Vorige | Volgende

Oudezijds Achterburgwal 196 II 1012DX Amsterdam, BG-terrein e.o.

Bouwjaar
1938
Woonoppervlakte
169 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

- English translation below -

Prachtig bovenhuis van circa 170 vierkante meter met zonnig en groot dakterras in het Centrum, aan de rustige zijde van de Oudezijds Achterburgwal.

Het appartement is gelegen op de tweede en derde verdieping en heeft uitzicht over de gracht van de Oudezijds Achterburgwal.

De entree is gelegen op de begane grond en is voorzien van brede trap. De eigen entree begint op de eerste verdieping en geeft toegang tot de hal met garderobe ruimte. De woonverdieping is ingedeeld in een grote leefruimte met openslaande deuren naar het balkon op het westen, aangrenzend aan de open eetruimte. De woning is volledig gerenoveerd in 2012 waarbij ook het dak is vervangen. De open keuken is voorzien van spoeleiland, 6-pits gas fornuis en oven.

De drie ramen op de woonverdieping geven prachtig zicht op de gracht en de monumentale panden aan de overzijde. Aan de achterzijde van de tweede verdieping bevindt zich een afgesloten werkkamer die zich ook toe leent als slaapkamer. De hal is voorzien van separaat toilet.

De derde verdieping telt drie ruime slaapkamers en twee badkamers. Vanuit de ruime overloop bevinden zich aan de voorzijde van het pand twee slaapkamers, waarvan een met badkamer en suite. De slaapkamer aan de achterzijde heeft zicht op het dakterras. De overloop geeft ook toegang tot de tweede badkamer met inloopdouche en ruime wastafel. Ook op deze verdieping is er een separaat toilet.

Het dakterras die zich aan het einde van de hal op de derde verdieping bevindt is ideaal gesitueerd op het Westen en is maar liefst bijna 30 vierkante meter waar u gedurende de dag en avond kan genieten van de zon.

Omgeving:
Wonen midden in het centrum van Amsterdam aan de gracht op het meest rustige en mooiste deel van de Oudezijds Achterburgwal. Naast de Agnietenkapel en om de hoek van The Grand, de Theaters aan de Nes, de Dam, de Nieuwmarkt (met elke zaterdag boerenmarkt) en het Centraal Station.

Daarnaast is het adres goed bereikbaar met openbaar vervoer. Nabij ligt een halte van de Noordzuidlijn en u staat in minder dan een kwartier op de Zuidas.

Bijzonderheden:

- 169,4 m2
- Dakterras en balkon op het westen
- 3-4 slaapkamers
- 2 badkamers
- Eigen grond
- Met een parkeervergunning kan ook worden geparkeerd in de parkeergarage op het Rokin

- English translation -

Beautiful apartment of 169 square meters with a sunny and large roof terrace in the Amsterdam city center, on the quiet side of the Oudezijds Achterburgwal. The apartment is located on the second and third floor and has a view over the canal of the Oudezijds Achterburgwal.

The entrance is located on the ground floor and has a wide staircase. The private entrance starts on the first floor and gives access to the hall with wardrobe space. The living floor is divided into a large living room with French doors to the balcony facing West, adjacent to the open dining area. The house was completely renovated in 2012 and the roof has been replaced.

The open kitchen is equipped with an island, 6-burner gas stove and oven. The three windows in the living area provide a beautiful view over the canal and the monumental buildings. At the rear of the second floor is a closed office that could be used as a bedroom. The hall has a separate toilet. The third floor has three spacious bedrooms and two bathrooms. From the spacious landing there are two bedrooms at the front of the apartment, one of which has a bathroom en suite. The bedroom at the rear has a view over the roof terrace. The landing also gives access to the second bathroom with walk-in shower and spacious sink. There is also a separate toilet on this floor. The roof terrace at the end of the hall on the third floor and is ideally situated facing West and is no less than 30 square meters where you can enjoy the sun during the day and evening.

Surroundings: Living right in the center of Amsterdam on the canal in the most peaceful and most beautiful part of the Oudezijds Achterburgwal. Next to the Agnietenkapel and around the corner from The Grand, the Theaters on the Nes, the Dam, the Nieuwmarkt (with farmers market every Saturday) and Central Station. In addition, the address is easily accessible by public transport. There is a stop of the Noordzuidlijn nearby and you are on the Zuidas in less than fifteen minutes.

Particularities:
- 169.4 m2
- Roof terrace and balcony on the west
- 3-4 bedrooms
- 2 bathrooms
- Own ground
- With a parking permit, you can also park in the parking garage at the Rokin.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-16
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
169 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Oude Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied Ún zijn economische waarde.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder