5-11-2015

Komende weken weer te zien in Amsterdam, campagne rond meldpunt Zoeklicht.
Wie in Amsterdam een woning huurt, moet zich aan de regels houden. Niet iedereen doet dit. Overtreding– woonfraude -  heeft negatieve gevolgen voor de omgeving en voor mensen die een woning zoeken. In november start Zoeklicht weer een campagneperiode van drie weken om woonfraude te voorkomen, en de mogelijkheid om dit te melden.

De campagne

Het doel van de campagne is Amsterdammers, zowel huurders als verhuurders, bewust te maken, te waarschuwen en te behoeden voor illegale onderhuur en de consequenties die hieraan verbonden zijn. Woonfraude, zoals onderhuur, is oneerlijk, onveilig en onaangenaam. Via meldpunt Zoeklicht kan men illegale bewoning, prostitutie of mensenhandel, verhuur aan toeristen en andere woonfraude melden.

Over Zoeklicht

Zoeklicht is een samenwerking van de gemeente Amsterdam, Makelaarsvereniging Amsterdam, Vastgoed Belang en de Amsterdamse woningcorporaties. Zij werken al bijna 20 jaar samen in het voorkomen en aanpakken van Woonfraude.

Meldpunt Zoeklicht

In week 45 47 en 48 hangen er posters in de stad, zendt AT5 spotjes uit en wordt in lokale dagbladen en huis-aan-huis bladen aandacht geschonken aan meldpunt Zoeklicht. In alle uitingen wordt verwezen naar de website www.amsterdam.nl/zoeklicht.

Bron: https: