan een van de meest prominente gebouwen in deze buurt: “het Asschergebouw”. Een gebouw met geschiedenis, gebouwd door een firma met evenveel geschiedenis: De Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij, opgericht in 1854 en wereldberoemd in de internationale diamantwereld. In de hoogtijdagen van het bedrijf werkten er maar liefst 300 slijpers, waarvan een groot deel in de karakteristieke diamantbewerkershuisjes rondom het bedrijf woonde. Veel van deze huisjes zijn bewaard gebleven en kenmerken de buurt op een pittoreske wijze. Het nieuwbouwplan zorgt voor hernieuwde dynamiek en bedrijvigheid in dit unieke deel van de stad.

Het Asschergebouw
Het Assschergebouw is een rijksmonument. Het werd in 1907 gebouwd door architect Gerrit van Arkel, de ontwerper van de vroegere Diamantbeurs op het Weesperplein. Het gebouw heeft iets weg van een kasteel of middeleeuwse kerk. De bouwstijl is mogelijk een verwijzing naar de middeleeuwen, een tijd waarin ambachten een belangrijke rol speelden. Ook is de invloed van de kunststijl Art Nouveau en van architect Berlage duidelijk te zien. Het gebouw is van binnen prachtig monumentaal en beschikt over plafonds van maar liefst ruim 4 meter hoogte.

Voormalig Raadhuis
Het voormalige Raadhuis van de gemeente Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen) werd ontworpen door architect Roelof Kuipers en gerealiseerd door W.J. de Groot. Het is gebouwd in Neo-Renaissancestijl, met een hoge stoep en een trapgevel. Door uitgerekend voor die plek te kiezen, wilde de gemeente Nieuwer-Amstel duidelijk maken dat zij niet gecharmeerd was van de uitbreidingsplannen van de gemeente Amsterdam. Ironisch genoeg heeft het pand van 1914-2007 onderdak geboden aan het Amsterdamse Gemeentearchief, het grootste archief in zijn soort. Dit prachtige gebouw wordt getransformeerd tot een luxe hotel met een uitnodigende lobby waar tevens buurtbewoners welkom zijn.
 
Fase 1
Verkoopfase 1, 25 nieuwbouwwoningen- en appartementen, is 100% verkocht en in aanbouw. De oplevering staat gepland in het 3e kwartaal van 2017.

Nieuw aanbod
In voorbereiding: appartementen aan de Amsteldijk, aan de Amstel. Blok D.

Lees de volledige omschrijving

Ontwikkelaar