Nieuws

WWFT & AVG Update

Afgelopen dinsdag 27 maart en vandaag donderdag 29 maart is er een bijeenkomst georganiseerd in het Regus gebouw op de Zuidas over de Wwft en de AVG.

Een makelaar en/of taxateur is verplicht zich zowel aan de richtlijnen van de Wwft als de AVG te houden. Experts Felix Zonneveld (Graydon) en Meghelina Moesker (ComplyNow) hebben meer verteld over de Wwft en Ingrid von Burg (ComplyNow) meer over de AVG.

De eerste presentatie was gericht op de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en had met name de focus op de 4e Europese anti witwasrichtlijnen die 6 maart is aangenomen door de Tweede Kamer en nu bij de Eerste Kamer ligt. Op 3 april wordt deze wet behandeld in de Eerste Kamer. Deze nieuwe aanscherping heeft een grote impact op makelaars! Er is ingegaan op de verplichtingen voor makelaars en welke dienstverlening er geboden kan worden om de makelaars te ondersteunen bij het voldoen aan die verplichtingen.

Tijdens de tweede presentatie over de AVG is Ingrid ingegaan op de wijzigingen in de regelgeving die vanaf 25 mei ingaan en hoe makelaarskantoren hiermee om kunnen gaan. ComplyNow kan assisteren bij de implementatie van de AVG door middel van consultancy en trainingen.

Verdere documentatie over de dienstverlening van beide partijen tref je aan op de Membersonly bij ‘documenten’. Je kunt hier documenten vinden inzake Wwft o.a. handleiding, database overzicht en stappenplan etc. Ook de prijzen van beide partijen kun je terug vinden, voor meer informatie adviseren we je direct contact op te nemen met beide partijen.

Daarnaast zal de MVA Academie zal samen met ComplyNow een cursus/scholing aan gaan bieden dat zal gaan over hoe je WWFT en AVG kan implementeren binnen jouw organisatie. Mocht hier meer informatie over bekend zijn, wordt dit kenbaar gemaakt.

Graydon heeft voor MVA leden een landingspagina gemaakt, waar vrijblijvend informatie kan worden opgevraagd. Ga naar: www.graydon.nl/mva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *