Vorige | Volgende

Nova Zemblastraat 7 - F 1013RJ Amsterdam

Bouwjaar
1984
Woonoppervlakte
68 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**Please find the English translation below**


Op een rustige maar centrale plek, aan de rand van het centrum, de Jordaan en de Spaarndammerbuurt ligt dit fijne 3-kamer appartement van 68 vierkante meter. Het gebouw betreft een oud pakhuis, welke in 1984 verbouwd is naar een wooncomplex. Het karakter is gebleven, maar het gemak (betonnen vloeren, energielabel A) is er ook! Het appartement ligt op de eerste verdieping, heeft een grote woonkamer, een dichte keuken, twee slaapkamers en een eigen berging de begane grond.
Nieuwsgierig geworden? Bel ons voor het maken van een afspraak. Één van onze makelaars leidt je graag rond.

Het complex kenmerkt zich naast haar voormalige pakhuisstatus door een gezellige binnentuin, waar een leuke mix van bewoners achter de voordeuren schuilgaat. Een ware afspiegeling van het Amsterdam van Nu.

LOCATIE:
En dan de plek! Je zit echt overal dichtbij: de Jordaan, het Centrum, het Westerpark, de Houthavens, het pontje naar de NDSM werf.. En toch kan je de auto hier nog gemakkelijk parkeren (ook in de ruime parkeergarage in de Pontsteiger), je fietst met 5 minuten naar het CS, maar rijdt ook met de auto via de vernieuwde Spaarndammerbuurt naar de Ring A10-West of achter het fraaie CS langs naar de Ring A10 Oost.

INDELING:
Via de entree stap je direct de centrale hal in, welke toegang geeft tot de meeste vertrekken. Links een berging met stookopstelling, daarnaast de eerste slaapkamer aan de voorzijde. De tweede en grootste slaapkamer ligt aan de achterzijde van het appartement, met tussen de beide slaapkamers de geheel betegelde badkamer, met wastafel, douchehoek en aansluiting voor de wasmachine. De granitovloer is karakeristiek voor het bouwjaar.

Naast de badkamer tref je het separate toilet, met fontein en ventilatie.

De woonkamer is gelegen aan een brede en rustige doodlopende steeg, direct naast de Le Mairegracht, met een grote steiger waar het heerlijk vertoeven is. De woonkamer heeft een grote raampartij op het zuidwesten, wat naast veel licht, ook een ruimtelijk gevoel geeft. Deze pui is in zijn geheel in 2018 vervangen. Ook vind je hier de dubbele openslaande deuren met frans balkon in de middag en avondzon!

De keuken ligt direct in het verlengde van de woonkamer, aan de voorzijde van het appartement. Deze is middels een eenvoudige scheidingswand met ramen afgesloten, maar is, indien gewenst, eenvoudig bij de woonkamer te trekken. Het originele keukenblok is eenvoudig, netjes en doeltreffend.

Voor de indeling verwijzen we je tevens graag door naar de plattegronden, deze zijn te bekijken in 2D en in 3D en zijn te vinden onder het kopje "plattegrond".

ERFPACHT:
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam, welke in erfpacht is uitgegeven. Voor het gebruik van deze grond betaal je als eigenaar een vergoeding, welke is afgekocht tot en met 30 april 2035. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is reeds geregeld. De jaarcanon zal vanaf 1 mei 2035 € 596,23 per jaar bedragen, welke vanaf heden nog jaarlijks geindexeerd zal worden. De canon kan thans, onder voorwaarden worden afgetrokken van de inkomstenbelasting.

PAKHUIS HOUTMAN dateert uit 1880 en heeft beschermd stadsgezicht. In 1984 is het compleet gerenoveerd en omgebouwd tot woningen. In de onderbouw bevinden zich de bergingen en een gemeenschappelijke, overdekte fietsenstalling.

DUURZAAMHEID:
De woning is zeer goed geïsoleerd en heeft een energielabel A gekregen! De woning wordt verwarmd middels een Intergas Kombi Kompact HRE 24/18A uit 2015, welke ook het warme water verzorgd. Ook is het appartement volledig voorzien van dubbelglas.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De VVE is actief en is uitbesteed aan VVE beheer Amsterdam. Het complex is in 2014 gesplitst in 107 appartementsrechten (61 woningen en 46 bergingen). Het gebouw is onder meer recentelijk (2019) voorzien van een nieuw dak alsmede rookgasafvoeren. Tevens is er een grote ronde geweest (allen op basis van het MJOP) waarbij de noodzakelijke kozijn- en raamwerken zijn vervangen (alle puien aan de zuid-, west- en noordkant van het pand zijn vervangen) en de buitenboel een nieuwe schilderbeurt heeft ondergaan. Op dit moment worden de galerijen aangepakt, een echte actieve vereniging! De servicekosten bedragen € 131,74 per maand, waarin ook de opstalverzekering is opgenomen.

PARKEREN:
Het is mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen, welke € 177,08 per half jaar kost. Met deze gebiedsvergunning mag ook in de Pontsteigergarage geparkeerd worden.

BIJZONDERHEDEN:
- Rustige stek, midden in de stad;
- Een ruime master-slaapkamer en 1 kinder-/logeer- of werkkamer;
- Actieve VVE beheerd door VVE beheer Amsterdam, de maandelijkse bijdrage is € 131,74;
- Woonoppervlakte 68 m2;
- Berging in de onderbouw van circa 5 m2;
- Kozijnen in de woonkamer en 'master' slaapkamer vervangen in 2018/2019;
- Superleuke, energieke buurt met leuke mix van bewoners;
- Voor de op te nemen clausules verwijzen we je door naar het formulier "op te nemen clausules in de koopakte";
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundig (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

============================ENGLISH================================


On a quiet but central location, on the edge of the center, the Jordaan and the Spaarndammerbuurt lies this fine 3-room apartment of 68 square meters. The building is an old warehouse, which was converted into a residential complex in 1984. The character has remained, but so has the convenience (concrete floors and a energy label A)! The apartment is located on the second floor, has a large living room, a closed kitchen, two bedrooms and a private storage room the first floor.
Curious? Call us to make an appointment. One of our brokers will gladly show you around.

Besides its former warehouse status, the complex is characterized by a cozy courtyard garden, where a nice mix of residents hides behind the front doors. A true reflection of the Amsterdam of Now.

LOCATION:
And then the location! You are really close to everything: the Jordaan, the center, the Westerpark, the Houthavens, the ferry to the NDSM yard .... And yet you can easily park your car here (also in the spacious parking garage in the Pontsteiger), you cycle within 5 minutes to CS, but also drive by car through the renewed Spaarndammerbuurt to the Ring A10-West or behind the beautiful CS along to the Ring A10 East.

LAYOUT:
Through the entrance you step directly into the central hall, which gives access to most rooms. To the left a storage room with boiler arrangement, next to it the first bedroom at the front. The second and largest bedroom is at the rear of the apartment, with between the two bedrooms the fully tiled bathroom with sink, shower and plumbing for washing machine. The granite floor is characteristic for the year of construction.

Next to the bathroom you will find the separate toilet with fountain and ventilation.

The living room is located on a wide and quiet one way street, only accesable by pedestrains can go to the Le Mairegracht, with a large dock where it is nice to stay. The living room has a large window on the southwest, which in addition to lots of light, providing a spacious feeling. This facade was completely replaced in 2018. Here you will also find the double French doors with French balcony in the afternoon and evening sun!

The kitchen is directly in line with the living room, at the front of the apartment. This is through a simple partition wall with windows closed, but is, if desired, easy to add to the living room. The original kitchen unit is simple, neat and efficient.

For the layout we would also like to refer you to the floor plans, these can be viewed in 2D and 3D and can be found under the heading "floor plan".

GROUNDLEASE:
The house is located on land owned by the municipality of Amsterdam, which is issued in long lease. For the use of this land you as the owner pay a fee, which is bought off until 30 April 2035. The transition to perpetual leasehold has already been arranged. The annual canon will be € 596,23 per year from May 1, 2035, which will be indexed annually. The canon can be deducted from the income tax under certain conditions.

PAKHUIS HOUTMAN dates fro
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1984

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder