Nieuws

MVA huisvestingspartner Europees Medicijn Agentschap

Makelaarsvereniging Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Expat Help, de specialist op gebied van relocation. De Amsterdamse afdeling is met haar label MVA Certified Expat Broker huisvestingspartner voor de medewerkers van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) dat in de komende anderhalf jaar stapsgewijs vanuit Londen naar Amsterdam verhuist. Naar verwachting zullen 900 personen die bij EMA werken naar de Amsterdamse regio verhuizen.

Edward van den Bergh van Expat Help is blij met de samenwerking met de gecertificeerde expatmakelaars van MVA: ‘Het is een enorme klus om 900 gezinnen te huisvesten. De Amsterdamse Woningmarkt is op dit moment al uitdagend. Alleen met betrouwbare en gekwalificeerde partners lukt het om die klus te klaren.’

Op verzoek van gemeente Amsterdam is Makelaarsvereniging Amsterdam enkele jaren geleden begonnen met de certificering van gespecialiseerde expatmakelaars. Reden was de wildgroei aan bureautjes die zich bezighielden met huisvesting, waarbij excessen soms meer regel dan uitzondering waren: huurcontracten met wettelijke verboden bepalingen, de eerste keer huur en borg pinnen bij de pinautomaat, sleutelgeld, contractkosten, niet terug betalen van de borg, allemaal zaken die niet passen bij de manier waarop je expats met Amsterdam wilt laten kennismaken.

MVA-makelaars zijn allemaal lid van de NVM. Dat wil zeggen dat ze werken volgens de regelgeving van de NVM en alle landelijke en plaatselijke wet- en regelgeving. Een MVA-makelaar treedt dus op namens één partij (huurder óf verhuurder, koper óf verkoper), rekent geen contractkosten, maakt gebruik van een gedegen en legaal huurcontract en heeft bouwkundige, juridische en procesmatige kennis in huis. In geval een makelaar zich niet houdt aan deze regels, dan kan een klant een klacht indienen bij de Raad van Toezicht van de NVM.

Naast deze algemeen van toepassing zijnde kwaliteiten van de MVA-makelaar, is de Certified Expat Broker extra opgeleid voor huisvesting van expats. Het betreft een groep van +/- 30 makelaarskantoren die verplichte opleidingen moeten volgen om hun dienstverlening te verbeteren. Die opleidingen betreffen vreemde talen, gebruiken, wensen en omgangsvormen van inwoners uit andere landen, maar ook juridische kennis op gebied van bijvoorbeeld aan- en verhuur. De MVA Certified Expat Broker is de enige gecertificeerde partij op gebied van huisvesting van expats. 

MVA Certified Expat Broker heeft als samenwerkingsverband een marktaandeel van 90% in de Amsterdamse regio. De huisvesting van EMA zal zich echter niet tot dit gebied beperken. Edward van den Bergh: ‘Veel EMA-medewerkers starten hun zoektocht in Amsterdam, maar uiteindelijk zullen veel gezinnen uitwaaieren over de hele Metropoolregio, en zelfs tot Utrecht en Leiden aan toe.’  Om ook aan die vraag te kunnen voldoen onderzoekt Makelaarsvereniging Amsterdam samen met de omliggende NVM-regio’s op welke wijze er samengewerkt kan worden op dit gebied. Uitbreiding van het label MVA Certified Expat Broker naar andere regio’s is daarbij een optie, maar ook nauwere samenwerking tussen makelaarskantoren in verschillende afdelingen gaat de dienstverlening aan de woningzoekende expat verbeteren.

Voor meer informatie: mvahousing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *