Vorige | Volgende

Orteliusstraat 72 I 1057BE Amsterdam

Bouwjaar
1937
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

*English translation below*

Zeer sfeervol en licht appartement op eigen grond in de lommerrijke Orteliusstraat!

Dit prettig ingedeelde appartement ligt in een pand dat in 1937 werd gebouwd aan de Orteliusstraat. Het is goed ingedeeld en lekker licht door de grote ramen en lage bebouwing. In 2022 is er een fantastisch ruim dakterras aangelegd.

KENMERKEN
- Bouwjaar 1937
- Eigen grond
- Woonoppervlak 51 m3
- Dakterras 19 m2, aangelegd in 2022
- Woonkamer over de gehele breedte
- Energielabel C
- WOZ waarde € 415.000,-

WONEN & KOKEN
De woonkamer is over de gehele breedte van het pand, met 3 grote ramen met het originele glas-in-lood, en dus super licht. Er ligt door de gehele woning een geisoleerde houten vloer.

Aan de achterzijde is de ruime woonkeuken met inbouwapparatuur. Ook de aansluiting voor de wasmachine is in de keuken, netjes weggewerkt in een meubel. Vanuit de keuken is er direct toegang tot het fantastische dakterras.

SLAPEN EN BADEN
Aan de rustige achterzijde ligt de slaapkamer. De openslaande deuren geven ook hier toegang tot het dakterras. Hoe lekker wakker worden is dit!

De badkamer heeft een douche, toilet en wastafelmeubel, toegankelijk vanuit de hal.

BUITENRUIMTE
Vanuit de keuken en de slaapkamer is er toegang tot het dakterras. Dit is in 2022 met toestemming van de VvE aangelegd en bijna 20 m2 groot.

LOCATIE
De woning ligt “om de hoek” van het Rembrandtpark. In deze omgeving zijn er op loopafstand ook veel leuke winkels te vinden zoals op de Jan Evertsenstraat, het Mercatorplein en de Postjesweg. Verschillende populaire horecagelegenheden bevinden zich om de hoek van het appartement, zoals De School, Bartack, White label coffee, Café Zurich en Meneer de Wit heeft honger.
De Hallen, Overtoom en Kinkerbuurt zijn allemaal snel bereikbaar met de fiets.
Sportplaza Mercator ligt op een paar minuten lopen en heeft naast een fitnesscentrum ook een binnen- en buitenzwembad en aan het einde van de Postjesweg is er een fijne yoga-studio.

Het openbaar vervoer, bus en tram is ook al om de hoek. Centraal gelegen naar Lelylaan, Zuid en Sloterdijk. En ook met de auto ben je zo de stad in en uit en je kunt gemakkelijk parkeren in de buurt of in de parkeergarage aan het Mercatorplein.

WOONOPPERVLAKTE
Het woonoppervlakte van de woning is 51 m2, dit is exclusief het dakterras van 19 m2. De woning is door een extern bureau ingemeten conform NEN2580. Het meetrapport is beschikbaar.

VVE
De gezonde en actieve VvE werkt volgens een Meerjaren Onderhouds Plan. De VvE bestaat uit 3 leden en de maandelijkse servicekosten bedragen € 138,04 Het beheer is uitbesteed aan een professionele organisatie.
In 2020 is de voorzijde van het pand geschilderd en in 2024 staat het schilderwerk aan de achterzijde op de planning.

EIGENDOMSSITUATIE
Deze woning is gelegen op eigen grond.

BOUWJAAR
De woning ligt in een pand dat in 1937 werd gebouwd.

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN
Voor de deur zijn er voldoende parkeerplaatsen en er zijn meerdere elektrische laadpalen in de buurt. Parkeervergunningen worden via de gemeente verstrekt. Het openbaar vervoer is letterlijk op 5 minuten loopafstand.

OPLEVERING
De oplevering van dit goed ingedeelde appartement zal in overleg plaatsvinden.

De woning heeft een eigen website: orteliusstraat72-1.nl

Disclaimer
Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er wordt vanuit onze kant geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Very attractive and bright apartment on private land on the Orteliusstraat!

This pleasantly arranged apartment is located in a building that was built in 1937 on the Orteliusstraat. It is well laid out and nice and light due to the large windows and low buildings. In 2022 a fantastic spacious roof terrace will be built.

CHARACTERISTICS
- Built in 1937
- Own ground
- Living area 51 m3
- Roof terrace 19 m2, built in 2022
- Living room over the entire width
- Energy label C
- WOZ value € 415,000

LIVING & COOKING
The living room is over the entire width of the building, with 3 large windows with the original stained glass, and therefore super light. There is an insulated wooden floor throughout the house.

At the rear is the spacious kitchen with appliances. The connection for the washing machine is also in the kitchen, neatly concealed in a piece of furniture. From the kitchen there is direct access to the fantastic roof terrace.

SLEEPING AND BATHING
The bedroom is also located at the quiet rear. The patio doors also give access to the roof terrace. How nice to wake up is this!

The bathroom has a shower, toilet and washbasin, accessible from the hall.

OUTDOOR SPACE
From the kitchen and the bedroom there is access to the roof terrace. This was built in 2022 with permission from the VvE and is almost 20 m2 in size.

LOCATION
The house is "around the corner" from the Rembrandtpark. In this area there are also many nice shops within walking distance, such as Jan Evertsenstraat, Mercatorplein and Postjesweg. Several popular catering establishments are located around the corner from the apartment, such as De School, Bartack, White label coffee, Café Zurich and Meneer de Wit is hungry.
De Hallen, Overtoom and Kinkerbuurt are all quickly accessible by bicycle.
Sportplaza Mercator is a few minutes' walk away and, in addition to a fitness centre, also has an indoor and outdoor swimming pool and there is a nice yoga studio at the end of the Postjesweg.

Public transport, bus and tram is also around the corner. Centrally located to Lelylaan, South and Sloterdijk. You can also get in and out of the city by car in no time and you can easily park in the neighborhood or in the parking garage at Mercatorplein.

RESIDENTIAL AREA
The living area of ??the house is 51 m2, this is excluding the roof terrace of 19 m2. The house has been measured by an external agency in accordance with NEN2580. The measurement report is available.

HOME OWNERS' ASSOCIATON
The healthy and active VvE works according to a Multi-year Maintenance Plan. The VvE consists of 3 members and the monthly service costs are € 138.04. The management is outsourced to a professional organization.
The front of the building will be painted in 2020 and the painting on the back is planned for 2024.

OWNERSHIP SITUATION
This house is located on private land.

CONSTRUCTION YEAR
The house is located in a building that was built in 1937.

ACCESSIBILITY AND PARKING
There are enough parking spaces in front of the door and there are several electric charging stations in the area. Parking permits are issued through the municipality. Public transport is literally a 5 minute walk away.

DELIVERY
The delivery of this well-arranged apartment will take place in consultation.

The apartment has an own website: orteliusstraat72-1.nl
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Hoofdweg e.o.

Hoofdweg en omgeving is een wijk in stadsdeel 'De Baarsjes', dataan de westkant van Amsterdam, net buiten het centrum ligt. De wijk wordt gekenmerkt door bouw in Amsterdamse Schoolstijl en is met zo’n 10.000 inwoners qua inwoneraantal een middelgrote wijk, waar van de bijna 6000 woningen 100% gezinswoningen is.
Hoofdweg: hoofdstraat Plan West
De straat liep in eerste instantie vanaf het Surinameplein tot aan het Mercatorplein en vormde de hoofdstraat van Plan West, het vervolg op Plan Zuid van Berlage. Later werd de straat doorgetrokken tot aan het Bos en Lommerplein. De naam van de straat stamt uit 1919 toen deze nog in de gemeente Sloten lag. Het was een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken (want dat waren het toen) van Sloten. Nadat Sloten in 1921 bij Amsterdam werd getrokken bleef de Hoofdweg haar naam behouden.
Hip and happening Hoofdweg
Sinds enkele tientallen jaren zijn in De Baarsjes en dus ook op en rondom de Hoofdweg meer en meer trendy cafe’s, restaurants en koffiespots te vinden. De meeste hotspots vind je langs de Jan Evertsenstraat en rond het Mercatorplein.Populaire cafés zijn bijvoorbeeld buurtkroeg Bar Baarsch of het altijd gezellige bar Spek op de hoekwaar je aan het water kunt zitten. Voor een clubavond kun je terecht bij Club 8. Ben je op zoek naar rust of een speeltuin, dan kun je twee fantastische parken om de hoek van de Hoofdweg vinden: het Rembrandtpark en Erasmuspark.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder