Nieuws

WWFT & AVG wat moet ik ermee…

Zoals vorige week aangekondigd in de nieuwsbrief organiseert de MVA op dinsdag 27 en donderdag 29 maart twee bijeenkomsten waar informatie wordt gegeven over de Wwft en de AVG. In dit nieuwsbericht meer informatie over de locatie, programma, sprekers etc.

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten via ‘members only’.  Per bijeenkomst is er plek voor maximaal 100 personen we vragen daarom per kantoor alleen de mensen in te schrijven die in hun dagelijkse werk met deze wet en verordening te maken hebben/krijgen.

Locatie
Regus Amsterdam Vinoly
Auditorium
Gustav Mahlerplein 2
1082 MA Amsterdam

Datum
Dinsdag 27 maart 2018
Donderdag 29 maart 2018

Kosten
De toegang is gratis.

Programma*

07.45 – 08.15 uur          Inloop incl. broodjes, koffie en thee
08.15 uur                        Presentatie Graydon
09.00 – 09.15 uur          Pauze met koffie en thee
09.15 – 10.00 uur          Presentatie ComplyNow
10.00 – 10.30 uur          Mogelijkheid tot het stellen van vragen
*wijzigingen onder voorbehoud

Sprekers

Graydon: Felix Zonneveld, adviseur risk & compliance
ComplyNow: Ingrid von Burg, auditor en compliance officer

Felix Zonneveld is vanaf het begin betrokken bij de samenwerking van Graydon, NVM en ComplyNow. Hij zal samen met een van de adviseurs van ComplyNow, Ingrid von Burg, de presentatie geven.

De presentatie zal gericht zijn op de  Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwtf) en met name de focus op de 4e Europese anti witwasrichtlijnen die 6 maart is aangenomen door de Tweede Kamer en nu bij de Eerste Kamer ligt. Deze nieuwe aanscherping heeft een grote impact op makelaars! Er wordt ingegaan op de verplichtingen voor makelaars en welke dienstverlening er geboden kan worden om de makelaars te ondersteunen bij het voldoen aan die verplichtingen. 

Met betrekking tot de AVG zal Ingrid ingaan op de wijzigingen in de regelgeving en hoe hieraan voldaan kan worden. 

Algemene informatie
Wwft (wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme)
Een makelaar en/of taxateur is verplicht zich aan de richtlijnen van de Wwft (wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme) te houden. Het is nog niet voor iedereen duidelijk welke stappen er binnen een organisatie genomen moeten worden om aan deze richtlijnen te voldoen. Om deze reden heeft de MVA de adviesorganisaties Graydon en ComplyNow (waar de NVM een samenwerking mee aan is gegaan) uitgenodigd om aan de MVA-makelaar en taxateur uitleg te geven en verdere vragen te beantwoorden.

AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming)
Woningmakelaars hebben tot 25 mei 2018 om te voldoen aan de nieuwe privacywet. Wat houdt de nieuwe privacywet nou precies in en wat betekent dit in de praktijk. Adviesorganisatie ComplyNow zal ook meer uitleg geven over de AVG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *