23-12-2021

Stel: Je wilt maximaal 1 uur forenzen, je dochter wil maximaal 30 minuten fietsen naar school en het budget voor een nieuw huis is ongeveer € 450.000,-. Waar kan je het beste wonen op basis van deze wensen? De nieuw ontwikkelde tool ‘Homelocator’ geeft direct antwoord op deze vraag. 

Homelocator is ontwikkeld door Momentum Technologies, Clearstone, Goes & Roos en de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA). De tool helpt woningzoekenden die in de regio Amsterdam komen wonen en werken om een geschikt huis te vinden. Het doel is om woningzoekende bewust te maken van de korte reisafstanden om binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een passende woning te vinden. 
  
Hoe werkt Homelocator?
De tool maakt gebruik van verschillende gegevens zoals reistijden, actuele marktwaarden en het beschikbare woningaanbod. Door verschillende filters kunnen woningzoekenden op een snelle manier inzicht krijgen welke woningen beschikbaar zijn voor welke prijs binnen een bepaalde reistijd. 
Het is mogelijk om meerdere reistijden in te geven, bijvoorbeeld 30 minuten fietsen van een school en een uur autorijden van en naar de werkplek. Het overlappende gebied dat de kaart vervolgens laat zien, is het gebied waarbinnen een huis kan worden gezocht dat aan beide zoekcriteria voldoet en binnen het budget past.

Afstand en reistijd tussen werk en woning
De afstand en reistijd tussen werk en woning worden steeds belangrijkere factoren in de jacht op een koopwoning. 

Jerry Wijnen, voorzitter van de MVA: ‘Nu koophuizen op veel plekken duur en schaars zijn geworden, nemen mensen in hun woningkeuze steeds meer reistijd voor lief. Wat daarbij helpt is dat, vergeleken met andere grote steden, de afstand van Amsterdam naar andere mogelijke woonplaatsen, zoals Haarlem, Alkmaar of Hilversum, betrekkelijk klein is. Ook de combinatie van thuiswerken en reizen speelt een steeds grotere rol.’

MRA als één woongebied
Woningzoekenden hebben vaak onvoldoende zicht op de mogelijkheden in de metropool regio Amsterdam en richten zich in hun zoektocht naar een woning vaak in eerste instantie op Amsterdam. 

Jerry Wijnen: ‘Mensen beseffen vaak niet hoe dicht andere steden en woonplaatsen bij Amsterdam liggen. De tool maakt de mogelijkheden inzichtelijk en nieuwe gebieden interessanter.’

Voor wie is de tool te gebruiken?

De tool is vanaf nu te gebruiken door de bij de MVA aangesloten makelaars, ter uitbreiding van de dienstverlening. De makelaar die de tool wil gebruiken, betaalt jaarlijks een abonnement om toegang te krijgen. De makelaar kan via codes een klant toegang geven tot Homelocator. Daarnaast kan de tool ook geïntegreerd worden op de eigen website van de makelaar.
Voor mediaverzoeken of voor de link naar de demoversie kunt u contact opnemen met Istvan Liong, Makelaarsvereniging Amsterdam van maandag tot en met donderdag van 08:30 – 17:00, op 020 673 3322 of stuur een email naar: info@mva.nl.

Deel dit bericht