Nieuws

Weer transparante prijsvorming voor vier woningen!

Minder dan een week na de eerste succesvolle verkoop van een woning via Biedopdezewoning.nu, zijn er inmiddels vier nieuwe objecten te vinden op de website van de transparante prijsvormingstool. Het betreft een leuk en fris appartement aan de Baden Powellweg in Amsterdam, twee prachtige appartementen in Amsterdam Oud-Zuid aan de Johannes Vermeerstraat, en een eengezinswoning in Amstelveen. 

Woningen worden tegenwoordig vaak verkocht via een inschrijving. Veel mensen vinden dat niet fijn. Het is moeilijk om te bepalen hoe hoog je bod moet zijn. Maar ook welke voorbehouden je kunt bedingen ten aanzien van bijvoorbeeld de financiering of de bouwkundige keuring. En vaak ontbreekt de transparantie: wordt mijn bieding niet gebruikt in de onderhandeling met een ander? 

Om die redenen is Biedopdezewoning.nu ontwikkeld door het veilinghuis Eerste Amsterdamse, in opdracht van Makelaarsvereniging Amsterdam. Chris van Dam van de makelaarsvereniging legt uit waarom: ‘Als MVA vertegenwoordigen wij 600 NVM-makelaars en kandidaat-makelaars in en om Amsterdam. We merken elke dag dat de woningmarkt overspannen is. Verkopen boven de vraagprijs zijn aan de orde van de dag, net als de inschrijvingen waarmee de prijzen tot stand komen. Daartegenover staat een maatschappelijke behoefte aan transparantie en duidelijkheid. Als makelaar wil je je klanten goed bedienen. En als die klanten, of dat nu is als koper of als verkoper, behoefte hebben aan transparante prijsvorming, dan moeten wij de makelaar daarmee faciliteren. Om die reden hebben we Biedopdezewoning.nu in de afgelopen anderhalf jaar ontwikkeld. We hebben bij die ontwikkeling makelaars betrokken, maar ook de klant van de makelaar, het notariaat, woningontwikkelaars, banken, marketeers en andere partijen die een rol spelen op de woningmarkt.’

Slauerhoff 51 in Uithoorn was vorige week de eerste woning die via Biedopdezewoning.nu geveild werd. Inmiddels staan er vier nieuwe woningen te koop waarbij de prijsvorming tijdens het biedproces voor iedereen zichtbaar is. ‘Wij zijn natuurlijk heel blij dat de markt het product zelf op pikt’, zegt Chris van Dam. ‘We werken nu met een eerste versie die goed blijkt te werken. We zijn echter nog volop aan het doorontwikkelen en gebruiken de feedback van makelaars, kopers, verkopers en andere betrokken partijen om het product nog beter en toegankelijker te maken.’ 

Wil je meer weten over transparante prijsvorming via Biedopdezewoning.nu? Kijk dan voor de meest actuele informatie op www.biedopdezewoning.nu.


Niet voor publicatie: behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Eerste Amsterdamse via info@eersteamsterdamse.nl of 020-2148998.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *